AW materiály ke stažení

Materiály ke stažení / vytištění pro Apokalyptickej svět; materiály z příručky i dodatečný materiály (tisky, přehledy).
Článek vložil sirien | CC Attribution

Co potřebuješ

Dál najdeš větší množství materiálů k Apokalyptickýmu světu - část jsou exporty z příručky Mistra Ceremonií, část jsou dodatečný materiály (tiskový archy, přehledy), který v samotný příručce nenajdeš. Pokud si u AW nově, tak to může působit trochu obsáhle, takže tady je přehled toho, co skutečně potřebuješ do začátku a co s tim dělat:


Pro hraní naživo

Rozhodni se, jestli chceš hrát jen se základníma příručkama nebo i s rozšiřujícíma (popř. se kterejma; pokud si nejsi jistej, použij jen ty základní). Podle toho stáhni a vytiskni příslušnej přehled příruček (několikrát, až 1x na hráče) a příručky samotný (každou z nich právě jednou).


Dál vytiskni přehled základních tahů, 1x pro každýho hráče. Pokud tví hráči nejsou úplný začátečníci, můžeš šáhnout spíš po rozšířenym přehledu základních tahů. Sám pro sebe si vytiskni přehled obecnejch tahů (popř. kompletní přehled tahů, pokud chceš mít i tahy postav, ale to neni nutný)


Dál si vytiskni cca dvě až tři mapy hrozeb a sám pro sebe si vytiskni MC základy+1.sezení.


Pro 1. hru ti to bude stačít. Po 1. hře budeš chtít vytisknout i nějaký ty karty hrozeb a časem další mapy hrozeb a možná časem budeš chtít hráčům vytisknout i bitení tahy nebo přehledy tvorby věcí atp., ale to už bez problémů poznáš sám.


Tisk: jako celý AW, i materiály k němu jsou tvořené ve formátu A5, takže při tisku na A4 tiskni 2 strany na stárnku. Některý věci jsem vyexportoval (i) jako "spready" - tj. ve formátu přímo vhodném pro tisk na A4 - ty tiskni normálně 1:1.


Pro hraní online

Při online hře je situace maličko jiná, protože ty hráči můžou mít věci otevřené trochu přehledněji v PDFkách. To platí i pro tebe, tak možná věnuj vteřinu tomu se zamyslet co chceš mít na monitoru a co si chceš nechat bokem vytištěný na papíře (doporučil bych mít bokem před očima minimálně MC základy+1. sezení).


Zase si vyber, jestli chceš hrát jen se základníma nebo i s rozšířenejma příručkama (a případně se kterejma a pokud si nejsi jistej, tak použij jen základní). Podle toho vyber příslušnej přehled příruček a hráčům ho pošli (ideálně ještě před hrou). Potom, co je společně rozeberou, jim pošli / nech je odtud stáhnout příručku postavy, kterou si vybrali - preferovaně asi interaktivní verze, který si můžou vyplnit rovnou na počítači.


Zobrazení PDF - narozdíl od en originálů jsem materiály pro určitá užití vyexportoval jako jednotlivé stránky (namísto dvoustránek). Přesto doporučuju zobrazit si je jako dvoustranu (Adobe Reader - Zobrazit - Zobrazení stránky - 2 strany).


Ukládání interaktivních PDF - pokud něco vepíšeš, MUSÍŠ POUŽÍT "ULOŽIT JAKO". Jednoduchý ctrl+s nestačí! Pro uložení je potřeba mít Adobe Readr XI (a vyšší).


Každýmu dál pošli / nech ho stáhnout PDF se základníma tahama (popř. opět pokud to nejsou RPG začátečníci tak doporučuju rozšířenou verzi základních tahů).


Ty sám můžeš použít jen PDF kompletních materiálů a tím prostě "listovat" - ale to bych nedoporučoval. Lepší je stáhnout si odděleně i přehled obecnejch tahů (případně kompletní přehled tahů, ale opět - možná trochu zbytečný) a mít ho otevřenej separátně (pro rychlejší referenci). Pokud sis ho nevytiskl, tak je dobré si hodit pdf MC základy+1. sezení také bokem a mít ho zobrazený pro připomenutí, když zrovna nepotřebuješ nic jinýho.


Materiály komplet

Přehled příruček

Příručky


Ostatní materiály komplet

Ostatní materiály spread


Příručky hráčskejch postav (pro hráče)

Přehledy příruček:


Příručky postav

Příručky (komplet)


Základní příručky: komplet

Rozšiřující příručky: komplet


Přehledy pro hráče:


Přehledy tahů a tvoreb

Přehled tahů: komplet - spread


Přehled tvoreb komplet (vozidla, protézy, državy, podniky, následovníci, gangy)


Přehledy a tisky pro MC

Na začátek:


Přehledy:


Tisky:


Materiály v angličtině

Tohle jsou materiály z apocalypse-world.com a dalších zdrojů (např. ukázky z kickstarter kampaně atp.):


Původní materiály ke stažení/tisku


Ukázka alternativních AW pravidel pro citlivky


Další příručky:

Článek vložil sirien | CC Attribution 24.03.2020
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 11 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14271998405457 secREMOTE_IP: 3.231.146.172