Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
17.2.2014 11:47 - Sosáček
ShadoWWW píše:
Mimo to, RPG F se hemží (přinejmenším v minulosti) odkazy na překlady GURPS, My Life with Master či Dungeon Squad (který navíc reálně poškozuje byznys vydavatele Kouzlem a mečem).

Pokud ti nedochazi rozdil mezi neoficialnim prekladem a piratskym pdfkem na ulozto, tak ti ho asi nevysvetlim. Jen nechci byt u toho, az budes tvrdit ze ukladna vrazda, zabiti z nedbalosti a sebeobrana je to same.

Jak crowen psal, to ze te neupozornil byla normalni chyba. Pokud vyzadujes od adminu bezchybnost, tak ji nedostanes nikde, akorat nekde muzes mit stesti, ze tu zatim jeste neudelali.
17.2.2014 11:51 - ShadoWWW
Ano, reagoval jsem na Sosáčka.

Sosáček píše:
Pokud ti nedochazi rozdil mezi neoficialnim prekladem a piratskym pdfkem na ulozto, tak ti ho asi nevysvetlim.

Tak to mi vysvětli. Nejlépe na modelu či tvrdých datek z hlediska poškození byznysu.

Já tvrdím, že překlad hry malého indie vydavatelství má minimálně stejný dopad na poškození byznysu vydavatele jako odkaz na pdf na uložto na hru, která už není ani v životním cyklu, ani se už neprodává. A to na české diskuzi, kde se možná nenajde nikdo, kdo by o tu hru skutečně stál. Dokonce bych řekl, že ten indie dopad je mnohem větší. (Ale v obou případech bude mizivý, takže whatever.)

A mimochodem, já bych si nikdy nedovolil odkazovat na pirátské pdf ani dělat překlad nějaké hry malého vydavatele bez jeho oficiální podpory. Právě kvůli reálnému dopadu na byznys.
17.2.2014 12:05 - Colombo
Kvalitní produkt, dobrá přidaná hodnota, příjemná distribuce. To jsou věci, které zvyšují prodejnost, protože budují důvěru (a věrnost) ke značce. Nějaké upirátěné PDF tohle neovlivní. A když, tak jen pozitivně.
17.2.2014 12:12 - York
Čistě můj osobní pohled na věc je, že odstraněním odkazu na upirátěnou verzi prokázal moderátor autorům a vydavateli hry medvědí službu. Odkaz mohl způsobit, že si to nějaký hráč stáhne, zkusí zahrát a možná si pak dokonce koupí knihu, když se mu hra bude líbit. Pouhá zmínka prakticky neznámé hry k prodeji povede jen těžko.

To je ale každopádně jedno, pokud admin fóra nechce, aby přispěvatelé postovali odkazy na upirátěné verze her, tak je to jeho rozhodnutí a není důvod ho nerespektovat. Na druhou stranu si ale myslím, že když coby moderátor někomu edituju příspěvek, tak bych do toho editu měl napsat, že jsem to udělal a proč.
17.2.2014 12:13 - Sosáček
York píše:

To je ale každopádně jedno, pokud admin fóra nechce, aby přispěvatelé postovali odkazy na upirátěné verze her, tak je to jeho rozhodnutí a není důvod ho nerespektovat. Na druhou stranu si ale myslím, že když coby moderátor někomu edituju příspěvek, tak bych do toho editu měl napsat, že jsem to udělal a proč.

On taky ten typek co to udelal jenom asi petkrat napsal, ze to, ze nedal vedet, byl omyl. Bych cekal, ze petkrat to zopakovat by mohlo stacit i tobe, ale zda se, ze ne.
17.2.2014 12:14 - crowen
York píše:
Na druhou stranu si ale myslím, že když coby moderátor někomu edituju příspěvek, tak bych do toho editu měl napsat, že jsem to udělal a proč.


Cital si si moj komentar k tomu, co sa stalo a ako sa to stalo?
17.2.2014 12:29 - Gurney
ShadoWWW píše:
GW je hra, kterou vidali Wizardi a už se u nás nedá nijak sehnat (ani krabicově, ani oficiálně v PDF). Takže dopad na byznys WotC je nulový.

Já myslím že děláš dvě zásadní chyby - první je, že očekáváš od lidí používání zdravého rozumu namísto tupého následování pravidel. Ta druhá je předpoklad, že tě Sosáček netrolí :)
17.2.2014 18:51 - sirien
ach jo, tady to zase uletělo když to tak čtu zpátky a smutně musím přiznat, že teda i mě...

...s dovolením bych tuhle kapitolu uzavřel, ShadoWWW si postěžoval, crowen to vysvětlil, komu jeho vysvětlení stačí, tomu stačí, komu ne, tomu ne a případně bych poprosil zájemce o další pitvání věci aby další věci k tomuto tématu řešili na RPG Fóru, protože jde o záležitost RPG Fóra a s námi tady to nemá moc co dělat.

Poslední dalekonosná palba mezi břehy proběhla už nějakou dobu zpátky a myslím, že není v ničím zájmu si jí opakovat, díky.
25.2.2014 14:18 - crowen
Jedna technicka otazka - je mozne niekde nastavit prijimanie notifikacii, ked sa v diskusii, ktoru sledujem, alebo kde som prispel, objavi novy prispevok?
25.2.2014 14:23 - sirien
Pouze RSS.

Globálně na Kostku, na jednotlivé Projekty nebo diskuse. Možnost opt-in a opt-out na diskusi specificky.

Viz nastavení, viz tlačítko RSS symbolu v záhlaví diskuse.
25.2.2014 14:25 - crowen
Vdaka.

A nie je v plane emailova notifikacia?
25.2.2014 14:29 - sirien
bohužel ne.

Resp. ano, je, ale pouze na PMky (viz Nastavení) (a možná - možná, to teď fakt nevím jistě - na Skupiny jejichž jsi členem...)

Každopádně budu teď stejně psát Maxovi kvůli nějakým jiným věcem, tak se ho zeptám, jestli by to k tomu RSS nešlo nějak rozumně snadno doplnit v dohledné době
25.2.2014 15:02 - Alnag
Crowen: Je tu RSSka, dá se nastavit, že si ji vypneš pro vše kromě vybraných diskuzí. Je to kombinace toho - co máš v Nastavení svého profilu (vedle své ikonky vpravo nahoře) a nastavení diskuze v záhlaví.
25.2.2014 15:24 - sirien
co jsem teď proběhnul Google, existuje hafo služeb, kam zadáš RSSku a ono Ti jí to převede na mailovou notifikaci, tak kdyžtak možná zkus některé z nich (aspoň zatim - ale upozorňuju, že netuším, jestli Max mailové notifikace vůbec bude tvořit a pokud ano, tak do kdy)
25.2.2014 15:38 - crowen
Pozriem, vyskusam, ale ak to chapem spravne, vzdy, ked sa objavi nova diskusia, o ktoru mam zaujem, tak budem musiet menit nastavenia RSS. Chapem to spravne?
25.2.2014 15:50 - sirien
ne-e...

...teda, záleží, jak si to nastavíš. Pokud si dáš jen opt-in k diskusím, co Tě teď zajímají, pak ano - u každé nové diskuse si budeš muset dojít do jejího záhlaví a dát si k ní specificky opt-in

Ale - default je plošně vypnuto.
Pokud plošně zapneš, budeš dostávat všechny diskuse z daného "projektu" (většina projektů byla po přechodu na Sunrise sloučená do centrální Kostky a ty zbylé dobíhají na volnoběh, takže by Ti aktuálně mělo stačit zapnout si centrální www.d20.cz), včetně těch nových.
Následně u diskusí, které Tě zajímat nebudou, si dojdeš do záhlaví a dáš si u nich specifický opt-out - tyto přestaneš odebírat do okamžiku, než si je znovu zapneš.


Jen malé varování - opt-out z RSS je přímo propojen s boxem Aktualit. Pokud si dáš opt-out z diskuse, nejenže se Ti nezobrazí v RSS, ale přestane se Ti zobrazovat i v Aktualitách jako takových, bez ohledu na to, že bude živá - abys do ní vstoupil, budeš muset jít přes standardní ouško "Diskuse" nahoře - popř. samozřejmě přímým zadáním jejího URL nebo kliknutím na link v diskusi (nebo IM, mailu...)

(tohle funguje, i když máš defaultně vypnuté RSS - já sám třeba RSS už nějakou dobu vůbec nepoužívám a na Kostce jsem ho ani nikdy zapnuté neměl a mám takhle "vypnutých" dost diskusí, takže můj box Aktualit je cca poloviční oproti "standardu" - povětšinou jsem si takhle vyřadil různé skupinové organizační diskuse atp.)
13.3.2014 09:56 - Gurney
Jen tak mimochodem, dneska jsem si všimnul že nefunguje odkaz na SRD pravidla. Budou? Nebudou? Bylo by cool kdyby byly...
10.4.2014 01:35 - Gurney
Jen tak pro zajímavost - čte tu někdo historické články? V poslední době nemám moc čas něco překládat, ale náhodou jsem narazil na pár starších věcí, co jsem byl svého času nucen napsat - něco málo o úpadku a dělení Říma, Livonská válka a práce o středověkém vnímání lesa (ta by vydala tak na sérii cca tří až čtyř článků). Nejsou to žádné zázraky, ale pokud by to někoho zajímalo, tak to sem hodím.
10.4.2014 05:53 - Vojtěch
Klidně. Tohle jsou celkem fajn témata.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.092232942581177 secREMOTE_IP: 18.220.66.151