Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
8.8.2010 13:43 - Alnag
Sathel píše:
Proč se musím přihlašovat pokaždé znovu když z d20 přejdu na CPH?


Zajímavé, jsem myslel, že tohle už jsme vymýtili. Máš zapnuté automatické přihlášení?
8.8.2010 13:51 - alef0
Max píše:
Jelikož jsem pouze použil vzorové vzorce od tvůrcu Office, tak jsou jen dvě možnosti. Tvůrcové officů mají nedostatky ve vzdělání ... a na druhou možnost přijdeš sám :)


Na druhú možnosť neviem prísť, aká to je?

Argumentovať typografickou erudíciou autorov Wordu je nemúdre. Word a typografia sú veci, ktoré si k sebe nachádzajú cestu len veľmi pomaly. Algoritmus na zarovnávanie do bloku je všeobecne povestný svojou obludnosťou, kerning prišiel s rachotom vo verzii 2010, tých bedákov je mnoho. Ale ako sme sa zrejme všetci zhodli, vo Worde typografia nie je prioritou, pretože v praxi sa deleguje na profesionálnejší nástroj.

Ak som spomínal vzdelanie, mal som na mysli aj povedomie o domácich tradíciích a napr. učenie sa z hotových diel našich predkov.

Tvoje ukážkové rovnice vo Worde sú podľa amerických tradícií. Ja som poukazoval na pravidlá v domácej tradícii, ktorá sa v niektorých aspektoch odlišuje. Ak si otvoríš legendárny Diferenciální počet od (1974), alebo Kluvánka-Mišíka-Šveca, uvidíš presne to o čom som hovoril.

To je presne to, o čom hovoril tuleník vyššie -- my píšeme úvodzovky ináč, ináč používame pomlčku a spojovník, existuje iná tradícia pre odsadzovanie odsekov atď atď.

Erudícia sa vždy viaže na nejaký kontext.
8.8.2010 14:02 - Alek
Sathel píše:
Chtěla bych černý skin.

Safra, já myslel, že to trápí jen siriena a Maxe, a ono jich je víc. :-)

Sathel píše:
Chtěla bych, aby se tu věci daly najít. Např: založení "Filmových pecek" do správné sekce byl porod

Zrovna zařazení Filmových pecek překvapilo i mě a to jsem byl u vytváření toho systému. Máš pravdu, že to moc intuitivní neni no...
8.8.2010 14:12 - Alnag
Alek píše:
Zrovna zařazení Filmových pecek překvapilo i mě a to jsem byl u vytváření toho systému. Máš pravdu, že to moc intuitivní neni no...


No Sathel se ptala, kde se organizují akce... tak jsme to dali do akční diskuze (D20 akce). Ten výsledný název mne pak taky zmátl...
8.8.2010 14:16 - Alek
O název ani tak nešlo, já si právě až díky Filmovým peckám uvědomil, že existuje nějaká skupina D20 akce, to mi dosud unikalo.
8.8.2010 14:23 - Alnag
No to je takový pohrobek projektu D20 akce. Protože v těch RPG tématických diskuzích se ty organizační dost motaly.
8.8.2010 14:44 - Max
Sathel píše:
založení "Filmových pecek"

To vyplývá z toho že se ohnula funkcionalita ku potřebě. Potřeba byla aby jednu diskuzi mohlo spravovat více lidí. Řešením bylo "udělá se skupina a v ní diskuze" což funkcionálně splňuje požadavky, ale nebylo to na takové používání vytvořeno a tedy to ani nenabízí uspokojivý uživatelský komfort

Sathel píše:
Chtěla bych černý skin

Skiny mě osobně přerostly před hlavu. Web byl nějak navržen a udělán. Ale s rozšířeníma jdou nahoru pracnost dalších změn. Je možný že to Alek překousne a něco udělá, ale z mýho pohledu se musí překopat web na architekturu odpovídající jeho šířce.

Sathel píše:
Proč se musím přihlašovat pokaždé

Jednou z možností je zákaz cookies nebo nestahování obrázků. Možná poslat víc informací (prohlížeč, verze, zapnutý cookies)

Occamova vidlička píše:
kdyz nekdo hleda frazi

Rozšířený režim
...
"věta s více slovy" hledá jen přesné znení celé věty

tohle nezabírá?

alef0 píše:
druhú možnosť

povětšinou "jiný skripta, jiný symboly" (dle vyučujícího, školy, ...)
vzorce mohou být v souladu s (a uveden název díla nebo přímo nějakého jedince), ale pak nesedí to obecný prohlášení "tohle neni správně".
Nejsem lingvista, což si asi všiml každej kdo po mě něco četl, ale usuzuju že stejně jako v pravopise existuje více správných variant, očekával bych že je tomu tak i ve vzorcích. Navíc bych očekával menší národní závyslost. To co mě nesedí je prohlášení "tvůrce toho a toho to dělá špatně". Stejně bych reagoval kdyby mi někdo tvrdil "nakoukl jsem do zdrojáků kernelu a tohle tam maj uplně špatně". Nevylučuju tu možnost, jen takový tvrzení bez podkladů neberu se vší vážností.
8.8.2010 14:54 - Alek
Max píše:
Skiny mě osobně přerostly před hlavu. Web byl nějak navržen a udělán. Ale s rozšířeníma jdou nahoru pracnost dalších změn. Je možný že to Alek překousne a něco udělá, ale z mýho pohledu se musí překopat web na architekturu odpovídající jeho šířce.

Todle jsem teda pobral až na třetí přečtení a stejně si nejsem stopro jist, jaký rozšíření máš na mysli a co přinese nová architektura. No, nechám se překvapit.
8.8.2010 14:55 - alef0
Píše:
Nejsem lingvista, což si asi všiml každej kdo po mě něco četl, ale usuzuju že stejně jako v pravopise existuje více správných variant, očekával bych že je tomu tak i ve vzorcích.

Áno, je to tak -- tie sady variantov sú tie tradície (československá, americké atď). Mojou chybou bolo, že som nenapísal ,,v Maxovom obrázku je viacero chýba podľa československej tradície", keďže predsa len predpokladám, že sme doma a píšeme ako je u nás doma tradíciou.

Ono to nie je o symboloch, ale opäť o estetických kritériách, ktoré sú zaužívané. Problém rôznorodosti väčšinou vyplýva z toho, že autor nepozná zaužívané kritériá a zvolí si vlastné naproti všetkým tradíciám. (Vidím analógiu v prekladoch, keď si niekto zvolí vlastné pojmy len preto, že sa mu subjektívne páčia viac ako tie zaužívané.)

Jedna vec je, keď sa autor rozhodne zámerne a dôvodne použiť inú tradíciu (napríklad v dizajne vidieť veľké vplyvy americkej tradície) a druhá vec, keď to urobí z nevedomosti a ešte sa snaží túto nevedomosť zarputilo považovať za výhodu.
8.8.2010 15:02 - Ebon Hand
Max píše:
Vypnul jsem provádění kontroly, takže už by to s tím nemělo otravovat.

Díky, už to neotravuje a dá se editovat dál. Dokonce vypnutím scriptu zmizela vlastnost, která mi pekelně pila krev. Zobrazovala se vždy jen ta část textu, kde byl kurzor. Když si koukal na jinou část (třeba starší text), tak to za pár sekund skočilo opět na text s kurzorem.

Necháme jak je polovina textu z posledních tří stran přínosná pro D20.
A někteří myslivci by neměli střílet po všem, co se pohne...
8.8.2010 15:07 - sirien
Colombo píše:
wysiwyg se mi příšerně hrabal do zdrojáku

jo, to je další věc kterou na těch krámech fakt nesnášim

Colombo píše:
když jedu na Vistách

huh, zlá droga. Dovoluji si navrhnout co nejrychlejší substituční léčbu sedmičkami
8.8.2010 15:19 - Max
sirien píše:
další věc kterou na těch krámech fakt nesnášim

říká člověk co má v profilu špatné párování tagů v odkazu :)))

pokud by všichni zapisovali HTML přesně jak se má, nedělali by se tyhle přepisovače kódů ... jejich cílem neni pruzení, ale validnost výsledného html.

sirien píše:
Vista

Rok jsem na nich jel a rok jsem s nima byl spokojen. Sedmy ale určitě jsou krokem vpřed ... přičemž visty stály nad okrajem propasti :))))
8.8.2010 15:25 - Colombo
Sirien: proč? Nestojí to prachy?
8.8.2010 15:31 - sirien
Colombo: Jako student VŠ máš všechny produkty MS s výjimkou Office zdarma, stačí si je stáhnout z té jejich studenty podporující sítě. Víc info na svém studijním/IT oddělení své fakulty nebo tak něco, dost by mě překvapilo, kdyby to Masaryčka pro svoje studenty neměla.
Až do okamžiku ukončení svého studia máš právo na jakékoliv aktualizace, rozšíření, doplňky etc. S okamžikem konce svého studia toto právo pozbýváš, nicméně máš nadále právo vlastnit a užívat to, co jsi natahal v průběhu svého studia
8.8.2010 15:46 - Colombo
a co mi může 7 nabídnout, co Vista nemá?
8.8.2010 15:54 - sirien
mnohem ergonomičtější rozhraní (hromada detailů, např že se s lištou pracuje jako s tabama - lze je přehazovat, spínat... že se za základu pracuje s uživatelskou sloužkou, kde jsou dokumenty jen jedna z několika altarnativ, takový kraviny jako integrovaný poznámky případně asociativní možnost otevření souborů... je toho hodně, člověk si na to tak zvykne, že skoro zapomene že to v předchozích Win nebylo...) že to má mnohem lepší podporu práce na síti plus mnohem líp vyřešený nastavování síťových oprávnění, nižší spotřebu (podstatné asi jen u laptopů)... že je mnohem rychlejší (načítání, procesy) a především o hodně stabilnější proti padání, zásekům, krátkodobým zamrznutím a jiným shitům...

Osobně mi přijde, že to je největší uživatelskej posun od dob Win 95, kamarádi co dělaj do programování nebo grafiky a obecně po tom compu chtěj o dost víc než já z Vist povětšinou (až na jednu, dvě výjimky) zvracely a zdrhali od nich jak nejdál to šlo, se 7mičkama se bratříčkujou bez výjimky všichni a to od začátku co je nainstalovali.

(jednu dobu koloval vtip, že první vyšly Win7, ale marketing rozhodl, že je potřeba je nejdřív pořádně zkurvit a prodat pod názvem Vista, aby se na tom vydělalo víc peněz a aby si lidi potom ty 7mičky o to víc pochvalovali)
8.8.2010 16:22 - Colombo
"(jednu dobu koloval vtip, že první vyšly Win7, ale marketing rozhodl, že je potřeba je nejdřív pořádně zkurvit a prodat pod názvem Vista, aby se na tom vydělalo víc peněz a aby si lidi potom ty 7mičky o to víc pochvalovali)"

Slyšel jsem, že to nebyl vtip..
8.8.2010 16:34 - alef0
Visty mali mať pôvodne strašné množstvo nových vlastností, napr. databázový súborový systém. Potom sa ale strašne nestíhalo, a veci sa zahadzovali a ostali len kozmetické zmeny. Existuje historka, že vo fáze, keď sa už malo robiť testovanie, vysvitlo, že treba veci prepisovať, lebo sú strašné.

Preto Vista vyzerala ako vyzerala.
31.8.2010 15:48 - Max
Tak diskuze jsou opět ok
31.8.2010 16:46 - Alnag
Supéér.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.086742162704468 secREMOTE_IP: 3.144.33.41