Jerson: Dal jsem si tu práci a prošel jsem, co jsem viděl a vyfiltroval to lepší (ne všechno se mi líbilo nějak maximálně, ale nic z toho by nemělo být vyloženě tragické). Některé věci jsou starší a nemusí být tak snadné je sehnat, titulky nikdy neřeším, takže v tomto nemůžu sloužit. Navíc máme v lecčems jiný vkus, takže... dle vlastní úvahy.
Killing, The - uzavřený příběh (2 sezóny), detektivní, fajn vyprávění, remake
Tudors - uzavřený příběh (4 sezóny), historické drama, dobře se na to kouká
Breaking Bad - dosud neskončilo, je to v podstatě komedie (ačkoliv ČSFD uvádí krimi/drama - byť to je také). Co charakterizuje tenhle seriál je - když si myslíš, že už to nemůže být větší průšvih, je to větší průšvih.
The Company - minisérie, v podstatě takový špionážně politický trhiller, napínavé
Pillars of the Earth - minisérie, pseudohistorické o stavbě katedrály a romancích okolo, podle románu, docela fajn, super hudba
Borgias - historické, skončila 2. sezóna a stále běží (srovnatelné s The Tudors, možná mírně horší)
In Treatment - pohled do zákulsí práce mírně vyhořelého klinického psychologa (remake, který inspiroval i českou terapii, akorát lépe zahraný a lépe dotažený... je to trochu návykové, ale možná je to jen profesní deformací)
Luther - drsné britské krimi/drama. Doporučuji jen pro silné nervy. Kondenzované a nerozvleklé. Silné postavy a herecké výkony.
Longmire - nový seriál tohoto léta. Zatím jsem viděl jen pilot, tak těžko soudit. Ale mám z toho dobrý pocit.
Strážce pořádku - Quentinem již propagovaný Justified. Po shlédnutí se přidávám k doporučení. Je to zábavné.
Hell on Wheels - zatím se to rozjíždí, ale vypadá fajn.
Walking Dead - zombie seriál podle stejnojmeného komixu. Má svá silná i slabá místa. Ale dá se.
Homeland Mám rád tyhle CIA seriály. Tenhle je správně nečitelný a nejasný.
Whitechapel - opět kondenzovaně britský seriál. Osobně si myslím, že první sezóna je nejlepší. Postupně to má spíš sestupnou tendenci (zejména třetí). Ale každá sezóna je ucelená a uzavřená - první je převyprávění moderní verze Jacka Rozparovače.
Falling Skies - o tomhle jsem měl pochybnosti celou první sezónu. Zdálo se to být příliš "klišovité". Ačkoliv mne tato pochybnost zcela neopustila, nějak jsem se s tím na začátku druhé smířil. Neslibuji ale zázrak.
Deadwood v podstatě takový pořádný western z poslední doby.