Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
30.7.2014 22:33 - ShadoWWW
Alnag: Tak to se začínám bát. :)
31.8.2014 13:02 - wlkeR
Mohl by se překlad 4E z úvodní stránky přesunout na 5E?
31.8.2014 23:18 - sirien
mohl :)
3.9.2014 19:02 - wlkeR
Thank you :) Tak teď už zbývá jen ovládnout svět.
5.9.2014 15:00 - sirien
Malá úprava vyhledávání. Vyhledávání z pole search v záhlaví vás pošle rovnou do vyhledávání v názvech. Dává to tak mnohem lepší výsledky, takže to už je i prakticky použitelné.

Jsou tam stále nějaké dílčí nedostatky, víme o nich, ale jejich náprava vyžaduje o dost rozsáhlejší zásahy, tak prosím trpělivost. Nebojte se je hlásit tady v diskusi pokud vás napadnou, aspoň nic neuteče a budeme vědět líp o co je zájem.
5.9.2014 15:47 - Dukolm
Jerson píše:
mobilu mi místní vyhledávač nenajde vůbec nic.

předpokládám že nenašel už ani předtím? nebo jen nefunguje z úvodní stránky?
Popřípadě telefon typ? jeho systém? Prohlížeč?

Problém z úvodní stránky muže být v tom že se tam volá JS který pokud telefon nepodporuje nebo ho máš zakázaný tak prostě nic neudělá.
5.9.2014 17:13 - Dukolm
z diskuze o Fate Core:
Sparkle píše:
Teď to vypíše pouze diskuse, které to slovo mají v názvu. Už to nevyhledá fulltext. Což je asi o něco lepší než předtím, to je pravda. Ještě kdyby to umělo primárně na prvních místech hodit ty topicy co to mají v názvu, a za to ty, co to mají v textu?


Ve stávající podobě to nijak jednoduše nejde, bez toho aby se ten blok musel celý přepsat, do toho se mi vůbec nechce.

Já osobně nad kostkou používám k hledání google site:d20.cz <a to co hledám>

Vyhledávání je jedna z věcí která se v nové verzi určitě plánuje udělat jinak ale v téhle se jí nejspíše nedočkáš.
5.9.2014 18:24 - Sparkle
Tak určitě je to zlepšení oproti předchozímu stavu, za což díky moc. Teď se akorát snažím přijít na to, jak z toho seznamu, který mi to teď vyjede když zadám "Fate", udělat jakoby "sekci Fate", na kterou bych odkazovala na faterpg.cz. Jenže zjišťuju, že když to slovo zadám, a odkliknu, tak nahoře vidím stále adresu http://www.d20.cz/hledani/ . Přitom bych spíš potřebovala něco jako http://www.d20.cz/hledani/searchword=Fate nebo něco podobnýho, snad chápete co se snažím říct. Jestli je na to nějaká finta, tak prosím sem s ní. Jinak tam budu muset zatím mít link na celou Kostku, a články o Fate si lidi budou muset vyfiltrovat sami, což je určitě lepší než nic teď s tím novým vyhledávačem, ale stále by asi bylo podle mě lepší mít fakt nějakou jakoby sekci Fate.
6.9.2014 08:57 - Jerson
myslím že na to bude nejlepší mít vlastní projekt a tím pádem adresu Fate.d20.cz
7.9.2014 11:32 - sirien
Vojtěch píše:
Konečné řešení by asi bylo přiřazovat k diskuzím keywords, jako je u článků asi, což ale není quick-fix :(

Diskuse i blogy mají keys stejně jako články. Rozdíly jsou následující:
- při vzniku keys Alnag prošel všechny (stovky) článků a naklíčoval je, což byla epická práce, s níž se ale pro diskuse nikdo nenamáhal
- diskuse může založit kdokoliv ale pokud se nepletu tak právo přiřadit klíče (kdekoliv) mají jen admini a ne vždy se zpětně doplní
- diskuse k článkům bohužel automaticky nepřeberou klíče článku (tohle je bug o němž víme, ale který doteď nijak moc nehořel tak se nechává být)
7.9.2014 12:05 - Vojtěch
No, právě že jsem viděl, že u diskuzí není keyword běžný, a proto také řekl, že to není rychlé řešení. Při množství diskuzí by to byl úkon dvojnásob epický.
7.9.2014 12:11 - sirien
Tak ono se to dá udělat postupně. Když se doplní key k Fate tak naklíčovat Fate k diskusím a článkům zpětně je práce na půl hodiny například...
7.9.2014 12:14 - Sparkle
Jenže když pak někdo založí novu diskusi o Fate, napadne ho hodit k tomu ten tag?
7.9.2014 12:20 - Vojtěch
Bude utlučen pytlíkem fudge kostek vyrobených za pomoci vysoké magie transmutační z wolfram-adamantitové slitiny speciálně za tímto účelem.
7.9.2014 12:21 - Dukolm
Nenapadne protože v aktuální verzi tu možnost ani nemá tu mají jen admini. Takže to zůstane na jednom z nich stehně jako u článku.
7.9.2014 12:27 - sirien
Sparkle: To řešit nemusíš - keys jsou na Kostce restriktivní (naštěstí - ten bordel co vznikl na RPG F tím že se keys svěřily uživatelům je totálně k nepoužitelnosti) a od začátku je politika že keys přiřazujeme my admini právě kvůli tomu, aby tu v tom byl aspoň relativní řád ve kterém se dá orientovat (tj. aby relevantní klíče byly všude a naopak zase aby věci neměly klíčů nesmyslně mnoho)

Aktuálně to trochu trpí tím že neproběhla žádná širši revize klíčů (osobně bych jich rád pár sloučil a naopak dost přidal), ale funguje to.

Do budoucna můžeme uvažovat o rozvolnění politiky a nabídnout zadání klíčů i uživatelům s tím, že si to případně retrospektivně zrevidujeme, to je otázka - mluvilo se o tom už když se klíče zaváděly, nakonec se to zlehka zamítlo, do kamene to tesané neni (každopádně rozhodně chci aby seznam klíčů v nabídce zůstal pevný a daný naší admin diktaturou, nové klíče maximálně on-demand z diskuse, ale rozhodně ne že si je někdo jen tak vycucá z prstu, to bych případně hlasoval velmi rezolutně proti)
7.9.2014 12:49 - York
Vy někdo ta klíčová slova používáte? Já teda vůbec, na žádném webu. Mnohem víc bych ocenil rozumně navržené kategorie se stromovou hierarchickou strukturou.
7.9.2014 12:56 - Sparkle
Tam šlo o to, že by se daly vyfiltrovat články podle keywordu "Fate" a link na tento vyfiltrovaný seznam by se postnul na faterpg.cz.
7.9.2014 13:00 - sirien
Sparkle: tak já předpokládám, že odkaz na vyfiltrování klíče bude odkaz na search results, což pokaždé vyhodí aktuální věci, ne?


York: Klíče byly vytvořené jako doplněk a když jsme je tvořili tak jsme si vůbec neuvědomili jejich plný potenciál - Sunrise s nimi tudíž pracuje na chabých 20% jejich kapacity. Do budoucna naopak plánujeme klíče integrovat v plném jejich potenciálu na úkor ostatních možnsotí.
Uklidním Tě - už jsme si to nahrubo zkoušeli a výsledky byly excelentní nejen podle nás, ale i podle dotázaného vzorku random lidí okolo; jen si na to bohužel ještě chvíli počkáš
7.9.2014 13:12 - Sparkle
sirien píše:
Sparkle: tak já předpokládám, že odkaz na vyfiltrování klíče bude odkaz na search results, což pokaždé vyhodí aktuální věci, ne?


To jsem právě psala v příspěvku výše, akorát tím jak nejsem ajťák, jsem to asi popsala dementně. Odkaz na search results nefunguje. Pokud zadám do toho vyhledávače slovo "Fate", vyfiltruje to články o Fate, ale odkaz nahoře v tom políčku je stále http://www.d20.cz/hledani/ .

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.072412014007568 secREMOTE_IP: 18.191.108.168