Když už jsme se tady dostali k tomu, že se i pasivní lidé připojují ke konverzaci, tak i já vhodím svůj skromný názor.
Na Kostce jsem pasivně už něco přes sedm let a za tu dobu jsem nepřidal skoro nic a pokud ano, tak si nepamatuju, že by mě někdo v jeho odpovědi urážel či cokoliv. Vždycky to bylo korektní a k věci ať šlo o cokoliv.
Čtu si tady na Kostce snad každou diskuzi, a i když tam občas padají opravdu ostrý argumenty, tak jsem s tím nikdy neměl problém, a kdybych někdy chtěl vydat svůj vlastní systém, tak bych se určitě obrátil s kritikou na lidi tady, jelikož ať se to někomu líbí nebo ne, tak oni věcem, o kterých mluví, tak prostě rozumí. Proto mě občas překvapuje, že sem lidi přijdou s tím, aby dostali na svůj problém kritiku, kterou však po tom, co jí dostanou, tak jí nejsou schopni přijmout a prostě to svedou na gatekeeping a moc velký elitářství.
Upřímně jsem rád, že to tady je, tak jak to je, protože tady jsou neskutečně dobrý články na inspiraci, překlady jsou taky úžasný, jelikož mi to dovolí poznat tunu nových systémů a celkově bych chtěl poděkovat všem lidem, co tady na tom makají, aby v tom nepolevovali, protože i lidi, co se aktivně neúčastní diskuzí, si je mohou úplně v pohodě užívat.