Prostředí

sirien
18.6.2009 07:36
Prostě o mimozemšťanech, z pohledu (xeno)biologie i (xeno)psychologie.
Autorská citace #81
24.6.2009 16:50 - Blaine
Ja si porad nemuzu zvyknout na to, ze kdyz mluvis o jakekoliv mimozemske civilizaci, rase atd. tak pouzivas pozemskou vedu. Co kdyz je jiny zpusob, jak se dopracovat k poznani? Nemyslim tim nejake mimosmyslove veci, ale co kdyz hledame veci, kterym logicky rozumime a jina rasa by chapala trochu jine postupy ve vesmiru a diky tomu by se dostala k tomu co vime my dnes, treba i mnohem vic veci bez nutnosti pouziti pocitacu atd. Vyssi inteligence, kdyby clovek dokazal pouzivat vetsi cast mozku na skutecne premysleni, tak bychom s velkou pravdepodobnosti byli asi mnohem dal, ze?
A pokud to tak je, co kdyby byla rasa, ktera je uz od zakladu mnohem inteligentnejsi nez ta nase. Potrebovala by pocitace na to, na co je potrebujeme my? Potrebovala by pismo, pokud by mela super slozitou rec, kde by se spousta veci nedala naznacit "slovy", ale necim uplne jinym, kde by se nedalo to co sdeluje osoba jine osobe prevest do symbolu, aby to pochopila osoba, ktera tomu nebyla pritomna? Pridejme k tomu prave tu vysokou inteligenci a dokonalou pamet - a mame rasu, ktera ma misto mozku pocitac a diky tomu nepotrebuje zadne technicke pomucky k priprave cesty do vesmiru. Pak uz jenom musi postavit lod a hura pryc...

Vim, ze se nechces prilis odpoutavat, ale myslim, ze to neni prilis daleko realistickemu pojeti, ktereho se chces drzet.
Autorská citace #82
24.6.2009 16:54 - sirien
Píše:
Ja si porad nemuzu zvyknout na to, ze kdyz mluvis o jakekoliv mimozemske civilizaci, rase atd. tak pouzivas pozemskou vedu.

Ále vklidu, vklidu, tohle teď neřeš a počkej si na zveřejnění dalšího článku ze série, který se přesně tomuhle věnuje, dopsal sem ho včera.
Autorská citace #83
24.6.2009 16:55 - Blaine
Sirien: no uz se tesim! Kazdopadne tady sosam inspiraci a na kazdy dalsi clanek se tesim, protoze se k nim vede diskuze o vecech, o kterych jsem nemel ve spousta pripadech ani poneti
Autorská citace #84
24.6.2009 17:00 - Lotrando
Jerson: v roce 2007 zkonstruovali plně funkční repliku. jinak se tam píše, že je to předstupeň plnohodnotného počítače, protož není obecně programovatelný. ale je to jen wikina, chtělo by to někoho od kompů, někoho zaměřeného teoreticky. my jsme všichni v lepším případě pojídači koláčů.
Autorská citace #85
14.9.2015 20:18 - Gurney
Zase si k sirienovu článku odložím jeden námět, tentokrát na rasu do nějaké pulpové SF hry. Jak padlo v jednou filmu, "veverky se mstí!" :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.073199033737183 secREMOTE_IP: 44.197.251.102