tak se pustíme do prvního širšího hlášení? už se mi toho nahromadilo na stránku, tak ať to trochu pročistím =)
řazeno bez nejmenšího smyslu pro významnost chyby - s přihlédnutím k tomu, že některé chyby možná ani nejsou chyby ale featury, ale tak jako tak jsou to věci, které mě tak či onak bijí do očí =)
kapitola první - růžovoučké blogýsky:
- při vkládání/upravování ikonky blogu by byly užitečné sepsané nějaké povolené parametry - ačkoli se zdá, že si to kocka přeformátuje dle své potřeby
- rozlišení .jpeg/.JPEG (např.) - vadí kapitály, sežvýká jen .jpeg
- kocka si sama převzorkuje ikonku blogu na nějakých těch odhadem 140x140, které se používá v seznamu blogů od jednoho autora, to ale potom přetéká v seznamu všech blogů; naopak, pokud manuálně vložím 100x100, které hezky padnou do kompletního seznamu, v listu podle autorů to pak působí ošklivácky.
- nahraný obrázek lze jen nahradit jiným, nikoli odstranit?
- vyplnění klíčových slov je zřejmě dost důmyslně ukryté =)
- témata blogu se dají vyplnit až při úpravě, ne při vytvoření
- dá se přehodit autor blogu? (neměla jsem odvahu testovat)
- záhlaví, které se ukazovalo jako úvodní text v seznamu, bylo poměrně hezké... budu ho oplakávat =)
- klíčová slova na konci článku/autor nejsou nijak oddělená od čistého textu, je to
nepřehledné
- překlep "blog autra"
- profil u blogů (který se mi mimochodem myšlenkou moc líbí) nezalamuje řádky, vypadá to všelijak (ačkoli když už se člověk zajímá, tak si tam většinou spíš klikne...)
různě:
- barevné označení linků nepůsobilo tak agresivně jako vytučnění; v blogu zvýraznění linku zcela chybí;
- jméno autora posledního příspěvku v pojmenování linků v seznamech na pravé straně (...pochopí někdo, co mám na mysli?) bylo dost příjemné, člověk věděl, na co se v diskusi připravit... no, prostě to bylo hezoučké;
- při přidání příspěvku se a) obraz přesune až kamsi pod nový příspěvek; b) datum/přispěvatel je shozený
pod linii
- nastavení záložek se stále váže na jeden post;
...dál zase jindy...
snažím se být konstruktivní, ne tu někoho prudit =)