Jezus píše:
Pravidla říkají, že víly, ale jde mi spíš o to, jestli mohou existovat v jeho antimagickém pohledu.
Nemůžou, protože pravidla pro vyvolávání jsou v DnD naprosto stupidní :)
viz tady. TLDR: vyvolané bytosti jsou kouzlem nejen vyvolané, ale i držené v dané oblasti - tzn. vyvolávací kouzlo není jednorázové (efekt: vyvolání, následek: přítomnost), ale jsou v podstatě ongoing (efekt: vyvolání a přítomnost). Antimagic cone smete Tvoje kouzlo a tím efektivně "implicitně banishne" všechny tyto bytosti zpátky odkud přišli.
(Je to RAW? Ano. Je to RAI? Ano. Je to stupidní? Ano. Overridenul bych to jako DM aby Ti to prošlo? Ano...)
Loki: souhlasim, celá ta mechanika "HPčka nové podoby" je divná jak sviň. Přímo v tom odkazu tam jeden týpek píše že to house-rulenul tak, že tohle zahodil a nová podoba u něj dává Dočasná HP s tím, že trvá, dokud máš dočasná HP - přičemž aplikuje všechna pravidla pro nové zdroje dočasných HP. To je hack který je za mě mnohem elegantnější, dává podobný výsledek, ale dává mnohem větší smysl a naprosto eliminuje problém s těmahle hackama (Power word kill, Spánek...)
ShadoWWW: což je ale naprosto WTF debilní závěr/pravidlo, protože jde čelem proti všemu tomu co jinak nové podoby dělají. Viz diskuse výše.
Jinak mi přijde, že Jeremy zakopává o vlastní nohy a skřípe drcený zuby - z těch jeho odpovědí září, že se mu tenhle exploit nelíbí a nechce ho explicitně potvrdit, takže místo toho aby na jasnou otázku řekl "ano, přesně tak" (jak to obvykle dělá) tak jen copypastuje znění pravidel. Působí to na mě že by nejradši řek "ne, tohle je bullshit", ale nemá odvahu / nemůže protože si interně řekli že to nechaj bejt (protože by to efektivně byla errata jak kráva a errata jsou u 5e fujky fujky). Což je samozřejmě jen můj dojem nabytek z velmi útržkovitého základu, abych byl zcela transparentní, ale prostě to tak na mě působí.