Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
28.4.2013 03:48 - sirien
no to mě právě taky všechno napadlo. Jde spíš o ten dojem "mít něco co můžeš sám za sebe s vyvinutým úsilím změnit" oproti dojmu z toho "mít něco ve formátu ready-to-change".

ale v důsledku máš nejspíš pravdu, že fakticky tam rozdíl není.
28.4.2013 14:50 - Assassin
alef0 píše:
ak chces offline generovanie, nechaj si dumpnut databazu, za dve minuty napises mysql->latex konverzny skript

Taky možnost, ale neudělám ji na koleni bez spolupráce s vedením.

alef0 píše:
dalsi tyzden budes rucne opravovat bugy v clankoch, lebo kreativita editorov je nekonecna

Toho už by se mohlo zhostit víc lidí, pokud o ty PDFka skutečně stojí a nebyla by jiná možnost než něco ručně poupravit. Na to nejsou potřeba téměř žádný odborný znalosti a já sám takhle otročit ve svým volným čase nehodlám.

sirien píše:
na tomhle místě odpustil své obvyklé jízlivosti

Konstruktivní kritika po zásluze potrestána...

sirien píše:
Max je teď ještě nějakou dobu (~týdny) nedostupnej

Nejlepší bude na něj s čímkoliv počkat.

pipux píše:
podělíš se o zdrojový kód?

Jestli skutečně něco vznikne, nemám potřebu jakýkoliv svůj nekomerční kód skrblit pro sebe.

sirien píše:
Pokaždé, když se uloží zdrojová podoba, Kostka podle ní vygeneruje adekvátní koncovou podobu. A ty už by snad měly být v podstatě shodné.

Zní to hezky, ale skutečnost je jiná. Procházel jsem články a sběžně koukal na jejich zdrojáky. Některý jsou super, některý jsou hrůza. Pořád jsem optimisticky přesvědčen, že skriptem zpracovatelná hrůza, nicméně hrůza.

=> věřím, že to půjde, otázka je jak. Vygenerovali jsme několik různých možností, bude potřeba to probrat. Rozhodnout, která splní nejvíce požadavků za nejmenší cenu. Asi nemá moc smysl to řešit bez Maxe, jeho pomoc, případně i několik menších zásahů do samotné černé kostky (black box), by mohla značně ulehčit práci.
28.4.2013 15:48 - sirien
aby bylo jasno - pokud mi dodáte nástroj, který to bude schopný provádět, pak všechny potřebné úpravy ve zdrojích článků a případnou manuální konverzi za pomoci tohoto nástroje jsem ochotný udělat sám. Sice to může být voser a bude to trvat, ale věřím že přístup retrospektivní konverze + on demand to snad pořeší.

Jinak s tím, že bude potřeba počkat na Maxe poměrně počítám, ale možná by nebylo od věci mít už alespoň nějaký nástin, až přijde.

Assassin píše:
Konstruktivní kritika po zásluze potrestána

spíš mi trochu povolily nervy u prvního odstavce #1549, poznámky o nereálnosti mi moc konstruktivní nepřišly a plugin browseru (tj. řešení na straně uživatele) je přesný opak toho, co je požadované...
28.4.2013 18:37 - Gurney
Taková drobnost k psaní článků - nahoře vpravo se vždycky objevuje "Napsal XY", což je poněkud zavádějící v případě překladů. Podobně zavádějící je pak vlevo dole "copyright XY", což je ještě divnější páč mít copyright na něco co jsem dělal ve volném čase pro lidi na kostce a pokud to někdo postne na jiný web, je mi to šumák, je fakt divné. Ještě divnější je to pak u překladů. Nedalo by se (v nějakém dlouhobějším horizont, chápu že tohle není zrovna životně důležité) nechat při psaní článků na výběr, zda tam bude "Napsal" nebo "Přeložil" a zda dole bude ten stupidní copyright?

EDIT: Jinak výstup v pdf by byl fakt cool, už několikrát jsem to na různých blozích ocenil.
29.4.2013 02:18 - sirien
jo. Osobně bych u svých článků taky radši viděl copyleft když už...
30.4.2013 09:58 - Ebon Hand
Já dodám názor za běžného uživatele = lamu.
Byl bych moc rád, kdyby se dali články stahovat čistě v pdf a link byl přímo u článku. Protože tu je hodně krásných článků, které za to stojí. Ke kterým se vracím a rád bych si je zaarchivoval. Také by mi to pomohlo pro psaní dalších článků, které plánuji a chci je porovnávat s již uvedenými články.

Sborníky mi přijdou jako dobrý nápad, mohli by být jak témetické, tak chronologické. Přišlo by mi ideální stáhnout nováčkovi sborník, tady najdeš základy o rpg, nebo speciál pro DM, či jednotlivé světy. Klidně ať se články v jednotlivých sbornících opakují, ale bylo by to ucelené vyjádření k tématu.

Co se týče exportu na D20, tak ho hodnotím jako otřesný. Píšu zásadně v ofisu, protože si nemohu nainstalovat do NTB nic jiného. Copy/paste nefunguje. Export z ofisu, přes Sirienu obrovskou snahu mi pomoci, jsem také neovládl. Takže článek vždy přeukládám přes nějaké mezistupně a přijde mi to na hlavu.
30.4.2013 12:43 - Max
Zdravím a pozdravuji
Je třeba mít na paměti:
- databáze je MSSQL
- jde o ASP.NET hosting (web píšu v C# MVC)
- zkoušel jsem knihovnu itextsharp ... vypadala relativně dobře
největší problém je že v článcích je spousta vyjímek, tagy nejsou vždy uzavírány, je třeba dořešit vkládání obrázků
- jak přesně by probíhal převod skriptem? kde by se skript pouštěl?
30.4.2013 13:30 - alef0
latex v perdeli, pane hrabe

databazovy dump ==> skript ==> pdf ==> upload ==> staticke servovanie je asi jedina schodna cesta
30.4.2013 13:37 - sirien
Ebon: Sborníky jsou super nápad, to určitě, jenže je s nima strašně moc manuální práce (a tím nemyslím jen převod do PDF). Věř mi, svého času jsem měl zájem jich pár dalších seskládat, ale nakonec se ukázalo že jsem trochu podcenil náročnost.

V budoucnu by to snad mělo být (výběr a kompletace a tak) trochu snazší, tak bych ten projektík kdyžtak znovu oživil. (ono taky původní sborníky obsahují trochu víc grafické úpravy než jen tupý převod do PDF šablony, takže pokud bysme chtěli zachovat kvalitu, jakože předpokládám že ano, tak ten generovací nástroj nám na sborníky až tak moc nepomůže)


Ten import sem je takovej divnej - spousta lidí si ho pochvaluje, někteří by ho nejradši rozdupali... zkusím se Ti na to ještě někdy mrknout až se potkáme a budeš mít comp někde poruce.



Max: ad výjimky v článcích... to můžu kdyžtak projít manuálně, když to hodí nějaký info o tom, že tam ten problém je.
30.4.2013 13:46 - Gurney
sirien píše:

Ten import sem je takovej divnej - spousta lidí si ho pochvaluje, někteří by ho nejradši rozdupali... zkusím se Ti na to ještě někdy mrknout až se potkáme a budeš mít comp někde poruce.

Kdyžtak se prosím podělte o zkušenosti, já jsem ho používal teď asi podruhé, copy-paste z office 2010 mi taky nefungovalo.
30.4.2013 14:56 - Ebon Hand
Sirien: zkus na to myslet. Mohla by to být přidaná hodnota D20 (myslím, že docela výrazná) a přitom by se zdrojově čerpalo z archivu. Je to reciklace už publikovaných (místy velmi kvalitních) prací. Pomohu s prostředím či reáliemi. Hry a herní teorii nechám někomu fundovanějšímu.
Ještě se ti omlouvám za skomolení přídavného jména tvé přezdívky.

NTB dneska vezmu, tak na něj koukneme.

Gurney: ano to přesně nefunguje, občas to dokonce hlasí vykřičníkem chybu na stránce. Dá se to ojebat vložením do okna diskuze a následným C/P. Někdy to kacířsky dávám do okna diskuze na rpgf, protože je okno větší a dlouhé články tak jsou přehlednější pro kontrolu. Pak opět C/P do editace článků.
Ano páni MSSQL/C# MVC/mysql/latex, já obyčejný smrtelník se potýkám s obyčejnými problémy a řeším je, jak umím. Ale to vy ze svých výšin nemůžete vůbec spatřit. :D
30.4.2013 15:55 - hadrian
Mě u převodu z office zafungovalo mít to otevřený na dvě okna - office a d20, ctrl+A označím celý text ve wordu a pak natvrdo přetažení myší celého textu z okna do okna.

Je to jak pro tatary, ale je to rychlé a jak účinné ;-)
30.4.2013 16:22 - Gurney
Mě se zas osvědčilo kopírování z Wordu do Wordpadu a pak do okna. Čímž zmizí formátování, což je třeba napravit, tudíž pro mě žádné zlepšení oproti stavu, kdy se články psaly stejně jako posty do diskuze.
30.4.2013 18:53 - Assassin
Max píše:
největší problém je že v článcích je spousta vyjímek, tagy nejsou vždy uzavírány, je třeba dořešit vkládání obrázků

S minulostí se poprat dá, ale pro trvalou udržitelnost by bylo vhodný to nějak sjednotit pro budoucí články. Jak moc velký problém by to byl a co by k tomu bylo potřeba? Popřípadě proč to tak teď není? Je mi jasný, že na tuto otázku není lehký odpovědět, ale bylo by dobrý si ujasnit, jestli je opravdu potřeba dělat obrovskej filtr na všemožný vstupy nebo by bylo lepší právě ten vstup vylepšit.

hadrian píše:
Je to jak pro tatary, ale je to rychlé a jak účinné ;-)

Pššt, formátování článků naší herní skupiny je jedno z nejhorších na kostce:P

Jinak měl bych dvě otázky, kolik je tu vlastně článků a kolik místa je na kostce.
1.5.2013 01:59 - sirien
Místo nevím jistě (Max ale říkal, že je ho dost co pamatuju... a k mnoha článkům tu jsou obrázky a tak)

článků jsou... stovky, obávám se. Tuším že se to řešilo kdysi když se zavedly klíče a Alnag je otrocky doplňoval retrospektivně a že to číslo bylo dost insane (asi 600? Možná víc?)
1.5.2013 13:59 - sirien
BUG REPORT

Narazil jsem na poměrně citelný problém. Včera jsem si hrál s Ebonovým notebookem ve snaze pořešit jeho problém s metaweblogem, konkrétně s uploadem článku přímo z MS Word 2010

...a ehm. Všechno šlo v pohodě až do okamžiku, kdy jsem klikl na závěrečné Publikovat (ať už Zveřejnit nebo Publikovat Jako Koncept) - v tu chvíli mi to zahlásilo jakýsi podivný fail bez dalších podrobností a tvářilo se to, že se nic neuploadovalo.

Dneska koukám na panel článků ke zveřejnění a co nevidim - dva články bez názvu, jeden rozepsaný a druhý nezveřejněný, oba ze včerejška... tak je rozkliknu a samozřejmě to jsou ty Ebonovy.
1.5.2013 14:19 - Alnag
Siren: To tak dělá co si pamatuju.
1.5.2013 15:07 - sirien
Jen z MS-W nebo i z LiveWriter?
1.5.2013 15:10 - Alnag
Z LiveWriteru se to chovalo trošku jinak, ale taky žádná sláva.
2.5.2013 09:34 - Max
Assasin: Někde je tag FONT (rád ho má word), někde style="xxxx", někde překřížené tagy, někde neuzavřené tagy, někde překlepy v tagách.
HTML je velmi volné a autoři tvořiví, proto převod nebude hračka.
Není ale účelem najít něco co převede vše dokonale.
Bylo by dobré aby převod probíhal automaticky na straně serveru.

Z toho co jsem se rozhlížel:
http://www.codeproject.com/Articles/7089/Generate-PDF-documents-from-a-HTML-page-using-ASP
http://csharp-source.net/open-source/pdf-libraries


Ebon Hand: Já spíš myslim že jsem člověk s vidlema který dělá hnojniště ... aby na něm mohly kvést krásné růže.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.095842123031616 secREMOTE_IP: 13.58.151.231