Kultura

Ecthelion
23.1.2009 14:29
Projekt nové české příběhové hry Stories of the Empire z prostředí temného viktoriánského světa plného kouzel a tajemna.

Všechny dosud vydané materiály Stories of the Empire jsou k dispozici na relativně čerstvě běžícím oficiálním webu.
Autorská citace #1
23.1.2009 14:29 - Chrochta
Předpokládám. že primární zamjěření je na Britské ostrovy s případnými odskoky do "vhodných" krajin (např. Bretaň, Norsko, Island...)?
Autorská citace #2
23.1.2009 16:57 - Ecthelion
Chrochta: Velká část bude jmenována britským ostrovům přesně jak píšeš (Londýn, Anglie, Skotsko, Wales, Irsko), ale zbytek světa rozhodně nechceme opominout. Evropa bude rozbrána podrobněji a zbytek světa vždy alespoň kratším textem, který hráčům přiblíží, jak v této době (zhruba 1867) tyto kouty světa vypadají.

Například v Japonsku byl teprve nedávno svržen šógunát a zatímco jih ovládl císař, na severu vznikla Republika Ezó, kde se vlády chopili samurajové s dvojicí tradičních mečů v evropských oblecích. V Severní Americe skončila občanská válka a probíhají války s inidány - Rudý oblak shromažďuje bojovníky, aby porazil nepřátele na severu a na jihu Apačové a Komančové vedou svou Dlouhou válku... podobně bych mohl pokračovat dál. Těžiště knihy tedy na britské ostrovy bude zaměřeno, ale zbytek světa skrývá stejně zajímavé příběhy...
Autorská citace #3
23.1.2009 20:07 - Lotrando
pozoruhodné
Autorská citace #4
23.1.2009 20:16 - Alnag
Takhle od pohledu to vypadá dost hustě... ale je to těžké hodnotit jen z takového "bonbónku".
Autorská citace #5
23.1.2009 20:50 - Chrochta
Britské ostrovy mají výhodu, že se o viktoriánské době dost píše. Na druhou stranu, Češi tam nejsou "doma" a budou znát jen to, co si někde (kde?) přečtou. Čechy a Morava v druhé polovině 19. století nejsou nic moc "viktoriánského" (ovšem existuje staré Židovské město a slibně se rozvíjí industrializace a urbanizace...), ale zase hráči dost samovolně "vědí" a k inspiraci a poučení existuje hafo liteeratury (různé pověsti o hradech a zámcích, průvodce "tajemnou krajinou" atd. atd.).

Pokud to pomůže: v netboocích od Fraternity of Shadows a Kargatane se objevují popisy pro Masque of the Red Death, alternativu Země s magií a (nepříliš přátelskými) nadpřirozenými bytostmi. Snad by z toho šlo pár věcí vzít jako inspiraci.

A rozhodně by se hodil seznam vhodné literatury a filmů k inspiraci a nasátí atmosféry (LeFanu, Stoker, Shellyová, Meyering...).
Autorská citace #6
23.1.2009 21:02 - Alnag
Chrochta: Masque of the Red Death je varianta DnD settingu Ravenloft pro Zemi, souhlasím, že inspirace to může být dobrá, podobně jako třeba RPGčko Victoriana.
Autorská citace #7
23.1.2009 21:53 - Colombo
tak si myslím, že Viktoriánska doba je mnohem více profláktnutější a tamnější nálada je více doma, než jakási Čechy a Morava 19. století, což se, jak jistě víte, v dějepise a jazyce celkem ignoruje.
Autorská citace #8
23.1.2009 23:00 - Ecthelion
Všem vám děkujeme za podporu a podněty k zamyšlení.

Doufáme, že v knize bude dost doprovodných textů, aby si hru dokázali představit i hráči, kteří nikdy nic ve viktoriánském prostředí nehráli. Mělo by jít o kompletní setting a při testování zatím hráči byli jako ryby ve vodě i s nekompletními texty. Hra celkově vychází z anglosaské (potažmo angloirské) mytologie a severských příběhů a v jiných prostředích částečně těží z konfrontace s touto kulturou. Českým zemím, potažmo Praze, bude v knize věnováno poměrně dost prostoru (zejména co se týká magických a alchymistických tradic rudolfinské doby).

Ukázka kapitoly o magii.
Autorská citace #9
23.1.2009 23:20 - Alnag
Colombo: No mám dojem, že to v dějepise a jazyce ignorují hlavně žáci, ale co si tak pamatuji, tak v osnovách se na to pamatovalo víc, než by bylo zdrávo (brrr...)

Jinak teď jsem zrovna docela čerpal nějaké náměty okolo Jacka Rozparovače a charakteru Londýna do svého hraní D&D a je to vážně zajímavá doba (v Anglii, u nás chcípnul pes... :) takže jsem hodně zvědavý.

Ecthelion: Ta ukázka obsahuje už finální sazbu nebo to budete ještě nějak ladit a je to spíš taková ochutnávka?
Autorská citace #10
24.1.2009 09:31 - Dalcor
Že by konečně české Urban Fantasy? Vypadá to skvěle!

Vzhledem k tomuc o psal Chrochta - Doporučuji aby jste nabídli hráčům doporučenou četbu, hudbu, filmy...
Autorská citace #11
24.1.2009 12:07 - Ecthelion
Portréty k uživatelům na téma příběhů impéria:











Autorská citace #12
24.1.2009 12:16 - Ecthelion
Dalcor: Díky za komentář a doporučení!
Seznam doporučené literatury/filmů/komixů máme v plánu a postupně ho dáváme dohromady.

Alnag: Níže uvedené by se mělo +/- blížit konečnému výsledku. S tím, že se bude upravovat typografie atp. Jednotlivých beckgroundů v layoutu tam bude víc - tenhle je pro kapitolu o magii.
Autorská citace #13
24.1.2009 21:21 - unknown
to Ecthelion: Jenom rudolfinské době? No, pokud si dobře vzpomínám, astrology (a možná i něco jiného) měl u dvora už Václav II., Karel IV. byl hluboce věřící a do staveb se mu kromě křesťanských mystérií prolínala snad i numerologie (datum položení základního kamene Karlova mostu) a nedal bych ruku ani za Václava IV., Jagellonce a první Habsburky (viz. letohrádek Hvězda). Jo, a v židovském městě nesídlil jen rabi Jehuda ben Becalel zvaný Maharal, ale i později jeden z nejučenějších rabínů.

to Alnag: Ona je i druhá polovina 19. století docela zajímavá. jistý Vojta Fingerhut (počesku Náprstek) se projevuje jako mecenáš i pro cestovatele, z nichž Emil Holub se toulá po Africe, Benedikt Roezl po jižní a střední Americe a Enrique Stanko Vráz (alspoň tři význačnější jména) pámbuví kde. Staví se Národní divadlo v Praze a kdovíco jinde, probíhají divoké asanace staré zástavby (a vzniká Klub za starou Prahu, který je posléze zastavuje), rvou se mezi sebou Češi a Němci (ko dokáže, že to nebyl útok německých buršů/ českých pepíků ze Žizkova, co zdemoloval bt jednoho příliš zvědavého adepta mystických umění), v Praze působí autor tajemných příběhů ustav Meyrink, u Rakušáků slintají rasově-mystičtí vykladači světa, ze kterých bude vycházet později jeden pomatený lakýrník, někde na severu Čech působili spiritisti a jinde po zemi zase jiní mystici (mj. členem stejné lóže jako Myerink byl i spisovatel Julius Zeyer - Radůze a Mahulenu znáte?).

Ona je viktoriánská doba i u nás zajímavá - jen nutno hledat.
Autorská citace #14
24.1.2009 21:30 - Chrochta
Pardon, to předtím bylo ode mne. A málem bych zapomněl na muzea (bohové vědí, co se skrývalo ve sbírkách českých vlastenců a Národního muzea jmenovitě) a počátky archeologie (pana Barranda znátě? A Jindřicha Wankela, děda slavnjšího Karla Absolona?).
Autorská citace #15
24.1.2009 22:07 - Ecthelion
Chrochta: České země rozhodně zajímavé jsou (sám jsem nedávno ve hře ze třicátých let použil tajemství řádu maltézských rytířů v Praze, sochu sv. Jiří a draka ve sklepeních) a přestože těžištěm je Spojené království Velké Británie a Irska, je tu prostor i pro hráče, kteří si chtějí zahrát tady. Zajímavé jsou i ostatní země - Severoněmecká konfederace, Benátky, Osmanská říše v úpadku... otevírá se Suezký kanál... nelze jednoznačně určit nejzajímavější místa - každý hráč si najde to své.
Autorská citace #16
24.1.2009 22:19 - Colombo
chrochto: ale není to profláknuté! Co já vím, lidi mají ještě nějakou představu o Viktoriánské době, ale o čechách v 19. století ne.
Autorská citace #17
25.1.2009 18:27 - Ecthelion
Zveřejňuji další ilustarci z knihy:

Autorská citace #18
27.1.2009 18:21 - Malfin
Ten nápad se mi moc líbí. Viktoriánská Anglie má podle mě velké kouzlo. Obrázky i sazba vypadá parádně. Hned mi to padlo do oka. Fandím Vám.
Autorská citace #19
27.1.2009 22:51 - Ecthelion
Kubulinek:Děkujeme za podporu.

Přidáme výstřižky z aktuálních novin.
Autorská citace #20
27.1.2009 23:03 - Alnag
Ecthelion:Neberte to prosím jako kritiku, ale moje vášeň pro všechno plovoucí se poněkud zarazila při čtení výrazu pancéřovaný křižník. Můžu se samozřejmě mýlit, protože už je to období ve kterém se moc nevyznám, navíc ten svět je pozměněný, takže nemusí platit vše z naší historie, ale mám dojem, že křižník je záležitost spíš pozdější.

Také třeba HMS Enterprise existující tou dobou ji popisuješ spíš jako obrněnou šalupu. Ale třeba došlo k technologickému pokroku a křižníky jsou běžná záležitost už dřív... to já zase nevím a nechci do toho kecat. Jen, že mi to tak padlo do oka.
Autorská citace #21
28.1.2009 13:40 - Ecthelion
Alnag:Výraz křižník se začal používat během americké občanské války - mezi dopisovateli se stal poměrně populární. 1867 je jen dva roky po válce a zmiňovaný kanadský dopisovatel ho mohl použít, protože ho užíval pět let předtím (křižník ve významu lodi, která křižuje u pobřeží - tedy lodi provádějící blokádu).

Jistě, že je to poněkud nepřesný termín, ale můžeš si pro sebe termín "obrněný křižník" nahradit "obrněnou lodí".
Autorská citace #22
28.1.2009 21:58 - Chrochta
to Alnag: Termín "pancéřový křižník" označuje specfický typ válečné lodi. Ten se objevil poměrně pozdě (od 90. let 19. století), ale stejné jméno jako varianta označení lodi (určení účelu "křižník" + bližší specifikum "pancéřový") se klidně mohlo používat dříve, zejména v populárních článcích. Odborníci by samozřejmě mluvili o konkrétním lodním typu. Budeš-li chtít, můžu se podívat do "Válečných lodí 2" - období od americké občanské války a prusko-rakouské války (Italové dostali strašně na prdel u ostrova Lis a jejich pancéřové lodě vybavené nejmodernějšími Kruppovými děly jim nebyly proti dřevěným rakouským lodím s hladkými předovkami pod vedením agilního admirála Tegetthofa nic platné) po rusko-japonskou válku.
Autorská citace #23
28.1.2009 22:23 - Alnag
Ecthelion a Chrochta:Ok, ok. Jako bych nic neřekl... :o)
Autorská citace #24
28.1.2009 22:26 - Colombo
mílyt se je lidské...
Autorská citace #25
28.1.2009 22:50 - Ecthelion
Alnag:Naopak - my jsme za všechny poznámky rádi. Díky, že ses ozval, když se ti to nezdálo. Tato konkrétní věc může být tak i tak, ale může se stát, že tam někde máme strašlivou botu, za jejíž odhalení před vydáním budeme vděční.
Autorská citace #26
4.2.2009 17:30 - Ecthelion
Další náhled hotové části hnihy:

http://sklad.obrazku.cz/obr76673_SOTEnahled02.jpg

Dáme sem ještě text z obrázku, pokud by se někomu četl špatně:

Mladý muž šel zamyšleně po promenádě a nevěnoval pozornost ostatním, které cestou míjel. Zdravil jen čistě mechanicky a jeho mysl zaměstnávaly jiné starosti, když se mu do cesty postavil druhý mladík s dámou po boku:

„Arthure? Jsi hluchý nebo náměsíčný? Málem mi ani neodpovíš na pozdrav a mračíš se jako starý Eltner, když po něm chci peníze. Jsi v pořádku?“

Mladý Arthur se probral, usmál, smeknul klobouk a lehce se uklonil:

„Promiň, Jamesi - mám poslední dobou příliš starostí. Ale nenech se prosím mou zádumčivostí znepokojit - není to nic, s čím bych tě chtěl zatěžovat. Doufám, že jsem neznepokojil tebe ani tvou překrásnou společnici.“

Děvče se lehce zardělo a James se zasmál:

„Jsem já to ale nezdvořák. Sestřičko, tenhle mladík je Arthur, syn vévody z Rotchenhamu, nadějný adept magických věd a vynikající karetní hráč, který už mě oškubal až na kost vícekrát, než by se slušelo. Arthure, tato mladá dáma je moje sestra Johanna. Přijela do Londýna včera, takže jsem ji vzal na procházku, aby si prohlédla město.“

Arthur se uklonil ještě jednou a políbil děvčeti ruku:

„Je mi ctí potkat nejnádhernější dámu, která kdy poctila naše město svou přítomností.“

James se znovu zazubil:

„Pozor, příteli – ty lichotky si nech od cesty nebo budeš mít problémy. Tohle je náhodou moje sestra.“

Dívka s růžovými tvářemi dloubla do svého bratra a pak se obrátila na Edwarda:

„Vy jste tedy, pane, mág?“

Mladík se usmál a sklonil se. Vzal do ruky hrst hlíny, potichu nad ní něco zašeptal a z hlíny najednou před jejich očima začala růst mladá květina. Lístek po lístku se zvedala nad půdu a celý svůj růst, jindy trvající týdny, se snažila stihnout v několika vteřinách. Johanna vydechla údivem, když růže rozkvetla nádherným rudým květem, který svou krásou bral dech. Edward hlínu opět vysypal mezi prsty a květinu dívce podal:

„Ta je pro vás, slečno. Doufám, že mne nebudete pokládat za nezdvořáka, avšak budu muset jít - povinnosti mě ale bohužel volají. Jamesi, přijď ke mně prosím zítra na večeři. Slečno, byl bych velice poctěn, kdybych mohl přivítat i vás. Poroučím se, přátelé…“
Autorská citace #27
7.3.2009 17:32 - Ecthelion
Právě byl zveřejněn komiks Vánoce (2,30 Mb).

Další komiks, který pro projekt Příběhů impéria vznikl jsou Ďáblovy šlépěje (2,73 Mb).

V pondělí 16.3. bude zveřejněna kompletní kapitola Tvorba postavy!

Všechny texty v knize také projdou korekturou od Boubaqua, takže by vás při četbě neměly vyrušovat žádné technické problémy a budete se tak moci soustředit pouze na obsah... a na příběhy v knize ukryté...
Autorská citace #28
8.3.2009 07:39 - Magus
Ecthleion: ahoj cetl jsem si ten text a v obrazku je napsano Kapitola 4 mas i ostatni Kapitoli??
Autorská citace #29
8.3.2009 09:47 - Ecthelion
Magus: Hra Stories of the Empire bude mít ve výsledku okolo 150 stran a text bude rozdělen do 8 kapitol. Níže uveden je jen krátká ukázka uvozující kapitolu, která slouží k navození atmosféry.

Většina textu je v současné době ve vysokém stádiu rozpracopvanosti, část je již ve stádiu korigování. 16.3. bude již zveřejněna finální podoba kapitoly 3 - Tvorba Postavy, a její místo v příběhu. Tato kapitola by měla podat významnou představu o konečné podobě knihy.
Autorská citace #30
8.3.2009 12:28 - Malabar
Ty komiksy sou narezovy ;)
Autorská citace #31
8.3.2009 14:17 - Ecthelion
Malabar:Děkujeme za pochvalu. :)
Autorská citace #32
17.3.2009 10:14 - Ecthelion
Kapitola 3 ke stažení!

Jak jsme slíbili, zveřejňujeme k nahlédnutí kompletní třetí kapitolu zabývající se tvorbou postavy. Jde již o ucelenější text, ze kterého si již můžete vytvořit představu o výsledné knize.
Stáhnout si ji můžete zde (6,4 Mb).

K nahlédnutí dáváme rovněž osobní deník postavy (1 Mb).

Výsledná kniha bude ještě obsahovat seznam dovedností, který bude sloužit jako inspirace pro vaše postavy a kratší text o tom, jak dovednosti tvořit a jak s nimi pracovat. Nebylo ještě rozhodnuto, kam ji umístíme, proto zatím není v kapitole zařazena.

Budeme vám vděční za jakékoli ohlasy a názory.
Autorská citace #33
17.3.2009 22:11 - Dukolm
Komiks je dobrý, lailout knížky vypadá opravdu dobře, akorát sem neměl čas si přečíst ukázkové materiály z knížky, ale už teďka bych si to chtěl zahrát.
Opravu moc pěkné jen tak dál
Autorská citace #34
18.3.2009 09:31 - Ecthelion
Dukolm: Díky za reakci!

Jak již jsme psali jinde, předpokládáme, že hra bude dokončena v dubnu nebo nejpozději květnu. Přesnější datum vydání bude upřesněno.
Autorská citace #35
7.4.2009 14:23 - Ecthelion
„…Je to Angličan, a proto touží po dobrodružství. Sníh, vlci a noc v sobě čato tají nebezpečí!...“
Bram Stoker: Drákulův host

Dámy a pánové,
s radostí vám oznamujeme, že hra Stories of the Empire je již téměř hotova a vyjde 13.4. v pondělí. Ve stejný den, kdy se narodil zrádce Guy Fawkes, který plánoval zabít královnu, ale byl odhalen a spravedlnosti unikl smrtí při skoku z šibenice.
Děkujeme vám všem za projevenou podporu a připomínky a doufáme, že nám zachováte přízeň i nadále.
Autorská citace #36
7.4.2009 15:04 - Alnag
To zní slibně. Jsem zvědav.
Autorská citace #37
7.4.2009 19:42 - Malabar
No taky se tesim :)
Autorská citace #38
12.4.2009 10:18 - Ecthelion
Vážené dámy a pánové,

zítra již vyjde kniha Příběhů Impéria a budete moci zažít dobrodružství sami se svými přáteli. Budete moci prozkoumat temná zákoutí Londýna, onoho města všech měst, v jehož stínech se skrývají podivní tvorové, vydat se do cizích krajů nebo obdivovat podivné země, kam noha britského gentlemana dosud nevstoupila. Můžete se pokusit projít podivné stezky Férie, Země kouzel, kde vládnou Sídhe, nebo vstoupit do služeb Jejího Veličenstva královny Viktorie a v pochodovat vstříc jejím nepřátelům v červeném kabátě nebo pod plnými plachtami pronásledovat arabské korzáry či vést flotilu do sevastopolského přístavu vstříc ruské flotile, zatímco lodě pálí plné boční salvy.

Toto je doba Impéria, jaké nikdy předtím nebylo a jaké už nikdy nebude... a zítra budete moci nahlédnout do jeho příběhů...

Zůstáváme s uctivým pozdravem,
Vaši oddaní,
Ecthelion^2
Autorská citace #39
13.4.2009 12:47 - Ecthelion
S radostí Vám můžeme oznámit, že Příběhy Impéria jsou již hotové a s uctivou poklonou Vám je zde tímto dáváme k dispozici ve stejný den, kdy se narodil zrádce Guy Fawkes, který plánoval zabít královnu, ale byl odhalen a spravedlnosti unikl smrtí při skoku z šibenice. Je to také při příležitosti výročí dobytí habešské Magdaly britskými vojáky, kteří sem přišli osvobodit misionáře uvězněné císařem Theodorem.

Rádi bychom touto cestou také poděkovali všem, kteří se na jeho vývoji podíleli, ať již radou nebo podporou, zvláště pak Bubákovi za perfektní korektury a strašlivé množství času, které tomuto projektu věnoval. Patří mu proto veliký dík.

Stories of the Empire (25,8 Mb)

Celá kniha se nakonec rozrostla na 164 stran, obsahuje přes 100 barvených ilustrací, 22 námětů pro příběhy (a budeme sem uveřejňovat další), zápis z naší hry jako ukázka dobrodružství, komplexní popis Spojeného království Velké Británie a Irska a celého světa Impéria, přepracovaný a upravený systém Fate a mnoho dalších materiálů, které, jak doufáme, Vám pomohou tento svět snadno uchopit.

Budeme vděční za všechny Vaše připomínky, náměty nebo poznámky. Napište nám prosím, zda se vám kniha líbí nebo ne – velice nám tím pomůžete.
Autorská citace #40
13.4.2009 15:12 - Gurney
To pdf nějak nefunguje :(
Autorská citace #41
13.4.2009 16:08 - Ecthelion
Nefunguje ti odkaz nebo samotné pdf? Mě funguje obojí.

Zkus si ověřit jestli se ti to celé stáhlo. Pokud ano, pak pdf je verze 1,4, která vyžaduje acrobat reader verzi 5.0 a vyšší... alternativně můžeš zkusit použít např. Foxit Reader nebo jiný program na čtení pdf.

Pokud nic nepomůže, zkus napsat, co přesně to dělá (zatím jsi jediný kdo s tím má problémy).
Autorská citace #42
13.4.2009 16:26 - Colombo
nejde mu to asi otevřít přímo kliknutím na odkaz.
Musíš to stáhnout.
(btw. měl jsem takový dojem, že tohle hodláte zpeněžit)
Autorská citace #43
14.4.2009 09:29 - Ecthelion
Gurney: Jak píše Colombo - zkus to uložit a otevřít.

Colombo: Příběhy Impéria jsou vám volně a hlavně zdarma k dispozici. ;)
Autorská citace #44
14.4.2009 14:44 - Gurney
Jj, už si čtu, nevímproč jsem musel nejdřív "uložit odkaz jako" (Mozila 3.0.8, Adobe reader 9)
Autorská citace #45
14.4.2009 16:36 - Ecthelion
Gurney: Proč vznikly ty zmatky ohledně stahování opravdu netuším... každopádně díky za bugfix - stalo se to minimálně ještě jednomu dalšímu uživateli, takže už mu můžeme poradit.
Přeji příjemné a nerušené čtení knihy.
Autorská citace #46
14.4.2009 17:46 - Magus
Ecthelion: to je fakt supr....
Autorská citace #47
5.5.2009 14:36 - Ecthelion
Magus: Díky za reakci a promiň za zpoždění.

Dámy a pánové,

rádi bychom vám dali k dispozici tisknutelnou verzi Stories of the Empire, abyste mohli mít při hře text při ruce a nemuseli jste tisknout celobarevnou knihu.

tisknutelná verze formátu A4 (3,51 Mb)
tisknutelná verze - 2 stránky na stranu formátu A4 na šířku (3,35 Mb)
Autorská citace #48
5.5.2009 14:40 - Sethi
jen taková technická, nechceš si je vložit nahoru do záhlaví, ať se po nich lépe pátrá, pro případ, že by nekalé živly (ke kterým rozhodně nepatřím) zahltily thread scestnými dialogy?
Autorská citace #49
29.6.2009 19:32 - Ecthelion
Ušijakořidítka: Díky, do záhlaví jsem updatoval odkaz na oficiální web, kde jsou všechny materiály souhrnně.

Vzhledem k tomu, že tuto informaci jsme sem nedávali, tak to hážeme i sem:
Všechny dosud vydané materiály Stories of the Empire jsou k dispozici na relativně čerstvě běžícím oficiálním webu.

K propagaci webu a hry vznikl také animovaný trailer. K nalezení je zde.
Autorská citace #50
30.6.2009 18:19 - Ecthelion
Fotografie výsledné podoby Stories of the Empire.



Autorská citace #51
30.6.2009 18:24 - Colombo
rozhodli jste se to tedy dát někam do tisku?
Autorská citace #52
30.6.2009 18:29 - Sethi
ty jsou fakt krásný
Autorská citace #53
1.7.2009 08:14 - Lotrando
Ecthelion píše:
Fotografie výsledné podoby Stories of the Empire


to vypadá luxusně.

trošku jsem to pročetl, vypadá to jako FATE+prostředí. docela dobrej nápad.
Autorská citace #54
1.7.2009 11:31 - Ebon Hand
Musím říct, že z to vypadá velmi dobře! Gratuluji Vám k velkému výkonu a smělému počinu.
Nechť štestěna a zájem hráčů provází Imperium.
Autorská citace #55
1.7.2009 12:19 - Merlin
ehrgh...Ebone..to je krutý!!! lidi proč to mě a mému chabému smyslu pro jazyk děláte!!!?????????
Autorská citace #56
1.7.2009 17:55 - Ecthelion
Colombo: Nechali jsme si Příběhy Impéria vytisknout v malonákladu a rozhodně nelitujeme. Vytištěné to vypadá opravdu velice pěkně, vazba se povedla a kvalita tisku dopadla taky výborně.

ušijakořidítka, Lotrando a Ebon: Moc vám děkujeme za pochvalu.

Lotrando: Je to naše verze systému Fate, který jsme upravili přímo pro potřeby našeho viktoriánského světa (hodně jsme toho mohli vyházeli, využíváme některé prvky třetí edice a vlastní pravidla). Základní myšlenkou bylo, že popis prostředí, zápletky, vyprávění i systém jsou obsaženy v jediné knize, takže nic dalšího (kromě kostek, tužky a papíru) ke hře už není potřeba.
Autorská citace #57
1.7.2009 18:45 - Magus
Cest Vasi praci soudruhu Ecthelione...=)
Autorská citace #58
1.7.2009 22:30 - Colombo
Ecthlelione: na kolik přišel jeden výtisk? Jsou nějaké "navíc"?
Autorská citace #59
2.7.2009 19:06 - Ecthelion
Colombo:Jeden výtisk z první limitované edice stál 855 korun (což je opravdu hodně, ale je to celobarevná kniha s pevnou vazbou, takže minimálně pro nás to za to stálo) a knihy navíc jsme netiskli. V ceně je pouze tisk, pro sebe jsme si nenechávali nic. V současnosti už mají všechny knihy své majitele.

Pokud jsme dobře pochopili (museli bychom se asi ještě ujistit), tak je ale možné si nechat vyhotovit další knihy i po jednom kuse (navíc to IMHO funguje tak, že dotisk nemusí být 100% stejný (tj. - můžou tam být opravené chyby)). Pokud by se sešlo zase víc zájemců, můžeme případně zase časem udělat další objednávku (ale to je ve hvězdách).
Autorská citace #60
9.9.2009 22:28 - anansi
kolik potřebujete zájemců, aby se dala tisknout další várka? vypadá to kouzelně = musím to mít :)
Autorská citace #61
10.9.2009 09:16 - Ecthelion
Anansi: Moc děkujeme za pochvalu. Možnost mít knihu doma bude.

S radostí Vám totiž můžeme oznámit, že jsme se domluvili s nakladatelstvím Mytago na vydání Příběhů Impéria tiskem.

Všichni zájemci o dotisk tak budou moci získat svoji kopii za méně než poloviční cenu oproti "prvnímu vydání" a snad již před Vánoci. Ve chvíli, kdy bude možné udělat předobjednávky, určitě sem dáme vědět.



Doufáme, že nám a Příběhům Impéria zachováte svou přízeň.
Autorská citace #62
27.10.2009 13:26 - Ecthelion
Dámy a pánové,



s radostí si vám dovolujeme sdělit, že byl zahájen předprodej Příběhů Impéria!

Objednávat můžete zde!

Kniha vychází 20. listopadu a ke každé knize předobjednané do 20. listopadu budou zdarma přidány také čtyři stylové dřevěné FUDGE kostky.
Autorská citace #63
27.10.2009 13:42 - Gurney
A půjde o to samé co bylo v pdf nebo jsou nějaká vylepšení do tištěné verze?
Autorská citace #64
27.10.2009 14:32 - Sosáček
To pdf hlavne nemaz, oni ho stahli.
Autorská citace #65
27.10.2009 14:39 - Ecthelion
Kniha prošla celou řadou změn oproti původní verzi.
Části textu byly změněny nebo přepsány, doplněn byl také text blíže se věnující viktoriánskému životu a etiketě. Byla doplněna řada příkladů, některé staré byly opraveny, mnohé definice pak byly změněny nebo upřesněny. Přibyly také další ukázkové postavy (tentokráte konečně ženské)), stejně jako další nápady na dobrodružství.

Nová je také celá řádka ilustrací, některé staré byly kosmeticky upraveny. Byla doplněna mapa Anglie. Kniha byla kompletně přesázena kvůli větší čitelnosti textu a prošla trojicí dalších korektur (takže již by doufáme měla být bez chyb). Je tam také hromada dalších drobných oprav a vylepšení.

Ve výsledku je to kniha, kterou jsme chtěli udělat už na začátku. Podařilo se nám (také díky ohlasům na zveřejněnou verzi) text sjednotit a doplnit tak, aby byl konzistentní a uživatelsky doufáme příjemný. ;)
Autorská citace #66
27.10.2009 14:45 - Colombo
a kdy to dostanu?
Autorská citace #67
27.10.2009 14:46 - Lokken
Colombo píše:
a kdy to dostanu?


Eh... až si to koupíš?

Promiňte, neodolal jsem xD !
Autorská citace #68
27.10.2009 14:54 - Ecthelion
Colombo: Kniha vyjde 20tého a je potřeba připočítat nějaký den na cestu poštou. Odesláno by to ale mělo být toho dvacátého.
Autorská citace #69
27.10.2009 15:07 - Colombo
Já si to půjdu vyzvednout osobně:)
Autorská citace #70
28.10.2009 20:49 - Goran
Hodlám si objednat Příběhy impéria v předobjednávce, takže jestli má nějaký Plzeňák zájem, tak se může připojit, rozpočítané poštovné vyjde na míň.
Autorská citace #71
28.10.2009 21:25 - Colombo
A jestli má nějaký brňák nebo z okolí zájem, přivezu mu tu grátis:P
Autorská citace #72
28.10.2009 22:00 - ilgir
Já a PetrH budeme objednávat taky, tak kdyby se chtěl nějaký Pražák připojit...
Autorská citace #73
4.11.2009 21:05 - Ecthelion
Opravili jsme název tématu, aby odpovídal názvu, pod kterým kniha nakonec vyjde (pokusíme se také co nejdříve upravit text, aby odpovídal současnému stavu).

Dovolíme si také pozoronit, že na stránkách projektu jsou ke stažení wallpapery s tématem hry. Náhledy viz níže:



Autorská citace #74
5.11.2009 21:08 - Felouen
Tak poprvé jsem si reklamy na tohle všimla teprve až na FFS, ale docela mě to zaujalo - má to skvělý artwork, a zatím, co jsem si prolistovala tou zkrácenou verzí na webovkách (která, mimochodem, má podle Firefoxu 11Mb, ale podle stránek má mít 25,8Mb, co to?), to vypadá jako nejnadějnější český projekt, ve smyslu že je nezajímavější a nejvíce originální (čímž myslím ten setting a ilustrace, když systém je vlastně FATE, to může každý to takhle "obšlohnout" a pak prodávat? Nevadí to jejich tvůrcům, i když je to FREE? Neměl by tudíž být tento produkt také nekomerční?). Jinak u té magie, jak jsem zahlédla zmínku o britských magických klubech a způsobech jejího využití, mi docela připomněla dvojici Jonathan Strange a Mr.Norrel, že by nějaká inspirace u nich?

A při obhlédnutí k těm druhým českým projektům, ano, Asterion mě kdysi zaujal, obvzláště ten druhý modul, Světlonoši a Nemrtví s tou nekromancií, ale jaksi působí pořád moc DrDovsky a ten feeling mi nesedne, je jaksi tak moc plochý a také v určité míře stereotypický a nelogický. A "hailovací" Střepy Snů jsem hrála jen v betaverzi, takže nemůžu úplně posoudit, jak moc se vyvinuly od té doby...
Autorská citace #75
5.11.2009 21:45 - Ecthelion
Felouen: Moc děkujeme za pochvalu.

Velikost je opravdu menší (tedy těch 11 Mb) - chyba je na naší straně. Jdu to hned opravit, díky za upozornění.

Příběhy Impéria využívají verzi systému FATE 2.0 SRD, která je pod Open Gaming Licence volně k využití (v knize je licence uvedena). Konzultovali jsme to i s autory hry a přímo Fred Hicks nám odpověděl, že s tímto využitím nemají problém.
Navíc je základní Fate hodně poupraven podle toho, co nám při hře fungovalo a co ne. Zbavili jsme se zbytečných pravidel a přidali některá nová, takže je podle nás systém mnohem pochopitelnější a konzistentnější.

Hra hodně pracuje s konceptem "mága gentlemana" a protože je Johnatan Strange a Mr. Norrel naše oblíbená kniha, inspirace tu samozřejmě je (vyšla ale až v průběhu prací na hře, takže koncept v podstatě neovlivnila). ;)
Autorská citace #76
6.11.2009 10:15 - Ebon Hand
Přiznám se, že cena v soutěži o nejlepší postavu mě natolik zajulala, že reálně přemýšlím o sepsání postavy, abych bojoval o Příběhy Imperia.. :-)
Autorská citace #77
6.11.2009 11:45 - kin
Jinak kdyby někdo chtěl figurku, která dle mého názoru sedí k settingu SotE tak tady má odkaz:

odkaz

U pár z nich se mi na ně stačilo podívat a už mě napadali charaktery a scény :)
(tedy nevim jak moc je SotE bizarní s ohledem na vzhled figurek, ale IMHO si myslím, že by tam mohli sedět)

- třeba takovej major Dreadfull...oni i další jsou vážně super (nádherně detailní, jenom trošku dražší)
Autorská citace #78
6.11.2009 12:14 - Colombo
Mohu se dozvědět, jaké jsou zatím stavy objednávky? Jen by mne zajímalo, nakolik je SotE zatím úspěšné.
Autorská citace #79
6.11.2009 19:18 - Ecthelion
Ebon Hand: To jsme moc rádi!

Kin: Přiznám se, že s figurkami jsme Příběhy ještě nehráli - tyhle vypadají zajímavě. I když většinou bude příběh spíše civilnější, určitě pro ně může ve hře být místo. ;)

Colombo: Na čísla je teď možná ještě příliš brzo - žádná pořádná ještě ani nemáme v ruce. Zatím máme od skavena jen orientační informace, ze kterých se nedají dělat závěry. Musíme ale přiznat, že se Příběhy objednávají mnohem lépe než jsme čekali.
Autorská citace #80
6.11.2009 21:51 - Colombo
Ecthelion: Právě že mne figurky a stuff kolem taky zaujal, ne sice tyhle konrkétní, ale jako nápad... Zajímá mne proto, jestli je reálné vydat SotE figurky a stuff okolo.
Autorská citace #81
6.11.2009 22:27 - kin
Ecthelion: nechtěl jsem je jako na plánek...jen kdyby chtěl někdo figurku na ozdobu...ani mě nenapadlo je s tim hrát (nějak mi to k fatum nesedí).

Prostě jako inspirace se mi líbili :)
Autorská citace #82
7.11.2009 11:53 - Ecthelion
Kin: Chápu jak to myslíš - inspirovat se vizuálním podnětem je naprosto správná cesta. V závěru knihy například také uvádíme filmy s viktoriánskou atmosférou, které mohou být inspirací pro utváření příběhů.

Colombo: Vydání figurek je myslím v této chvíli opravdu nereálné, nicméně zatím je k Příběhům Impéria možné na Fantasyobchodě.cz koupit dvojici stylových kostek.

Plastové...


...a dřevěné, které vznikly přímo pro tuto hru.
Autorská citace #83
12.11.2009 18:17 - Ecthelion
"RPG Fórum se spolupráci s Fantasy obchodem vyhlašuje v pořadí třetí ročník Soutěže o nejlepší postavu. Jako již tradičně, i letos bude vaším úkolem vytvořit co nejzajímavější postavu v libovolné RPG hře. Aby soutěž byla zajímavější, pro ročník 2009 jsme pro vás připravili trojici motivů, z nichž alespoň jeden byste měli do své postavy zapracovat. Všechny postavy poté zveřejníme ve slušivém sborníku a vítěz soutěže od nás získá výtisk zbrusu nové české RPG hry Příběhy Impéria!

Více informací zde.

Soutěž probíhá do konce listopadu / novembra, přesné instrukce najdete ke konci článku."
Autorská citace #84
18.11.2009 19:24 - Ecthelion
Dámy a pánové,

dovolujeme si vám jen připomenout, že ke každé knize předobjednané do 20. listopadu od fantasyobchodu.cz dostanete také čtyři stylové dřevěné FUDGE kostky. Dnes je 18. listopadu, času proto nezbývá mnoho - pokud o kostky stojíte, neváhejte objednávat zde.
Jak kostky tak knihu samozřejmě můžete obejdnávat i po tomto datu.
Autorská citace #85
30.11.2009 20:29 - Ecthelion
V internetovém časopise Daily Mirror (časopis herního serveru Dark Age) vyšla:

recenze/představění Příběhů Impéria
Autorská citace #86
1.12.2009 18:18 - Ecthelion
Na serveru steampunk.deever.cz vyšla:

další recenze Příběhů Impéria
Autorská citace #87
15.12.2009 09:50 - Geralt
Vím, že se o tom nápadu zde už dříve psalo: Existuje nějaký soupis knih či filmů pro hlubší ponoření do atmosféry viktoriánského světa?
Autorská citace #88
15.12.2009 09:59 - ShadoWWW
Mě by zajímalo, jak se Příběhy Impéria popraly s chybou ve Fate, kterou popsal Markus.
Markus píše:
Hráli jsme to vždycky tak, že ať je jakýkoliv problém, můžeš na jeho řešení použít libovolnou dovednost, hlavně když si to dokážeš obhájit. Což nikdy nebyl problém... když máš třeba 3 silné dovednosti, alespoň jednu z nich si dokážeš obhájit kdykoliv. To časem vede k tomu, že si řekneš: jaký má vlastně smysl vůbec se s těmi dovednostmi obtěžovat, když stejně pokaždé hážu na trojku? A přeneseně: proč jsem se vůbec obtěžovat s vymýšlením dovedností a několikahodinovou tvorbou postavy, když stejně vždycky hážu na trojku?
Autorská citace #89
15.12.2009 10:28 - Sosáček
Jakoze kdyz si v nejake hre poridim nejvetsi dovednost vyjednavani (nebo boj) a pak resim ve hre vsechno vyjednavanim (nebo bojem) tak je chyba systemu ze to umoznil?

To mi pripada jako dost radikalni pristup.
Autorská citace #90
15.12.2009 10:39 - Quentin
Zabavne je, ze kdyz mas vsechny skilly na tri a vypravec ti bude davat i obtiznost tri, tak mas 61.73% sanci na uspech. Mohli rovnou hrat shadows, kde maj 66.67% a neobtezovat se se skillama.

Ale mas pravdu, ze je to celkem radikalni hlaska :)

Btw cim vic das hracum vypravecskych pravomoci, tim vic budou ty vymaxovane dovednosti pouzivat. V railroadu si hromadu hodu vypravec vynuti, takze to neni az tak videt.
Autorská citace #91
15.12.2009 11:08 - Colombo
Neřekl bych. SotE je hra, kde podle mého názoru už stylem podání celé knihy je vytěsněn powergaming na samou hranicy použitelnosti.
Jasně, když je někdo zvyklý kombit z DnD, DrD a je ten typ hráče, kterému, když dáte dvě tužky tak začne vymýšlet nejlepší kombinace obou... s tím se moc nedá dělat, když je celá skupinka taková, určitě se pro ně najde nějaký skvělý d20 systém a SotE můžou opustit.
Autorská citace #92
15.12.2009 11:22 - Sosáček
Jaka je obtiznost a velikost skillu, abych mohl pomoci Fate plnohodnotne nahradit jersonuv system? :)
Autorská citace #93
15.12.2009 11:29 - Jerson
Vždyť ho nehraješ, tak proč ho chceš nahrazovat? :-)
Autorská citace #94
15.12.2009 13:27 - Ecthelion
Geralt: Seznam inspiračních zdrojů je uveden v knize, ale pokud bys hledal nějaké další, tak se můžeš podívat třeba sem.

Ohledně případné "chyby" Fate se opravdu domníváme, že jde o problém v tom, jak jsme si zvykli hrát spíše než chybu systému. Markus přirozeně přehání - nikdy se hra nezvrhla do syndormu "dobrý s mečem" (který v knize také popisujeme).

Jde skutečně jen o to, jak si družina hru nastaví. Pokud hráč vymyslí úchvatné kouzelné rituály, popisy použití magických pomůcek, které má u sebe a tajemného zaříkávání staletí zapomenutých démonů... opravdu nemám problém s tím, že použije dovednost "okultní magie" několikrát po sobě. Pokud je to ku prospěchu příběhu, tak proč ne? Samozřejmě se nic nesmí přehánět a je opravdu třeba poměrně striktně posuzovat, zda použití dovednosti je na místě či ně. Zajímavé je, že to ale většinou nemusí dělat Vypravěč. Pokud s použitím souhlasí ostatní hráči, pak není co řešit.
Autorská citace #95
15.12.2009 17:34 - Dukolm
Mam malý dotaz k pravidlům proč jste ořezaly Tabulku hodnot(nemám pravidla tedka u sebe takže neřeknu rozsah ořezání) že když budu mít dovednost na 3 na kostkách mi padne max nebo jen 3 tak sem mimo rozsah

jinak svět ujde a jestli ho budu hrát tak pod čistým Fate
Autorská citace #96
15.12.2009 19:18 - Ecthelion
Dukolm: Možná jsme lehce zmateni ohledně toho, jakou tabulku myslíš.

Jde o číselné hodnoty (strana 176), které jsou popsané také slovně?

Pokud ano, pak my jsme popsali stupnici od -2/+5, zatímco ve Fate je slovně popsaná stupnice -4/+6. Nicméně nejde rozhodně o stupnici udávající možné výsledky. Jde jen o popis, který čtenáři přiblíží, jakým způsobem čísla fungují. Samozřejmě, že je možné hodit výsledky, které budou mimo tuto stupnici (velice lehce i v původním Fate), ale podle slovního popisu lze tušit, že jde o výsledek horší než "strašný" nebo obrácně.

V Příbězích se hodnota nepopisuje pomocí slov, ale pomocí čísel (podle našich zkušeností je obtížné popisovat slovně hodnoty, které mají zároveň jednoduché číselné vyjádření). Tabulka je tak proto pro ilustraci (zkrácení jsme provedli hlavně kvůli tomu, aby každá hodnota dávala větší smysl), nejde o ořezání výsledků jako takových.

Pokud jsi zvyklý hrát se slovními výsledky, pak samozřejmě používej tabulku z Fate.
Autorská citace #97
24.12.2009 14:06 - Ecthelion
Autorská citace #98
24.12.2009 14:55 - Magus
Tobě taky:)
I vám všem:)
Autorská citace #99
15.2.2010 20:11 - Ecthelion
Dámy a pánové,

dovolujeme si vám představit rozšíření příběhů Impéria využívající systému Střepů snů. Přínáší vám detektivní příběhy, tajemné zápletky a pronásledování zločinců v labyrintu uliček a docích londýnského East Endu. Sešit vznikl ve spolupráci s Midnight Theatre a spojuje oba české RPG projekty.



Odvrácená strana Londýna je ke stažení zde.
20.11.2012 21:21 - Ecthelion
Dívám se, že už jsme tu dlouho neaktualizovali situaci kolem Příběhů Impéria. :)



Dnes je přesně třetí výročí vydání hlavní knihy Příběhů Impéria. Je to docela dlouhá doba, za kterou jsme se Příběhům věnovali dále a pracovali jsme na dodatečném obsahu. Ke hře tak vyšly dvě rozšiřující příručky (Rukověť mága a Kniha dobrodružství), několik dalších menších věcí (jako minihra, bankovky, komiksy a další) a na dalších projektech se pracuje. Víme, že i tady jsou hráči nebo fanoušci, proto bychom chtěli využít této příležitosti a všem vám poděkovat za podporu a zájem, bez kterého by další obsah nemohl vznikat a který nám umožňuje vyprávět další „příběhy Impéria“! Děkujeme! :)
21.11.2012 00:37 - sirien
No, musím říct, že jak se mi SotE samotné líbí, Rukověť mága se vám moc nepovedla (aspoň mě teda moc neokouzlila). Knihu dobrodružství jsem ještě nečetl, ale co jsem slyšel, tak je docela dobrá, takže se i vcelku těším až si na ní někdy najdu chvíli času

EDIT: každopádně to že SotE dál podporujete se myslím v našem prostředí vydaných a opuštěných či poloopuštěných projektů počítá samo o sobě k dobru
21.11.2012 17:34 - Demonica
Ja vam kazdopadne za Pribehy Imeria dekuju. Zrovna v nich hrajeme jeden skvely pribeh a knizka je podle me proste super
7.1.2016 19:05 - Gurney
Fuller Street (odkaz) - osmistránkový webový doplněk věnovaný jednomu docela zajímavému koutu viktoriánského Londýna.

(a dovolil jsem si přesměrovat původní, již nefunkční, odkaz v záhlaví diskuze na novou oficiální adresu Příběhů)
28.5.2016 11:00 - Gurney
400 nejpopulárnějších dětských jmen v roce 1860. Ideální věc kterou mít při hře stále před sebou, protože až se hráči vydají nějakým zcela neočekávaným směrem, někdo všechny ty nové nehráčské postavy bude muset pojmenovat.
7.11.2017 23:17 - sirien
Jednoduchá kalkulačka inflace ve VB - aneb když chcete mít představu o tom, co tehdy bylo 1000 liber nebo co by tehdy bylo dnešních 100 liber.

(Převod je orientační - pamatujte, že v dané době byly ohromně rozevřené sociální nůžky a velká část populace byla z našeho dnešního pohledu "chudina", i když tehdy za chudinu bráni nebyli)
25.2.2018 21:34 - sirien
TvTropes píše:
Timothy Dexter was an eccentric businessman in 18th Century New England. Born poor and married into wealth, his uneducated ways led his contemporaries to give him bad advice in an attempt to bankrupt him. He literally shipped coal to Newcastle, an English coal mining town, and made a profit because it landed there during a miner's strike. Bed warmers shipped to the Caribbean were used to ladle molasses and glove and mittens sent there were resold for redistribution in Asia. Bibles shipped to pagan areas were bought by missionaries and stray cats were used against rats in West Indian crop fields. A poorly written autobiography (with no punctuation and random capitalization) ended up being popular in it's own time and a collector's item today.

from: Achievement in Ignorance
3.10.2018 13:05 - MartinCZ
Měli by jste, vyjma Příběhů impéria, nějaký další tip na herní systém pro steampunk? Spíše industriální s trochou magie, než opačně. Díky.
3.10.2018 13:07 - Šaman
Fate? Chceš univerzální systém, kde si množství magie a technologie dořešíš v rámci settingu, nebo chceš přesná pravidla včetně popisu kouzel a technologii? Fate je to první.

Jinak zajímavá sbírka všech možných free rpg (v angličtině) je tady: https://sillyhatbooks.com/about/games/
3.10.2018 13:12 - Jarik
Iron Kingdoms RPG?
Through The Breach?
3.10.2018 13:43 - Quentin
Blades in the Dark? Tam se ten steampunk zase tolik neřeší, co?
3.10.2018 13:48 - Aegnor
Quentin píše:
Blades in the Dark? Tam se ten steampunk zase tolik neřeší, co?

A zrovna Blades in the Dark by mohli docela slušně odpovídat. Není to steampunk, ale stačí trochu přefluffovat a máš hotovo.

Šaman píše:
Fate? Chceš univerzální systém, kde si množství magie a technologie dořešíš v rámci settingu, nebo chceš přesná pravidla včetně popisu kouzel a technologii? Fate je to první.

Příběhy Impéria de facto JSOU Fate.
3.10.2018 13:50 - Quentin
Aegnor píše:
A zrovna Blades in the Dark by mohli docela slušně odpovídat. Není to steampunk, ale stačí trochu přefluffovat a máš hotovo.

Odpustil bych jim to už proto, že je to dobrá a zajímavá hra, která minimálně na jednu minikampaň stojí za vyzkoušení.
3.10.2018 15:22 - sirien
Quentin píše:
Blades in the Dark? Tam se ten steampunk zase tolik neřeší, co?

Ve skutečnosti jo. Resp. ne steampunk, ale spíš electro-punk, ale technicky to de snadno re-fluffnout.
3.10.2018 16:58 - LokiB
Savage Worlds. Vícero jejich standardních settingů je přímo i pro steampunk dělaných.
4.10.2018 13:25 - Gurney
MartinCZ píše:
Měli by jste, vyjma Příběhů impéria, nějaký další tip na herní systém pro steampunk? Spíše industriální s trochou magie, než opačně. Díky.

Pokud ti nevadí pod steampunk počítat i "whalepunk" nebo v tomto konkrétním případě "demonpunk" (stejná estetika a styliazce, ale pára už pomalu zastarává a věci teď jedou na rafinované krvi obrovských démonických bytostí, co se loví na moři) a ozvlášť pokud k tomu chceš i přibalenou kampaň o smělých zločincích, co se snaží vypracovat, tak rozhodně doporučuju Blades in the Dark. Klasická hermetická magie tam moc není, zato je tam hodně duchařiny, dost podivné technologie a alchymie, a občas nějaké ty pakty s různými bytostmi odjinud. Systém je trochu alternativní.

Victoriana pokud chceš něco na hranici mezi fantasy a alternativním 19. stoletím. Iron Kingdoms pro fantasy steampunk s velkými roboty a taktickými souboji. Space 1889 pro alternativní historii, kde velmoci 19. století kolonizují Mars (obyvatelný, obydlený a jako vystřižený z Johna Cartera) a další planety. Deadlands (herní svět pro Savage Worlds) pro okultní divoký západ s podivnou technikou.
4.10.2018 14:19 - LokiB
Případně i další settingy pro SW jako Rippers, Steamscape, Runepunk
7.10.2018 19:19 - MartinCZ
Díky všem za tipy. Projdu si to a uvidím jestli něco z toho využiji.
22.10.2018 21:44 - MartinCZ
V rámci hledání jsem narazil na komunitní tvorbu pro D&D 5E Steampunk pravidla.
12.2.2019 12:45 - sirien
Kdysi sem si dělal malý přehled novin a tiskovin z doby Viktoriánské anglie pro potřeby LKDček na GameConu... protože si teď čistim staré tasky tak sem na to narazil a řikal sem si, že to možná stojí za copypastu:

Píše:
The Times - tradiční Britské noviny z druhé půlky 18. století s těžištěm v Londýně a vyšší anglické třídě. Vysoce seriózní pro-britská tiskovina s dobrou pozicí u politiků i 10 Downing street. Konzervativní politická inklinace, ale psali nejen o politice, ale i společnosti, vědě a umění. naše období

The Daily Telegraph - v naší době "nové" noviny s těžištěm ve střední třídě a s liberální politickou inklinací. Velmi levné, ale velmi progresivní noviny pro "inteligentní" publikum (opět i věda, móda, společnost...)

The Manchester Guardian - noviny založené non-conformistou (protestantskou opozicí k Churche of England). V podstatě levicové noviny, které se ale paradoxně vůbec nekamarádily s odbory. Tak nějak stranily liberálům. Takové buřičské, nicméně uznávané.

The Scotsman - tohle asi netřeba rozepisovat, že? :D

The Courier - skotské noviny bulvárního a inzertního charakteru

The Morning Post - silně pravicové a konzervativní noviny píšící zejména o bohatých, mocných a politicích. Velmi uznávaná zahraniční a literárně-umělecká rubrika.

The Daily News - další pravicové noviny tentokrát s lokálním Britským zaměřením. V pozdější době silně pro-feministické a podporující různé sociální programy (starobní penze atp.)
28.10.2021 14:55 - mrkew
Ahojte. Chceme vám dát vědět, že jako skupina skoro-Hrdinové chystáme novou sérii ze světa a systému Příběhy Impéria.

Každé pondělí se vydáme do Londýna v 19. století páry. Vždy od 20:00 živě na našem Twitch kanále a o pár dní později se záznam objeví na Youtube. A jako bonus jsme si na vás připravili kostýmy :)

Pro více informací sledujte naše soc. sítě, nebo vlákno zde na kostce. Další díly a informace budou uveřejněny už jenom tam :)

Playlist z našeho hraní
https://www.youtube.com/watch?v=lzZw06sGVL0&list=PLLG_9bfpHNB6ggLlHzG-6Mx6c2mQixkLg&index=1

Twitch: https://www.twitch.tv/skorohrdinove
Youtube: https://www.youtube.com/c/skorohrdinove
Discord: https://discord.gg/JCZSG2fMys

19.9.2023 16:17 - sirien


dáma utínající hlavy mečem při jízdě na kole, kdyby náhodou obrázek někdy zmizel

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1778781414032 secREMOTE_IP: 18.188.40.207