Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
29.6.2011 14:30 - sirien
Noldo2 píše:
Ten post byl už odeslaný

Yop, to se mi občas stane taky. Je to způsobeno tím, že máš tu diskusi v okamžiku kdy píšeš odpověď otevřenou ve dvou tabech, přičemž ten kam nepíšeš stále aktualizuješ (např. v jednom píšeš odpověď a ve druhém si listuješ stránkami), což Kostka nezvládá sledovat - prostě si od Tvého prohlížeče stále aktualizuje zálohu toho, co máš rozepsané. Když pak v jednom tabu odešleš příspěvek, tak druhý tab, kam se přenesla ta záloha když si ho překlikl třeba na další stránku, má v okně odpovědi zprávu stále zapsanou a Kostka si od něj tudíž znovu načte zálohu.

Pokud Ti to překáží, stačí to celé označit a smazat a smaže se tím i ta záloha, kterou Ti Kostka tak velkoryse drží :)
29.6.2011 15:25 - Noldo2
Děkuju za vysvětlení... ta funkce je šikovná (když se používá správně).
11.8.2011 08:57 - Me-dea
Ve windows 7 Profesional v Internet Exploreru verze 9.0.8112.16421 verze aktualizace 9.0.1, výchozí nastavení zabezpečení, žádné pluginy, při jakémkoliv kliknutí vždy celá stránka, tedy ne vršek s tlačítky IE, jen přímo okno co zobrazuje stránku, zčerná (poloprůhledně). Při dalším kliknutí se vrátí do normálu a tak se to střídá.
Sledovala jsem to doma na 3 PC, v práci na 1 PC, u přítele na 1 PC, u matky na 2 PC, ne že by to bylo důležité, protože všechny PC mají stejný základní software jen různý hardware.
Žádné jiné stránky co navštěvuji nebo co jsem se ptala to nedělají. Ve starších verzích IE (testovala jsem 8 a 7) a Opeře je vše v pořádku.
11.8.2011 11:00 - pipux
To zní jako nějaký javaScript, co se utrhl z řetězu (document.getElementsByTagName('body').setOpacity(0.5) ? ). Nepřekvapilo by to, ptže tento děsný skriptovací jazyk se chová v každém prohlížeči jinak.
Zkus ještě celou situaci típnout (printScreen) a obrázek uploadnout např na bayImg.

Má to slavné IE9 nějaký debug nástroj? Ve starších verzích se vždy, když se něco v tomto smyslu potentovalo, objevil v dolní liště takový trojúhelníkatý vykřičník, napovídající "javaScript failed in file abc.js, line 1337", či tak. I když ... třeba to není bug, třeba si IE myslí, že to je featuretta.
11.8.2011 11:34 - Me-dea
SCRIPT5007: Nelze načíst hodnotu vlastnosti 0: Objekt má hodnotu Null nebo není definován.
lightbox.js, řádek 226 znak 20
11.8.2011 20:53 - Max
Dal jse novou verzi lightboxu kde psali že odstraňuje případné problémy s IE9 ... tak snad.
12.8.2011 10:17 - Me-dea
JJ vyřešeno, díky
17.8.2011 11:19 - Bouchi
Dotaz, k nemuz me vedlo administratorske vyjadreni v jine diskusi.
Alnag píše:
tady jsou nastavená nějaká diskusní pravidla (inspirovaná ENWorldem). Jedno z nich je to, že se máš věnovat diskusi a nikoliv rozebírat pokyny administrátora

Vzhledem k tomu, ze ve zdejsich pravidlech (http://www.d20.cz/clanky/1/131/185/faq.page10.html) jsem odpoved nenasel, zeptam se znovu (protoze si skutecne v teto chvili uz nejsem jist, co v diskusi napsat mohu a za co budu pokaran).
Budu pokaran, kdyz v diskusi napisu "Prosim, vratme se k tematu ABC"?
Budu pokaran, kdyz v diskusi napisu "Prosim, nekrmte trolly"?
17.8.2011 11:40 - Alnag
Vždycky jsme se snažili spoléhat na zdravý rozum, přirozenou slušnost a kolegialitu hráčů RPG. A co se týče psaných pravidel jsme se spokojil s konstatováním, že by bylo vhodné dodržovat netiketu. Bohužel to byl zřejmě omyl. Takže pro ty pomalejší:

Toto jsou současná pravidla ENWorldu. Cítím se s nimi do značné míry ztotožněn, možná nejsem tolik přítelem držet vše za každou cenu "on topic", ale to se v praxi na ENWorldu stejně neděje.

Interpretačně: Místo apelování na ostatní, aby se vrátil k tématu ABC se k němu prostě vrať. Pokud to nezabere a většina lidí to táhne jinam, asi jsi jediný, koho to zajímá (a pak prostě není co nebo s kým diskutovat). Obvykle to ale zabírá. Pokud neznáte míru, nerozumíte pojmu - "chovat se jak nejlépe dovedu", jděte jinam.

Místo vymýšlení toho, jak obejít pokyn administrátora se chovej slušně a věnuj se diskusi a nějaká kárání si můžeme ušetřit. Mně to taky nebaví, to tady usměrňovat a rád bych prostě jen diskutoval. Snažte se, abych to tedy nemusel dělat.
17.8.2011 11:52 - Bouchi
Alnag píše:
Místo vymýšlení toho, jak obejít pokyn administrátora se chovej slušně a věnuj se diskusi a nějaká kárání si můžeme ušetřit.
Ach jo. Proc v tom hned hledas nekaly umysl a proste neprijmes, ze mi jen zkratka a dobre neni jasne, zda tedy existuje zasadni a principialni rozdil mezi zadosti "Prosim, vratme se k tematu ABC" (zatim jsem nevidel, ze by tu za to byl nekdo karan) a zadosti "Prosim, nekrmte trolly" (za kterou jsi zepsul Merlkira). Vzhledem k tomu, ze na tech ostatnich cca deseti ceskych diskusacich, na ktere chodim, nebyva nikdo zepsut ani za prvni, ani za druhou vetu (a ani jedna z nich tam AFAIK nespada do kategorie "nechovat se slusne", je snad aspon trochu omluvitelne, ze me to tu udivilo a tedy jsem se zeptal. Pokud to vnimas jako pruzeni, je mi lito, ale jaksi jsem se ve skole naucil, ze kdyz mi neni neco jasne a nedari se mi najit odpoved vlastnimi silami, tak se proste zeptam.
17.8.2011 11:57 - alef0
Mám doplňujúcu otázku č.1: keď poprosím o splitnutie témy, bude mi vyhovené?
Mám doplňujúcu otázku č.2: môžeš to preložiť do češtiny? (Niežeby som nerozumel pravidlám EnWorldu, ale aby to bolo jednotné a jasné každému.)
17.8.2011 11:57 - Alnag
Bouchi:

ENWorld píše:
Whether or not you agree with a moderator's stance, we do expect you to abide by their decisions and requests.


ENWorld píše:
If you really, really disagree with a moderator's position on a [moderating] issue, please don't argue about it on the boards. That means no calling out of moderators, no challenging their decisions in the thread, and certainly no attempts to go over a moderator's head. The moderators all discuss such things amongst themselves, and no moderator or admin is ever going to override another. If you honestly feel that you have been treated unfairly, please contact the moderator in question privately and discuss it with them. The end result may not be the one you were seeking, but we will do our our best to be fair.


Tohle je z pravidel, které jsem ti teď postoval výš, přesto pokračuješ stále stejným směrem. Takže stručně. Buď si je přečti a pochop nebo se tady už dál nezdržuj. Tohle je tvoje poslední varování. Následuje už jen ban. Tímto považuji tuhle diskuzi za uzavřenou.
17.8.2011 12:01 - Alnag
Alef: Splitnutí tématu bychom rádi, ale systém to zatím neumí. Momentálně tedy doporučujeme ruční řešení. Založte novou diskusi s odkazem do staré. (Alespoň nemusíte čekat, až bude nějaký moderátor online.)

K druhém bodu. Vzhledem k okolnostem je to asi ke zvážení. Každopádně teď právě mám i jiné věci na práci. Ale ano, asi se tak stane (v rámci čehož to upravíme pro místní podmínky...)
17.8.2011 12:03 - Wild West
Bouchi,
nejsem administrátor, ale vidím, že jde opravdu o jisté nedorozumění.
Položil jsem otázku, na kterou jste z jakéhosi důvodu nechtěli odpovědět. Na to máte zajisté svaté právo. Nejjednodušší je prostě nic nenapsat, když se mi nechce.

Alnag zřejmě považuje za naprostý úlet kometovat otázku výkřikem "nekrmte troly". Čili - "je to trol, nebav se s ním". Nikde jsem se doposud nesetkal s překladem "vraťme se k tématu ABC."

Věc se samozřejmě ještě zhoršila, když se ukázalo, že otázka byla zcela namístě a prostě jste to nevydýchali (Horacio na pár řádcích).
Věc se ještě může dále zhoršit opětovným vylepováním dalších vtipných obrázků (Alef) a rozpitváváním téhle kraviny v další debatě (této).

Já jsem osobně na podobné diskusní úlety dost zvyklý a osobně mne to nijak neuráží. Nicméně raději bych to nechal plavat a věnoval se něčemu, co se víc týká tématu.
Slunce v duši.
18.12.2011 23:17 - Gurney
Nevisí tady někde nějaký stručný návod, jak přidat anketu k blogu?
19.12.2011 01:32 - Sethi
Musíš ho nejprve zveřejnit, pak se mezi upravovacími ikonami nabízí přidání ankety. Tam už je to docela srozumitelné.
20.12.2011 14:46 - Gurney
OK, díky, vyzkouším hned jak bude čas.
30.10.2012 20:49 - sirien
malý problém odtud

Myslel sem že to je tím že Yorkovi někdo poslal PM a pak jí odmazal dřív, než si jí York vyzvedl, ale malý experiment s Dukolmem ukázal, že Kostka neumožňuje smazat jednou odeslanou PM od příjemce i když si ji ten ještě nepřečetl.
30.10.2012 21:29 - Vojtěch
Mno, možná si ji přečetl a umazal nějak automaticky a pak teprve šel do mailu a ejhle, prázdno...
30.10.2012 21:59 - sirien
ono to moc automaticky umazat nejde - PM tu jsou tak jak jsou aby byly funkční, do elegance se s nima nikdo neptatlal, neni to žádnej gMail - odmazání znamená zaškrtnout, odscrollovat dolů a odmazat případně otevřít a odmazat - není to něco co uděláš "nějak" nebo "automaticky"

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.081100940704346 secREMOTE_IP: 3.139.104.214