[Překlad] Forgotten Realms 3e

Překlady Monsters of Faerun a Silver Marches. Plus nově překlad rostlin z FRCS 3e.
Napsal chrochta

Forgotten Realms, prostředí pro tažení - Forgotten Realms Campaing Setting

Autoři: Ed Greenwood, Sean K. Reynolds, Skip Williams, Rob Heinsoo
Rok vydání: 2001

Základní příručka pro populární fantasy svět Faerun známý spíše jako Forgotten Realms (Zapomenuté říše). V originále jde o více jako třísetstránkovou příručku nabitou informacemi o všem možném i nemožném, která vám nabízí detailně propracovaný svět, kde můžete rovnou začít hrát.

3efrcs.zip - dílčí překlad příručky, zabývající se především místním rostlinstvem, faerunskou geografií a organizacemi; překlad Chrochta, 2 MB.



Bestiář Faerunu - Monsters of Faerun

Autoři: Robert Heinsoo a James Wyatt

Rok vydání: 2001


V bestiáři Faerunu jsou podrobně popsány všechny nestvůry, obludy a příšery vyskytující se v Zapomenutých říších a nikde jinde. Příručka je tedy určena téměř výhradně pro DMy.

Zde vám nabízíme její kompletní překlad včetně autentického provedení v PDF.

3eMoF.PDF - kompletní překlad, velmi kvalitní sazba; 20,5 MB.



Vládci temnoty - Lords of Darkness

Autoři: Jason Carl a Sean K Reynolds

Rok vydání: 2001


Lords of Darkness je 192 stránková příručka popisující padouchy Zapomenutých říší od zlovolných kultů kujících pikle ve stínech až po nemilosrdné armády sbírající se pro válku. Prozkoumáte v ní dílo nechvalně proslulých frakcí jako jsou Rudí čarodějové nebo Zhentarim. Objevíte v ní i nedávno se objevivší nepřátele jako je Lid černých kápí a stíny.


3elod.zip - dílčí překlady (Chrochta)




Stříbrné pohraničí - Silver Marches

Autoři: Ed Greenwood a Jason Carl

Rok vydání: 2002


Silver Marches je 160 stránková příručka popisující jednu konkrétní část magických Zapomenutých říší. Obsahuje vše potřebné pro hru v těchto oblastech a ještě něco málo navíc.

3esm.zip - nedokončený slovenský překlad; 83 kb.

sundabar.zip - český překlad o městě Sundabar od Almiho; 17 kb.

pomezi.zip - různé části českého překladu snad kompletního (Chrochta); 300 kb.

marches_adds.zip - dodatky o Stříbrném pohraničí z jiných příruček (Lost Empires apod.) (Chrochta); 63 kb.

marches_adv.zip - překlad částí dobrodružství (Chrochta); 43 kb.



Ztracené Faerunské říše - Lost Empires of Faerun

Autoři: Richard Baker, Ed Bonny, Travis Stout

Rok vydání: 2005


Příručka se na 192 stranách věnuje dávným tajemstvím z bohaté minulosti Zapomenutých říší. Mimo obligátního nářezu prestižních povolání, odborností a kouzel obsahuje historii Korunních válek, Starých císařství, království Vysokého hvozdu i Koramšan - předchůdce dnešního Kalimšanu. Zapomenuto samozřejmě není ani na legendární Myth Drannor a Netherilské impérium, před dávnými časy pohřbené pod Velkým písečným mořem - magickou pouští Anauroch. Chybět samozřejmě nemohou magické předměty z hlubin dávné minulosti a dočkáte se i devětadvaceti prastarých monster.


lost.zip - kompletní překlad příručky včetně dvou dobrodružství od Chrochty


 

Rasy Faerunu - Races of Faerun

Autoři: Eric L. Boyd, James Jacobs, Matt Forbeck

Rok vydání: 2003


Velmi populární příručka, detailně se zabývající hlavními (lidé, trpaslíci, elfové, půlelfové, půlorci, půlčíci a Děti sfér) i méně obvyklými (aarakocry, kentauři, goblinoidi, ještěrci, lynantropové, kir-lanan, Stíny, wemykové a yuan-ti) rasami Zapomenutých říší. Detailní popis historie, jazyka, kutury či oblékání je doplněn několika novými odbornostmi, kouzly, prestižními povoláními, magickými předměty i několika novými monstry.


rasy_faerunu.rar - částečný překlad příručky se zaměřením na části použitelné k Měsíčninám a k Chultu, přeložil Chrochta


FR_RF_WebEnhancements.zip - překlad webového rozšíření k příručce Races of Faerun od Chrochty



Šampióni udatnosti - Champions of Valor

Autoři: Thomas M. Reid and Sean K. Reynolds

Rok vydání: 2005


Šampióni udatnosti je rozšíření, které popisuje roli dobra v prostředí Zapomenutých říší.


valor.zip - dílčí překlad a nějaké doplňky, DOC.


sampioni_udatnosti.doc - překlad části doplňku Šampióni udatnosti s materiály použitelnými především pro oblast Severu a v Západního vnitrozemí a doplněný o překlady popisů v textu zmíněných kouzel a schopností kouzelných zbraní z jiných zdrojů, zejména Magie Faerúnu; 8,72MB


Šampióni zkázy - Champions of Ruin

Autoři: Jeff Crook, Wil Upchurch a Eric L. Boyd

Rok vydání: 2005


Šampióni zkázy je rozšíření, které popisuje roli zla v prostředí Zapomenutých říší.

 

ruin.rar - dílčí překlad a nějaké doplňky. Přidány obrázky z Champions of Ruin (Eltabb, Malkizid, Soneillon, Aumvor Neumírající, Eldreth Veluuthra a další), které už nejsou dostupné na WotC webu; 5,2 MB


sampioni_zkazy.zip - překlad cca 160 stran knihy, přeložil Chrochta ; 3,8 MB

 

Magie Faerunu - Magic of Faerûn

Autoři: Sean K. Reynolds, Duane Maxwell, Angel Leigh McCoy

Rok vydání: 2001


Jak už název napovídá, Magie Faerunu se na 192 stranách zabývá fungováním magie ve světě Forgotten Realms. S tím se samozřejmě pojí božstva Mystryl, Mystra, and Midnight, Azuth, Savras, Shar, a Velsharoon, nechybí terminologie faerunských mágů ani popis méně obvyklých magických praktik jakou je runová magie nebo užívání čaropramene. Kniha se samozřejmě neobejde ani bez prestižnách povolání, odborností, více než 130ti nových kouzel, množství nových magických předmětů (včetně jejich tvorby) a šesti nových potvor.

magie_faerunu.zip - částečný překlad příručky, výběr témat je silně nesystematický, základním kritériem byla použitelnost věci v prostředí Měsíčnin, Severu nebo Cormyru a jeho blízkého okolí; 5MB.




Zářící jih - Shining South

Autoři: Thomas M. Reid

Rok vydání: 2004


Příručka o 192 stranách přibližuje čtenářům země jižního a jihovýchodního Faerunu, jenž se nacházejí za Ohněstrůjnými horami (Firesteap Mountains) a Jezerem páry (Lake of Steam). Čekají vás vzdálené kraje Halruaa, Shaar, Lurien a Dambrath i jejich obyvatelé včetně nestvůr. Kniha obsahuje také tři krátká dobrodružství a přínáší i 9 nových prestižních povolání a 33 nových kouzel.

Zarici_jih_rasy.zip - částečný překlad příručky, věnující se lidským etniků (Arkaiové, Durpařené, Halruánci, Shaařané) i dalším inteligentním rasám (Loxové, Thri-kreeni) v tomto regionu; 445 kB.


Jih_bestiar.zip - překlad bestiáře z příručky Zářící jih; 960 kB.



Temné říše - Underdark

Autoři: Bruce R. Cordell, Gwendolyn F. M. Kestrel, Jeff Quick

Rok vydání: 2003


Rozsáhlá příručka Underdark čerpá nejen z o několik let starší Drizzt Do'Urden's Guide to the Underdark k druhé edici AD&D, ale i z poznámek R.A. Salvatoreho a mnoha dalších článků a produktů věnujících se Temným říším. Je tedy jasné, že chybět nemůžou temní elfové - drowové ani s nimi sovisející nové odbornosti, kouzla, prestižní povolání a magické předměty. Dočkáte se však také 16 dalších v podzemí žijících inteligentních ras, popisu 60 měst i jiných zajímavých lokací a nechybí ani noví nepřátelé.

Temne_rise.pdf - hotový překlad celé příručky, jednotlivé kapitoly v pdf; 15,6 MB.




Hadí království - Serpent Kingdoms

Autoři: Eric L. Boyd, Darrin Drader, Ed Greenwood

Rok vydání: 2004


Děsivé historky u krbu vyprávějí o prohnilých plánech a odporných akcích hrozivých stvoření, známých jako Šupinatí: ještěrec, nága, yuan-ti a zlověstný tvůrce jejich rasy sarrukh. Nekonečně trpělivý a bezohledný, zákeřný hadí lid se snaží podrobit si ostatní rasy Faerûnu, aby je mohl chovat jako dobytek. Těm smělým, kteří by se odvážili nakouknout do Hadího království, se nabízí znepokojivě detailní pohled na zlomyslný hadí lid a rasu ještěrců v prostředí Forgotten Realms.

hadi_kralovstvi.zip - překlad bestiáře včetně cizích postav a popisu království Najara. Překlad chrochta; 1,18 MB.


hadí_království2.zip - překlad dobrodružství a ras Hadího království. Překlad chrochta; 5,3 MB.



Draci Faerunu - Dragons of Faerun

Autoři: Eric L. Boyd, Eytan Bernstein, Evan Jamieson

Rok vydání: 2006


Příručka Draci Faerunu nabízí podrobný pohled na draky Zapomenutých říší. Pro Pány hry jsou zde informace o jednotlivých dracích Faerunu, které mohou postavy potkat a případně s nimi bojovat.

draci_faerunu.zip - Tento překlad obsahuje tvory z příručky Draci Faerúnu, a to jak z kapitoly Noví draci tak z kapitoly Tvorové spříznění s draky tak z internetového rozšíření. Rovněž jsem byl nucen přidat popis několika odborností z Drakonomikonu a nového kouzla z Draků Faerúnu. Překlad chrochta; 1,11 Mb.




Nedostupný východ - Unapproachable East

Autoři:Richard Baker, Matt Forbeck, Sean K. Reynolds
Rok vydání: 2003

Příběhy z nedostupného východu jsou vyprávěny tlumenými hlasy a s posvátnou úctou. Pro většinu Faerunu je znám jako domov Simbul, hathran a Rudých mágů, plný temných tajemství, zákeřných spiknutí a nevýslovných dobrosružství. Objevte obyvatele, politiku, města a společnost této oblasti, společně s potvorami, organizacemoi Nefarious a dalšími nástrahami, které nabízí cestování do těchto zrádných končin Zapomenutých říší.

nedostupný-východ.rar Chrochtův překlad ras a regionů a nestvůr z tohoto modulu; 2 MB.



Víry a pantheony - Faiths and Pantheons

Autoři: Eric L. Boyd, Erik Mona

Rok vydání: 2002


Víry a pantheony provede na 224 čtenáře božstvy Faerunu po roce 1358 údolního letopočtu. Kromě popisu jednotlivých bohů a polobohů a jejich vzathu s věřícími po Době nesnází. Nechybí ani 20 nových prestižních povolání.

viry_a_panteony.rar - "Jedná se o překlad pouze části stejnojmenné 3.0 e příručky, s důrazem na Sever a Západní vnitrozemí. Nepřekládal jsem ovšem každého boha, který v dané oblasti má chrám. Dále tedy naleznete bohy orků a trpaslíků, Amberlii, Auril, Mieliku, Uthgara, Šialiu a Ulutiu, ale už ne třeba Helma (má zde menší panství), Tymoru (je zde její velmi, velmi zvláštní svaté místo), Siamorf (v Hlubině má centrum své víry), Eldath, Lolth (Menzoberranzan) nebo členy Seldarin. Kromě nich jsem také přeložil živlové bohy a příslušníky – současné či bývalé – mulhorandského a untherského panteonu." - Chrochta; 1,8 Mb.


Páni temnot - Lords of Darkness

Autoři:Jason Carl, Sean K. Reynolds
Rok vydání: 2001

Osmadvacet organizací, které si neberou servítky... a mají plán! Mapy jejich pevností, následovníci a nestvůry, které se neštítí vyslat proti hráčským postavám, a již tradiční nářez nových kouzel, odborností a magických předmětů... a nezapomeňme ani na pětici nových prestižních povolání a přidaná dobrodružství. To vše naleznete na 192 stranách příručky Páni temnot.

pani_temnot.zip - Chrochtův překlad organizací a osob aktivních na Severu a v Západním vnitrozemí (s výjimkou jsou Rudých mágů z Thaye); 37 MB.




Tajemství Měsíčního moře - Mysteries of the Moonsea

Autoři: Wil Upchurch, Sean K. Reynolds, Darrin Drader, Thomas M. Reid

Rok vydání: 2006


Tajemství Měsíčního moře je kniha určená především Gamemasterům. Na 158 stranách představuje 37 minidobrodružství (pro postavy na 1. - 18. úrovni) včetně popisů lokací, doprovázených mapami, a statistik důležitých nehráčských postav. Dobrodružství (nebo dokonce jen lokace a nepřátelé z nich) mohou být použita samostatně nebo jako páteř kampaně, která postavy provede všemi důležitými místy Měsíčního moře (Dálnovrchem, Melvauntem, Mulmasterem, Zhentilskou tvrzí a jejich okolím). Krom toho obsahuje příručka stručný popis všech výše zmíněných míst a dalších důležitých nehráčských postav s nimi souvisejícími.

3efrcs_moonsea.zip - Tajemství Měsíčního moře aneb obecný úvod představující region Měsíčního moře, následovaný zevrubným popisem města Dálnovrchu (Hillsfar) za vlády Prvního lorda Maltira; překlad Chrochta, 2,68 MB.



Město divů: Hlubina - City of Splendors: Waterdeep

Autoři: Eric L. Boyd
Rok vydání: 2005

Vše co jste kdy chtěli vědět o legendárním městském státu Hlubina a báli jste se zeptat. Historie, zákony, cechy, šlechta i magické školy, nemluvě o pro město specifických prestižních povoláních, nestvůrách a dalších pravidlových záležitostí, které se jistě budou hodit při vedení kampaně v Hlubině či jejím okolí.

hlubina_web.doc - Nové historické a geografické informace pro použití s příručkou Město divů: Hlubina, aneb informace, které se nevešly o knihy a byly vydány v podobě na webu dostupném doplňku. Napsal Eric L. Boyd, překlad Chrochta; 880 kB

hlubina_okoli.doc.doc - Chrochtův překlad nestvůr z na webu dostupného appendixu k příručce; 550 kB




Napsal chrochta 10.08.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 78 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1327850818634 secREMOTE_IP: 3.236.18.23