[Překlad] Vetřelec - Startovací sada

Vetřelec je moje srdeční záležitost, filmy miluju, a když jsem si před rokem zahrál na několika sezeních Kočár bohů ze Startovací sady, rozhodl jsem se, že by nebylo špatné si to přeložit. Nakonec jsem se s tím bavil (a občas trápil) víc jak půl roku.
Napsal smrq

Opět musím upozornit, že nejsem profesionální překladatel a práce je fanouškovský projekt. Překlad, korektury i rekonstrukci originální sazby jsem si dělal sám. Hlavně absence někoho dalšího na korektury mě mrzí, protože na opravu textu nejsem vůbec dobrý. Redakci by překlad potřeboval jako koza drbání, chyb a překlepů tam bude určitě spousta. Předem se za to omlouvám.


Jde o překlad tohoto Starter Setu.



Překladový klíč jsem dával dohromady tak, aby byl co nejvíc kompatibilní s jedinou další hrou na Year Zero Engine vydanou v CZ lokalizaci, Zapovězených zemích. Fůru dalších termínů mi pomáhali dávat dohromady lidi na RPGforu, moc jim za to děkuji. Jejich rady byly neocenitelné.


Přeložené je krom žetonů všechno, co najdete v originálním modulu. Změnu jsem udělal jen v mapě známého vesmíru, kde jsem opravdu neměl sílu sázet jméno každé hvězdy a použil jsem verzi z hlavní příručky pravidel Vetřelce, kde je názvů systémů asi čtvrtina.


Užijte si hru, snad se vám bude líbit. Případné chyby prosím hlaste.


Napsal smrq 07.06.2023
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 8 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13573598861694 secREMOTE_IP: 3.140.242.165