Mocní Středozemě

Všichni je známe - krásná a vznešená Paní Galadriel, věčný poutník v odraném šedém plášti Gandalf, důstojný a mocný Saruman, strašlivý zlý Sauron. Ikony Středozemě, hrdinové hrdinů.
Napsal Rytíř
Obsah článku:
Zajímavých a význačných postav žijících ve Středozemi je samozřejmě mnoho, zvlášť když začnete ve Středozemi hrát a vaše postavy žít. Nejvíce nás ale přece jen zajímají postavy a hrdinové zmíněné Tolkienem. A měly by o nich vědět i vaše postavy, protože oni obvykle mají nemalý vliv na své okolí nebo rovnou běh celého světa.
Dovolte mi tedy představit vám významné postavy Středozemě ze Třetího věku, kolem r. 2730.
Pozn.: Stran výše úrovně postav jsem se dost podrobně rozepisoval v článku o Rozložení sil. Zde se herní charakteristikou nebudu zabývat.

Mocní mezi elfy

  • Galadriel. Královna elfů v Lothlorienu, nejstarší z Noldor ve Středozemi, krásná a mocná žena krále Celeborna. Je členkou Bílé rady.
  • Elrond. Pán Posledního domáckého domu, náčelník Imladris, skryté Roklinky. Je to půlelf, který si vyvolil osud Eldar, nikoliv lidí. Tento proslulý mudrc je nejmocnější léčitel ve Středozemi. Je členem Bílé rady.
  • Celeborn. Král elfů v Lothlorienu, noldorský elf a manžel Galadriel. Je krásný a silný jako pravý král elfů, ušlechtilost se v něm snoubí s uměním vládnout; umí naslouchat radám ostatních.
  • Círdan. Náčelník elfů v Lindonu a Šedých přístavech, noldorský elf. Je velmi vysoký a vypadá přísně, ale má porozumění pro všechny dobré tvory.
  • Thranduil. Král lesních elfů v Temném hvozdu. Je to patrně nejstarší sindarský elf ve Středozemi a jeho věk, ačkoli není znát na jeho vzhledu, je patrný z jeho chování - často bývá zadumán a myslí přebývá více u věcí minulých, než současných. Když je však vytržen ze svého vzpomínání na to, co bylo, umí jednat nečekaně pádně a pyšně.
  • Elladan a Elrohir. Synové Elronda, válečníci a hraničáři, kapitáni vojska Roklinky. Málokdy jsou vidět jeden bez druhého, jejich zdatnost v boji je proslulá.
  • Glorfindel. Přední válečník a kapitán z Roklinky, noldorský elf.

Mocní mezi lidmi

  • Arassuil. Náčelník Dúnadanů ze Severu, domov má v Roklince.
  • Egalmoth. Správce Minas Tirith, Dúnadan, syn Ectheliona, stavitele Bílé věže v Minas Tirith.
  • Gandalf Šedý. Starý potulný čaroděj, přítel elfů, lidí, hobitů i trpaslíků, člen Bílé rady.
  • Helm Kladivo. Princ Rohirů, syn krále Grama. Je proslulý svou nespoutaností a silou; říká se, že ani nepotřebuje zbraně, jeho pěsti jsou jako kladivo.
  • Radagast Hnědý. Čaroděj potulující se převážně poblíž severního konce Mlžných hor, přítel ptáků a zvířat, veliký znalec bylin a rostlin. Je to přítel Gandalfa, lidské i elfí společnosti se spíše straní.
  • Saruman Bílý. Čaroděj usídlený v Minas Tirith, přítel Dúnadanů, muž velmi mocný a učený, znalý umění tvorby věcí, vůdce Bílé rady.

Mocní mezi trpaslíky

  • Grór. Vládne trpaslíkům v Železných horách. Otec Dáin I. zemřel v Šedých horách, zabil ho velký ledový drak. Jeho bratr Thrór vládne v Ereboru. Má syna Náina.
  • Thrór. Král Ereboru, Osamělé hory. Je dědicem Dáina, majitelem Arcikamu, Srdce hory. Radí mu jeho strýc Borin, má syna Thráina II.
< Hrdinové Třetího věku >
Galadriel
Napsal Rytíř 29.11.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 30 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1335871219635 secREMOTE_IP: 3.142.200.226