sir thomas
28.9.2010 20:01
De tenebris: hraní
Obecná diskuse herní skupiny "De tenebris". Vhodná k řešení pocitů z hraní, kritice ST (a popřípadě hráčů), řešení zkušeností a čemukoli jiného, co není tak důležité, aby se to dostalo do organizační diskuse.

Otázky k zamyšlení (rád bych to finálně měl od vás nějak písemně, třeba tady v diskusi):
  • Reflexe: Když si vzpomenete na minulý rok, které akce byly obzvlášť povedené a které naopak až tak moc ne?
  • Vztah k okolnímu světu: Jaká si myslíte, že je role vaší skupiny v Sunny Beach? Jak si její roli představujete? Zkuste popsat nějakou konkrétní zápletku, kterou budete řešit.
  • Dynamika skupiny: Jaká si myslíte, že je role vaší postavy ve skupině? Jak si její roli představujete? Čím by vaše postava mohla být pro skupinu přínosem? Může vám pomoci určit si profesi podle příručky HtV (i když hrajete mága).
  • Kontakty: Máte dojem, že vaše postavy jsou "neukotvené", chybí lidi, na které se mohou obrátit, jak s osobními, tak se supernaturálními problémy? Pokud ano, chtěli byste to změnit, nebo vám to vyhovuje?
  • Znalosti: Máte dojem, že nevíte, co se v Sunny Beach vlastně děje a všichni "velcí hráči" vás využívají pro své záměry? Pokud ano, frustruje vás to i jako hráče?
  • Motivace: Máte dojem, že vaše postava má málo motivace zabývat se supernaturálními problémy Sunny Beach? Co ji motivuje, popřípadě, co by pro ni mohlo být dostatečně motivujícím, kromě přímého ohrožení postavy nebo osob jí blízkých?
  • Strach: O co se postava bojí, že přijde? Může se jednat o zcela konkrétní věc (nějaká osoba) nebo abstraktní pojem (příčetnost).
  • Charakter: Jak si myslíte, že se bude vaše postava rozvíjet v budoucnu? A kam byste ji rozvíjet chtěli?
19.11.2012 15:11 - sir thomas
Dráča: Beru na vědomí a připravím si k tomu něco. Ale nebudu tomu chtít věnovat moc času, takže to bude spíše "vyzvednu, něco zjistím a zbytek se ukáže časem".

Jinak, příště chci vyřešit drogy na univerzitě. Taky jsem vyřešil, jak natvrdo zapojit Khardixovu postavu, alespoň pokud nebude mít potřebu řešit to o vlastní ose. To by taky nemuselo být moudré, protože může dojít k nějakému boji. Proto prosím, pište včas, kdo bude (nebo nebude) moct přijít.
8.2.2013 23:11 - Macintoush
Takže k tomu mnou nabízenému hrací Cold City:
Setting bych ponechal ten originální se všim co k němu patří (poválečný Berlín, nacistická zvrácená věda, studená válka, paranoia a spionáž...) - klidně se nějak vyjádřete, čeho byste chtěli více/méně.

Postavy by byli člennove RPA. Bylo by fajn pokud byste měli alespoň koncept postavy připravený.

Struktura by byla epizodická rozdělená na jednotlivé případy a mezi nimi by se táhly ty dlouhodobé věci - vztahy v týmu a cíle postav.

Samotná náplň práce na případu by se výrazně nelišila od toho co znáte ze Sunny Beach. Vyslýchání, zjišťovaní kdečeho ... nakonec fyzická likvidace

PS: jak jsme na tom personálně. Jsme 4 nebo někdo přibyl?
9.2.2013 12:13 - sir thomas
Personálně: Nikdo nový se nehlásí -- já jsem trochu rýpal do Colomba, ale ten spíše nevypadá. Kdo nám vlastně dělá personalistu?

Herně: Vzhledem k tomu, že mám tendenci spíše družinu držet pohromadě než ji nějak rozdělovat, viděl bych to osobně na Brita nebo Francouze -- nevraživost mezi USA a SSSR není moc pro mě. Ok, spíše Brita. Měl jsem nějaké ideje ke konceptu, zkusím je napsat později.

Pravidlově: Zdá se mi to a nebo z toho "mít k někomu důvěru" pro mě pravidlově neplyne žádná výhoda? Můžu čerpat z důvěry, kterou mají ke mě ostatní a oni můžou čerpat z důvěry, kterou já mám k nim, ale jinak nic? Jaká je potom motivace přidělovat důvěru ostatním (když srovnám třeba s Mountain Witch, kde čerpám z důvěry, kterou mám k ostatním a oni mě pak za ni můžou zradit??
9.2.2013 12:24 - Colombo
Já bych i hrál, záleží ovšem na to, nakolik to bude o roleplayi a na kolik o powergamingu. Nakolik se bude snažit udržovat atmosféra a nakolik půjde o metagaming pokecání.

Ačkoliv mi powergaming jako takový moc nevadí (ve vhodném settingu), různé ty metagaming věci atp. trochu jo. Na to si můžu zajít do hospody a likviduje mi to imerzi.
9.2.2013 12:34 - sir thomas
oukej, takže Colombo má problém s naším rozbujelým metagamem. Myslím si, že to jsme taky řešili, jen si nepamatuju, jaký na to přesně byl váš názor. Nedošli jsme k něčemu, ve stylu "zkrátit herní dobu, ať to tolik k metagame netáhne"?
9.2.2013 19:32 - Macintoush
ST: Pro tebe v tom žádná výhoda není, krom toho, že to z tebe dělá někoho důležitou a užitečnou osobu pro ostatní - nikdo jiný než členové tvého týmu ti trust tuhle výhodu nedá. Je to vlastně takové klasické Vězňovo dilema. Navíc logicky lze předpokládat, že vyšší hodnota trustu k někomu povede často z dlouhodobého hlediska zase k vyšší hodnotě od něj -) Celkem to tak funguje i v reálném životě

Colombo: S metagamem se vážně snažíme bojovat. Jak moc tě lák si s námi zkusit zahrát si samozřejmě musíš rozhodnout sám. Nebylo by to nakonec na nijak dlouho, vzhledem k blížícím se státnicím mnohých hráčů.

Jo ještě takové shrnutí mojí představy do hesla: Představuju si to jako taková Akta X v noirovém Berlíně.
9.2.2013 19:52 - Colombo
Ok, budu Scullyová.
11.2.2013 20:54 - Khardix
Hmm, já osobně zjišťuju, že se mi nechce načítat další systém a že jsem si asi vyšetřovatelsky/hororového žánru už docela užil - jinými slovy nejspíše od hry odstoupím. Dá mi to čas (a mentální kapacitu) na jiné věci, kterým se chci věnovat.

Neberte to tak, že už mě to s vámi nebaví, jen mám moc koníčků a potřebuju to trochu zredukovat.
12.2.2013 21:15 - sir thomas
OK.

To nám trochu komplikuje záležitosti. Možná bych s plánováním hraní počkal až se vyjádří Dráča (a popřípadě Kirros, ale s ním bych spíše nepočítal). Bral bych to tak, že nevidím nic, co by nás nutilo na ten půlrok skupinu ještě udržet -- na druhou stranu, máme (víceméně) domluvený herní čas, takže bychom si mohli občas i zahrát.
20.2.2013 15:51 - draca
Omlouvám se za pozdní reakci (tuna práce do školy a na diplomku) a vzhledem k mojí reakční době je jasný že učení novýho systému není pro mé časové možnosti...
20.2.2013 21:10 - sir thomas
No, tím se nám to trochu ujasnilo. Teda, učit se nová pravidla bych nepovažoval až za tak velký žrout času (stejně na ně, doufám, většinou nedáváme až takový důraz), ale chápu, že s diplomkou není čas s něčím začínat.

ok, takže, co s tím? Protože to jsme v zásadě dva lidi, nejspíše by se přidal Colombo. Každopádně to chce nabrat alespoň jednoho člověka, možná spíše dva. Nerad bych to rozpouštěl, především z toho důvodu, že bych si rád tento semestr sem tam něco zahrál. Taky to můžeme vzít jako sérii jednorázovek na 2--3 sezení. Máme asi tak 12 herních týdnů (spíše počítejme s deseti).
25.2.2013 13:22 - Macintoush
Já jsem pro si něco zahrát.
Jen je otázka kde vzít alespoň toho čtvrtého. Zkusím se poptat ve svém okolí ale pravděpodobnost úspěchu je tak 5%.
25.2.2013 13:48 - Colombo
Co Jill?
25.2.2013 13:52 - Macintoush
Bohužel má každé odpoledne výuku.
27.2.2013 19:59 - sir thomas
Taky je možnost hrát o víkendech, což ale asi taky není ono. Takže navrhuju zkusit hráče opět hledat tady přes fórum. Jen by bylo asi dobré si objasnit, co cheme:
  1. rozehrát delší sérii tak asi na devět sezení
  2. zkusit více jednorázovek tak po dvou sezeních
Omlouvám se, že tady takhle zase vstupuju s těmi "experimenty", ale existuje pár pravidel, která bych si rád vyzkoušel a mám dojem, že Khardix s Dráčou byli tak nejvíce proti takovým věcem...

Škoda, že teď se budou špatně hledat společné herní termíny.
23.3.2013 20:27 - sir thomas
No, takže, cítím se poměrně zaměstnán a nemám příliš chuť (a asi ani čas) pouštět se do organizování něčeho dlouhodobého a pravidelného. Každopádně, nezávisle na tom jsem si mermomoci chtěl vyzkoušet Drama System, takže někdy během příštího týdne dám dohromady a vyvěsím na d20 nabídku na otevřený oneshot Hillfolku. Berte to jako heads-up a pozvání -- rád uvidím známé tváře.

EDIT: odkaz

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.08002495765686 secREMOTE_IP: 18.189.193.172