Taháky pro druidy

Postava druida v DnD a zvláště v 3.5e, hodně využívá různých možností zvířat, do kterých se může přeměnit nebo je přivolat. Pro usnadnění práce hráčů druidů máme k dispozici pár pomůcek.
Napsal LZJ
Moje žena hraje s oblibou druidky a i já už jsem hrál druida. A abychom nemuseli pořád listovat Bestiářem a případně odvozovat z pravidel, co přesně druid po přeměně do nějakého zvířete umí, případně jak útočí přivolaná smečka vlků, připravil jsem si několik pomůcek. Tyto soubory mám vytištěné a připravené při každém hraní.
Jde o soubory, víceméně vytažené ze SRD, ořezané o zbytečné údaje a případně upravené pro snazší použití. Jsou v angličtině, protože při hře používáme původní pravidla. Také jsou tyto taháky omezeny úrovněmi, na kterých se postavy u nás pohybují. Takže zatím končí na 4. úrovni kouzel a 8. úrovni druida. Přece jen jsem tyto pomůcky dělal pro vlastní hraní. Vše je pro DnD verze 3.5.
Pokud bych taháky rozšiřoval pro vyšší úrovně, aktualizuji je i tady.

Tak, co můžu nabídnout:
Druid_Wild_shape.doc - souhrn pravidel, která platí, pokud se druid proměňuje ve zvíře nebo elementála. Obsahuje i citace zdrojů, ze kterých jsem vycházel.
Nat_Allies.doc - parametry tvorů, které lze vyvolat kouzlem Summon Nature's Ally I až IV. Mělo by to být opravené podle errat MM (záležitost s Weapon Finesse). Odstraněné jsou zbytečné řádky, jako kde tvorové žijí nebo jaký mají CR.
Swarms.doc - parametry rojů vyvolávaných kouzlem Summon Swarm.
Wild_Shape_5.doc - parametry tvorů, do který se může proměňovat druid od 5. úrovně. Zvláštní útoky a schopnosti jsou uvedené jen ty, které může druid využít. Stejně tak odbornosti (featy) a dovednosti (skilly), kde zůstaly jen rasové bonusy. Útoky a záchrany je stejně potřeba dopočíst, protože kombinují základ daný úrovní druida s fyzickými vlastnostmi zvířete. Vybráni byli jen takoví tvorové, které jsem shledal užitečnými, takže někteří mohou chybět. Protože HD zvířete nesmí překročit úroveň druida a malá a střední zvířata nemají HD větší než 5, tak na 6. a 7. úrovni druidovi žádný zajímavý tvor nepřibude.
Wild_Shape_8.doc - analogický dokument pro druidy od 8. úrovně. Přibyla velká (large) zvířata. Opět je výběr omezený na ta, která jsem shledal užitečnými. A to jak pro boj, tak nějakou jinou zajímavou schopnost - létání, plavání, šplhání pro stromech.
Všechny taháky si můžete stáhnout tady.
Napsal LZJ 30.01.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 5 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15112900733948 secREMOTE_IP: 3.239.59.193