ShadoWWW píše:
Nová rasa ordling (něco jako tiefling, ale místo ďáblů se spřáhl s démony) bude moct létat už od 1. úrovně (here we go again...)
Jediná podobně-znějící(?) věc, co jsem tam našla, je Ardling (v
Cleric and Revised Species), ale neni to démon, nýbrž celestial a létat nemůže*.
(takže všechny tři popsané věci jsou jinak, takže je možné, že tam někde ještě Ordling, který je to, co popisuješ, já to jen nemůžu najít)
* Má sice podtyp "flyer", ale text tohohle podtypu říká, že ta křídla jsou zakrnělá a jen nedostává dmg z pádu a má výhodu na skákání...
-------------------
Nějaké detaily, které mě zaujaly:
- Kouzla
-- Banishment/Vypuzení - tvor si háže save každé kolo, takže má 10 šancí se vyhnout permanentnímu odeslání do jiné sféry... jako... asi ok, pokud to používá DM, tak hráč dostane šanci hrát, ale z hráčského pohledu je to výrazné oslabení
-- Guidance/Vedení změnili na Reakci a dosah je 10 stop - jako asi chápu jaký to má smysl, ale připadá mi to jako zbytečné posílení už tak nejpoužívanějšího triku vůbec
-- Spiritual Weapon/Duchovní zbraň - získala Soustředění... haha
- Hrdinská inspirace - (což je standardní Inspirace) - získáváte ji hodem 1 na d20 (což je fajn) a když už jednu máte a získali byste další, tak ji můžete místo toho dát jinému hráči, který ji nemá (což se mi taky líbí)
- Stavy
-- Hidden - formalizování toho, co se stane při úspěšném schování se - což je fajn
-- Incapacitated/Otřesený - hurá, přidali do popisu stavu, že ruší Soustředění (on to teda dělal vždycky, jen to bylo napsané u Soustředění a ne tady)
-- Slowed - formalizování efektu kouzla Slow/Zpomalení - což je fajn