Kultura

Alnag
15.6.2009 09:03
Technická diskuse...

problémy, bugy, přání, stížnosti atp.

informace o webu
Pravidla (OT, moderování, chování atp.)

Přehled ročníkových článkových "auditů"

V případě problému s něčím prosím rovnou pište i přístroj, OS a prohlížeč (např. PC, Win 8, Chrome 39 nebo Samsung Galaxy S2, Android KitKat 4.1, Opera)
27.11.2014 19:32 - sirien
PDF export se chystá; chtěli jsme ho už dřív, bohužel jsme ale narazili na nějaké zásadní technologické problémy, které souvisí s tím, jak se tu historicky několikrát měnily editory (a co některé starší editory dovolovaly za - natvrdo řečeno - prasárny se zdrojem článků), takže implementace byla odložena.
Momentálně přemýšlíme, jak to udělat nějak rozumně a bohužel i ta nejvíc friendly varianta (která ale nevíme, zda bude nejvíc friendly i co do naprogramování) by vyžadovala nějaké manuální kontroly a úpravy starších článků, což může znamenat buď její další zpoždění nebo zpočátku pouze částečné nasazení.
Uvidíme, každopádně na našem interním wish-listu to je hodně vysoko.


Všechny stránky naráz - no, jako když chceš, tak si to přidáme na seznam (tuším že to sem tam zmínil i někdo jiný), ale implementace bude efektivně závislá čistě na náročnosti - pokud to půjde nějak snadno, tak to bude, pokud ne, tak se to asi v prioritách propadne hodně dolu.
28.11.2014 19:28 - Assassin
Můžu se zeptat, co vedlo k rozhodnutí, že odkaz na blog v panelu "Novinky" napravo stránky odkazuje na první stránku komentářů místo na poslední jako u diskuzí?
28.11.2014 22:49 - sirien
...možná bys neměl tak automaticky předpokládat, že každá vlastnost je automaticky zamýšlená - that's not feature, that's bug :)

(technicky vzato to není bug, ale výsledek nedorozumnění - v jednu chvíli se zároveň předělávalo zobrazení diskusí i zobrazení blogů a výsledkem bylo, že se určitá změna zamýšlená plošně implementovala pro blogy, ale ne pro diskuse. Čestně přiznávám, že odkaz na nejstarší post u již přečtených diskusí/blogů byla moje iniciativa a ano - byla to ode mě chyba a štěstí, že to Max pro ty diskuse zapomněl implementovat - do budoucna bych chtěl v tomhle blogy vrátit zpátky k vlastnostem diskusí, tj. vždycky Tě to odkáže na konec / první nepřečtený)
3.1.2015 15:12 -
je po mesiaci nejaky progres?

aspon by sa mohla opravit situacia, ked sa prijme post bez uvedenia mena, lebo je to dost roflne
3.1.2015 16:48 - sirien
ano, ale ne viditelný.

Jak jsem psal z kraje, nejde tu o request-solution situaci kdy bysme chtěli nebo zamýšleli brát náměty a hned je implementovat; shromažďujeme náměty (to se zdá být z většiny hotové) abysme z nich pak udělali nějaký celkový koncept a ten pak implementovali v nějaké celistvější podobě. To, že na pár věcí (úprava vyhledávání) bylo uděláno obratem byly pouhé výjimky vzešlé z Dukolmovy momentální nálady.

Kostka aktuálně sice není 100% perfect, ale funguje uspokojivě, takže žádné nárazové zásahy na ad hoc bázi neplánujeme.
4.1.2015 12:11 - Sparkle
Nedaří se mi dneska zalogovat, přenastavovali jste tam něco?
4.1.2015 12:16 - sirien
Ne. Prosím smázni cookies a cache a všechny ostatní podobné nesmysly, refreshni web načisto a zkus se lognout znovu, mělo by to pomoct, pokud ne tak se na to podíváme blíž (pokud ne tak prosím rovnou doplň operační systém, prohlížeč a jeho verzi, díky)
4.1.2015 22:21 - Sparkle
Už to funguje. Nevím proč to ráno nefungovalo.
11.2.2015 23:25 - Naoki
Z jiného tématu, ad mapa skupin:

Tak za prvé taková důležitá feature by mělá být snadno viditelná z homepage a ne až po rozklikání v komunitě (jsem tu několik let a nikdy jsem o ní nevěděl)...
Další věc která stojí za úvahu je jestli to udělat jako mapu skupin nebo jako mapu hráčů. Na jednom italském webu (http://www.gdrplayers.it/mappa/) to maj jako mapu hráčů s tím že když se registruješ na web tak to po tobě chce bydliště a pak tě hodí na mapu (můžeš i zmínit jen město bez celé adresy, ale nepamatuju si jestli můžeš zcela neodpovědět).
Výhoda mapy hráčů by mohla být v tom že pokud vidím někoho kdo bydlí poblíž tak se ho zeptám (klidně přes PM) jestli hraje, nehraje, nehledá skupinu, nehledá hráče, atd. Zatímco kdyby byla mapa pouze skupin tak se nedozvím že v mém okolí je možná dost hráčů bez skupiny kteří jsou ale ochotni hrát.
Další vhodná věc je seznamka (http://www.gdrplayers.it/categoria/ricerca-giocatori/). Opět ale snadno dosažitelná z home page. Tohle by mohlo být spíš pro skupiny které jsou otevřené novým hráčům a tyhle inzeráty by mohly být buď časově omezeny (s tím že se pak zamknou ale budou pořád viditelné) nebo pořád aktivní jako kontinuální nábor.
12.2.2015 00:16 - Colombo
Oprav si prosím odkazy.
12.2.2015 04:04 - sirien
Naoki: nj, jenže těch věcí, co by měly být / co bysme chtěli aby byly snadno viditelné z home page je... příliš mnoho :/ Ale máš pravdu, že tohle je poměrně zásadní featura... tak snad najdeme nějaké řešení do budoucna
12.2.2015 05:06 - Naoki
Tak IMHO co se mapy hráčů týče tak bych ji osobně při zachování současné podoby vyměnil v liště za "hlášky".
Případně by šlo hodit mini-mapu odkaz pod pravým sloupcem novinek, kterou když na ní klikneš tak ti to hodí na tu stránku s mapou.
Nebo úplně fikaně: obrázek čr, nad tim nápis "hledáš skupinu?" a v tom obrázku 2 odkazy - seznam hráčů a seznamka (např.). Tohle všechno pod tím pravým sloupce novinek. Imho dobré místo, vejde se to tam, je to viditelnější a mohlo by se to ujmout. Kdyby to bylo jo echt potřebný tak by to šlo dát i nad tím sloupcem, ale to už by se štamgastům líbit nemuselo.
12.2.2015 05:38 - sdasda777
Jo, to by bylo super.
12.2.2015 10:36 - Ebon Hand
Ha, tak o mapě jsem neměl ani tušení a nemám tam ani naší skupinu.. :-)
Pokud to nejde zoomovat, tak je to naprd. Praha bude zasypaná puntíky a ke spodním se nikdo nedostane. Taky mě pobavil pobavil puntík v textu.
Dal bych to rovnou do okna komunita na home page do pravého horního rohu jako proklik.
btw, proč v okně archiv svítí jen jeden odkaz? proč to není plné odkazů?
12.2.2015 11:15 - sirien
Píše:
proč v okně archiv svítí jen jeden odkaz? proč to není plné odkazů?

Protože tam je zbytečně anotace. O to se neboj, to už je v plánu řešit.

Jinak celá Komunita je dost oříšek. Aktuálně obsahuje dost cool věcí stejně jako věcí co se úplně neujaly, ale je trochu zahrabaná a chybí tam nějaké žádoucí věci (např mapa uživatelů nebo lepší/funkční mód seznamky)
Aktuálně je Komunita sekce s níž si lámu hlavu nejvíc.
12.2.2015 12:35 - Ebon Hand
Já tu sekci taky používám, protože tam vkládám zápisy ze hry. Bohužel pořád se nedá z wourdu vkládat copy/paste, což beru jako ukrutný voser.

A taky něco udělej s tím seznamem skupin, první kraj je moc prima..
12.2.2015 16:05 - sirien
Prosím věnujte pozornost novým anketám - jejich výsledky mohou být dost důležité, díky


Ebon: Současný editor je zcela určitě na odstřel, to můžu slíbit. Prosím jen trochu trpělivosti... požadavek na možnost Word copy-pasty si znamenám.

Ohledně skupin; aktuálně to vypadá tak, že celá Komunita nejspíš půjde buldozorem až do zelený louky a odtamtud zpátky nanovo podle úplně jiného designu. Jen ještě není jasné podle jakého vlastně - ta sekce je hrozně složitá na utřídění.
3.3.2015 18:45 - Quentin
Ale tak tady jde čistě o efektivitu. Když otevřeš dvacet minut před hrou takovýhle guide, tak ty barvičky ti to výrazně ulehčí. Nemluvě o tom, že už je to zaběhnutý formát z oficiálních fór dnd (a počítám i PF)

Osobně jsem proti jakékoli cenzuře, ať je klidně polonahá holka v džínách před každým článkem, a omezovat barvičky už je úplně crazy :)
3.3.2015 18:59 - sirien
Ty si sice průběžně proti kdečemu, ale taky občas píšeš trochu přehnaně :)

Žádná "cenzura" se nekonala a nekoná, tak se můžeš v klidu posadit a dát si limunádičku ;)


Věc má dva základní rozměry:


První je ten aktuální - všechno, co se stalo bylo, že jsem poprosil Alwaerna jestli by nezměnil formátování tak, aby odpovídalo stylu, který tu držíme. Alwaern šel a změnil to.


Druhý rozměr je, že tady prostě máme nějaká volná pravidla týkající se formátu a formátování. Ta pravidla jsou nastavená tak, aby věci ladily k sobě, protože když máš ohromné množství obsahu (jakože přesně to tu máme) a všechno vypadá úplně jinak než všechno ostatní, tak to je prostě hnusnej bordel.

Představ si, že by si tu každej uživatel u každýho článku i postu sám nastavil, že zrovna teď bude psát třeba fontem X v barvě Y, nastaví si velikost písma Z a do toho třeba ještě barvu pozadí W...

Některé z těhle možností prostě nejsou otevřené a Kostka je neumí a my kvůli tomu vůbec nebrečíme. Používání barev by mělo být jednou z nich, bohužel máme dlouhodobě italskou domácnost s naším jinak veskrze milovaným editorem.

Jiné z těhle možností prostě nejsou podporované na základě úvahy, že se sice někdy můžou hodit, ale to, že je nemáš moc snadno na ruce, Tě přiměje dobře se zamyslet, jestli Ti stojí za to se s nima manuálně hrabat. Typickým příkladem jsou tabulky - někdy přijdou docela vhod, ale jejich nadužívání by bylo krajně otravné.


Podobný přístup (tak nebo onak) najdeš na každém jednom webu na internetu a nejde o žádnou cenzuru, jde prostě o to, že nikdo nechceme mít internet (nebo vlastní web), který bude vypadat jak blog 13 letého děcka z roku 2000 (pro připomenutí kdyby ses už nepamatoval: tmavý nescrollující barevný obrázek na pozadí, přes něj scrollovatelný obsah, text v Comic Sans MS a všechno psané jedovatě zelenou, křiklavě žlutou, nečitelně bílou nebo svítivě červenou barvou).


(a ohledně těch nahejch holek, čestně se Ti přiznám, že je tam už dávám jen ze setrvačné tradice a protože mě často nenapadá, co k některým blogům dát za obrázek a nechci to nechávat prázdný... už jsem i uvažoval, že bych si našel nějaké jiné téma, třeba koťátka, ale sem línej to zpětně přepisovat a když už jsem byl u všech dřívějších konzistentní...)
3.3.2015 19:25 - Colombo
Margotka blog! Tento pověstný blog měl světle modré pozadí se žlutýma hvězdičkama a žlutý text. Teď si nemůžu vzpomenout, co z toho blikalo.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10001087188721 secREMOTE_IP: 3.135.198.49