RPG odborně

sirien
14.6.2023 12:31
Autorská citace #21
17.6.2023 00:23 - Šaman
MarkyParky píše:
Furt to ale nedopovídá otázku, proč něco takového nevidíme kolem 5E. Přestože je kolem ní bambilión tvorby, je soustředěná kolem hry jako takové, ale nevím moc (vyjma těch AitM) o nějaké samostatné tvorbě na tomhle jádře.

Protože na Fate si dovedu představit hrát skoro z oleje (dejme tomu s jednovečerní přípravou) Battlestar Galacticu, Vetřelce, Panství Hrůzy, Tři mušketýry, Příběhy Středozemě, Rytíře Kulatého stolu, Stalkera, Rychlou Rotu, Avatara (modrého i airbendera), Bouráka Toma, Lego Ninjy (koukaj na to synovci) a ledacos dalšího, co splňuje alespoň trochu dobrodružný žánr.

Ano, nebudou to předem exaktní pravidla, budou nastřelená s ohledem na konkrétní družinu a délku kampaně (s délkou kampaně a preferencí hráčů může růst komplexita deníku postavy, pro děti a jednorázovku není potřeba pyramida dovedností ale jen pár přístupů/vlastností). Ale dá se skoro okamžitě začít hrát.

Na 5e si to nedokážu představit. Přijde mi, že už jen vytvořit množinu povolání s několika prvními levly je mnohem víc práce, než rozehrát něco na Fate.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.060533046722412 secREMOTE_IP: 18.218.48.62