Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
7.9.2014 20:03 - sirien
Sparkle: Máš a nemáš pravdu. Teď jsem si s tím trochu hrál a očividně EXISTUJE možnost vyvolat specifické search results za pomoci direct URL call - jen to není tak zjevné jak by se nabízelo.

Konkrétní postup Ti dodám hned co mi někdo vysvětlí, jak to (obecně) funguje (já to teď jen po chvíli snahy donutil zafungovat pro jeden konkrétní případ užití), nebo popř. Ti dodám direct link na filtr "Fate" klíče hned co ho doplníme.
7.9.2014 20:24 - Dukolm
Existuje :-D Fate
7.9.2014 20:46 - sirien
eh. z nulového tech-supportu přejí na čas-kauzálně nedeterministický tech-support je poněkud nezvyk, musíš mi dát chvíli abych si zvyknul...
7.9.2014 20:54 - Sparkle
juhůůůů
9.9.2014 12:23 - York
Chcete tohle jako článek na Kostku?
9.9.2014 12:49 - sirien
Aktuálně to je mimo téma, ale jestli chceš tak to rozhodně můžeš dát jako blog nebo to vložit jako článek do kategorie... nejspíš "kultura" (tagni to [MMO] nebo tak nějak)
9.9.2014 12:55 - Assassin
York píše:
Kromě toho se na tom podílelo to, že různé předměty byly vhodné pro různé postavy, takže vám sice mohl padnout skvělý předmět pro barabara, ale vašemu wizardovi byl k ničemu.


York píše:
Kromě této změny přinaslo zavedení RMAH jednu další, ještě mnohem zásadnější:

Ale chtělo by to opravit nějaký chybky :P
13.9.2014 19:03 - chrochta
Nemůžu se dostat k překladu SRD. Je chyba na mé straně? Pokud ne, bylo by možné odkaz zprovoznit?
13.9.2014 21:42 - Alnag
Dočasný odkaz na SRD takto. Do záhlaví nemůžu úplně legitimně zasáhnout.
14.9.2014 08:44 - chrochta
Díky, moc jsi mi pomohl.
16.9.2014 08:01 - PetrH
Pral bych si dve veci:
* provoz domeny podporujici variantu i bez www. Blackberry a ipad tvrdi ze http://d20.cz neexistuje
* mozost oznacit vse jako navstivene neb se mi v pravem hornim zluti jak v poli repky

Dekuji
Edit: jeste treti prosba: zrusit formatovani blok. Pri zoomfi na bb mam chaos, kdy se text neprizpusobi rozliseni ale slova jsou rozhazena s mega mezerama a scrollovani do stran neni moc pohodlne
16.9.2014 17:48 - sirien
TL;DR: Ano / Možná / Ne

detailně:

PetrH píše:
variantu i bez www

víme o tom. Lehce otravné, ale na task listu to nemá top prioritu tak to zatím leží

PetrH píše:
mozost oznacit vse jako navstivene

tohle je otázka. Já jsem tenhle požadavek měl, když jsme tvořili Sunrise (aktuální Kostku). Alnag oponoval že to naopak nechce, protože:

a) to v podstatě nevadí

b) u Aktualit to uživatele tlačí k odlogování z diskusí, které nesledují, tj. k vlastnímu zpřehlednění svého individuálního prostředí (dělá se to kliknutím na to RSS tlačítko v záhlaví diskuse - zelená = sleduješ, červená = nesleduješ. Nesledované vypadnou z RSS odběru a z boxu Aktualit)

c) a hlavně: ta funkcionalita je provázaná napříč Kostkou a my jsme nakonec usoudili, že přecijen hlavní důraz Kostky je článkový obsah a my vlastně chceme, aby uživatelé když přijdou do knihoven článků stále viděli, co ještě nečetli

Do budoucna můžeme tuhle diskusi znovu otevřít, nicméně boc C je stále aktuální a bude minimálně z mé strany brán v potaz (minimálně co do formy implementace)

PetrH píše:
zrusit formatovani blok.

Formátování "blok" se kdysi naopak zavedlo (tuším že jsem ho dokonce já prosadil) a i když to není svatá kráva, tak kdyby se mělo zrušit tak budu hodně moc řvát vzteky - Kostka není chatový diskusák a dlouhé texty se mnohem líp čtou v bloku.

Ohledně problému s BB a zoomem - Sunrise nebyl designovaný na mobily (v době designu Sunrise to nebylo aktuální a později k tomu už nebyl upraven), i když třeba já (SGS4) nemám problém, někteří si stěžují (Jerson, typicky...). Situace se samozřejmě změnila a mobily aktuální jsou velmi (stejně jako tablety), takže až dojde na větší změny (doufám že už relativně brzy) tak je myslím skoro jisté, že k nějaké optimalizaci pro mobilní zařízení takřka určitě dojde.
16.9.2014 17:55 - Alnag
PetrH píše:
mozost oznacit vse jako navstivene neb se mi v pravem hornim zluti jak v poli repky


Pokud je to tak (předpokládám), že čteš jen určitou - malou - výseč diskuzí, může být efektivní buď vyškrtat ty, které nečteš (jak píše sirien - klikáním na RSS ikonku u každé diskuze) nebo naopak zapnout ty, které čteš (a vypnout vše ostatní - v nastavení - novinky a přepnout z neutrální na neodebírat... čímž se ovšem připravíš o nové diskuze, pokud do nich nebudeš mít přímo link). Byť s trochu větší pracností by to ale mělo jít v podstatě doklikat do požadovaného stavu.
16.9.2014 18:01 - alef0
K tej d20.cz sa pripájam aj ja -- na mobile to uľahčuje veci. Nastavenie tejto vlastnosti je triviálne.
16.9.2014 18:27 - sirien
Vypnuté diskuse lze standardně najít v běžné knihovně diskusí a zapnout si je odtamtud.

Jestli "vypnout vše" vyhodí všechno z aktualit nevim, nikdy sem to nezkoušel... ale asi by mělo? Alnag se tváří že to tak funguje, tak asi jo... cena za to samozřejmě je že když se objeví cokoliv nového tak to neuvidíš v úvodním přehledu.

(osobně si čas od času škrtnu nějakou diskusi co mě nezajímá - je to minimum práce, ale výsledek je dost efektivní, tuhle sem byl nějak automaticky odlognutej kvůli něčemu a divil sem se že potom co sem se log-innul sem těch diskusí v Aktualitách měl najednou asi čtvrtinu...)
16.9.2014 18:34 - Alnag
Sirien píše:
Jestli "vypnout vše" vyhodí všechno z aktualit nevim, nikdy sem to nezkoušel...


Já ano. :) Je to tam po projektech a funguje to velmi dobře. Dá se to pak selektivně pozapínat, samozřejmě.
16.9.2014 19:08 - Vojtěch
Mě to na mobilu (Xperia Z, Android 4.4, Chrome) funguje dobře. Jediné co trochu vadí je to, že se tlačítko přidat schovává pod textový blok, když je aktivní.
16.9.2014 20:43 - PetrH
diky moc. rss si postupne povypinam, nenapadlo me, ze to je k tomuto, ma chyba:)
za variantu presmerovani bez www na www se primlouvam. bezne weby tak funguji a psat vsude domenu tretiho radu typu www je opruz:)
na me blackberry netreba brat nutne ohled, pokud na novejsich strojich beha, na ipadu se to roztahne, pokud zazoomuji moc.
18.9.2014 17:09 - Quentin
Bylo by možný mě přejmenovat na "Quentin"?
18.9.2014 17:23 - sirien
Bylo, ale z čistě výchovných důvodů Ti místo toho prostě jen řeknu, ať si otevřeš svoje nastavení a uděláš si to sám ;)

(Profil (přes ikonku nebo login okýnko) - sub-záložka Nastavení - panel "obecné údaje", kolonka "Zobrazované jméno")

(prosím zkus s tím nekravit tak jako svého času Sosáček co si měnil ména častějc než ponožky, díky)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.094679832458496 secREMOTE_IP: 18.218.234.83