Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
3.12.2009 08:44 - Rytíř
Vy fakt nemáte admina? Jůůů... a to už sem mu tu tiše záviděl, jak snadný život u vás má! :)
Osobní zkušenost je, že rychlejší a účinnější je takle kopnutý komp přeinstalovat, než ladit.. jediná otázka zní, zda máš instalační CD a klíče? Ježto stejně nefachá, jak se zdá, na programy zde nainstalované bych se příliš neohlížel..
Jinak kdybys někdy přišla o ikony i spodní lištu, a neměla tedy nic než prázdnou plochu, zkus nahodit explorer pomocí magických znaků Ctrl+Alt+Del a rituálu Správce úloh (task manager, pokud kouzlíš v elfštině). Formu rituálu zvol na Aplikace a Nová úloha.. tam napiš "explorer.exe" a odpal to.
Rituál zabírá v 9 z 10 případů.
3.12.2009 09:08 - Sethi
Ve mně se skrývají netušené talenty, explorer ze správce úloh spustit dokážu - tohle ale není chcípnutí jako zmizení, ale chcípnutí jako mrtvola, která se tam válí, a jako bonus znehybní ještě všechno ostatní. Že je to na reinstall jsem už také usoudila, i když majitelka stále vytváří slabý odpor, ale stejně si to netroufnu udělat sama, i kdybych z někoho vytloukla příslušné propriety.

Já jsem se tedy byla drze zeptat v CITu, jestli náhodou nemají na starosti i laboratorní počítače, ale dozvěděla jsem se, že katedra by měla mít svého vlastního správce. Celé je to takový drsný skill challenge.

Na druhou stranu jsem se také dozvěděla, že existuje fakultní licence na antivir...
3.12.2009 11:46 - Lotrando
Max píše:
Hybaj si znovu překompilovat jádro!


muhehe
3.12.2009 20:49 - tuleník
Tuleň by sa mal dostaviť na skúšku z Vysokej mágie... prekliatia tuším fungujú...
6.12.2009 18:59 - Nachtrose
Max: kdyz jdou zalozkovat primo clanky, bylo by mozne udelat, aby sli stejne tak zalozkovat i diskuze?
10.12.2009 23:12 - Sosáček
Jde nejak nastavit aby se mi nezobrazovaly diskuse do kterych nemuzu prispivat? Kdyz do nich nemuzu prispiva tak nema zadny smysl abych je cetl, a zbytecne zabiraji misto v tom pravem sloupci (o kterem vsichni vi, ze je to jediny rozumny zpusob jak cist diskuse).
10.12.2009 23:15 - Alnag
Jenom jednotlivě - vypneš u nich odběr rss.
10.12.2009 23:32 - Sidalir
Alnag píše:
vypneš u nich odběr rss
Ale hrozí, že se do některých začteš. Například já se takhle nechtěně dostal k projektu Void a přečetl jsem všech padesát stran (tehdy jen padesát) a občas to bylo dost vtipné. Ale na druhou stranu jsem tím ztratil celý večer...
11.12.2009 01:19 - sirien
do Voidu můžeš přispívat jak chceš...
14.12.2009 21:46 - Sethi
Jsem asi zase objevila Ameriku, když jsem si všimla, že textura takových těch okrově pískových polí je vlastně nějaký obrázek.

Asi bych měla častěji válet zoufale hlavu po klávesnici, z toho úhlu člověk leccos objeví.
14.12.2009 22:52 - Alek
Dobrej posřeh. ;-) Popravdě, není to tam dlouho, respektive, dosud byl ten obrázek jen v těch horních boxech. Ale je hodně utlumenej, aby nevadil. Minulý týden jsem ten samý obrázek dal i dolu a o postranního panelu. V celý kráse bejval na stránkch Wizardů, ale jak teď koukám, maj úplně překopanej web; btw už bylo načase.

Vůbec jsem ten styl tady na Kostce lehce oprášil. A když jsem u toho, můžu asi oznámit veřejně, že v Nastavení stylů přibyly dva styly. První je pipuxův styl pro Icaenel a druhý je mnou dlouho slibovaný Office styl; nevím nakolik splňuje maskovací požadavky, ale snad nebude ve vašich zaměstnáních tak nápadnej jako ten rudej. Oba styly budeme ještě dolaďovat, ale myslím, že už se daj celkem používat.
14.12.2009 22:59 - Sethi


edit: Ale ten officový se mi hodně líbí, možná kvůli němu překopu vzhled celého počítače...

edit2: A nemá to nic společného s tím, že se z něj teď nedokážu dostat =D

edit3: Můžu, jsem chytrá holka.
14.12.2009 23:04 - Alek
Ach, komu jsem co udělal? :-)

Mě vážně donutíš si zas prodloužit nick, abych to moh spravit. V tom výchozim stylu to je už ok? Právě to jsem totiž "opravoval" minulý týden a slavnostně jsem si tě odškrt.
14.12.2009 23:08 - Sethi
Mnoooo... Ve skutečnosti jsem se chtěla zeptat, kdy se na to chystáš...



...ale tak... asi je to o něco lepší... Předtím to vyjíždělo víc...
14.12.2009 23:18 - Alek
No já jsem tak trochu doufal, že byste si mohli pod dojmem mé nečinnosti uvědomit, že máte řešení ve svých rukách. :-) Ale no dobře, ještě jsem to trochu zcuknul. A měl by fungovat i ten Office styl, díky za screenshoty.
14.12.2009 23:26 - Sethi
Icaenel má v té oblasti jiné řádkování než zbylé dva, jinak je to dobré.

Víš co... to už jsme řešili. Když to není zakázané... A mně to srdce netrhalo =)
15.12.2009 00:00 - sirien
Dobře, office se fakt poved... nevim teda jak moc se poved v rámci maskování, to nám budou muset říct ti, co jej používají, ale je fakt hezkej
ten fialovej... je tak maximálně pro Edwarda

stále nicméně postrádám svůj Maxův černý anarchy skin... moc moc se mi po něm stýská...
15.12.2009 00:09 - Sethi
U studených skinů bych tedy tiše a nenápadně propagovala změnu barvy nových/posledních postů - žlutá je podle mě tak nějak jako mimo. A možná i taková změna barvy novinkových puntíčků...
22.12.2009 02:49 - sirien
Odkdy máme box "podobné články"?
A na jakém principu funguje? Protože "podobné články" ke "Kostky jsou vrženy" mě docela pobavily
23.12.2009 22:37 - Jerson
Tak jsem se znovu velmi zamotal v hledání - konkrétně jsem hledal téma o posledním srazu.
Obvykle na to nadávám u mnoha fór, ale obvykle mám také možnost vypsat všechny diskuse (případně články, ze kterých diskuse vychází) pod sebe, bez jakýchkoliv podkategorií (a mimochodem, podkategorie jsou strašné zlo. Prostě nikdy nevím, jestli to co hledám bude v sekci "pravidla" nebo "tipy a triky", nebo jinde. Tady to celé ještě komplikované tím, že některé diskuse začínají článkem, zatímco jiné jen "miničlánkem" - tedy různé dlouhou otázkou - a pak tu jsou ještě blogy, což jsou články stojící mimo články.

Myslím si, že kdyby každý (jako fakt každý) úvod do diskuse byl brán jako článek, ať je to skutečný článek, nebo otázka, nebo blog, a byly v několika málo kategoriích (bez podkategorií), bylo by to přehlednější. Nemluvím teď o jiných projektech, jinde jsem nic nezkoušel hledat a ani nevím, jak to funguje a jestli když chci najít článek patřící do jiného projetku, je lepší ho otevřít nebo je to jedno.

Ne že bych nějak vehementě prosazoval svůj model, jen mě nepotěší, když něco půl hodiny hledám a pak stejně musím jít otravovat Alnaga, aby mi to tady našel.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.080835819244385 secREMOTE_IP: 18.117.216.36