Otázka jak moc by v tom byla vidět AI, kdybys to nevěděl předem popř. nebyl naučenej to vidět - ale popravdě mi to je dost jedno, je mrtě kontextů a užití, kde mě taková očividnost vůbec netrápí. U RPG popravdě drtivá většina.
EDIT: PS - plus já sem total newb a lama, viděl sem obrázky od lidí co s timhle softem uměj a je to jakože fakt hodně jinej level.
tohle třeba nerozeznáš od lidskýho digital artu /EDIT
úvodní prompt byl
Píše:
Fantasy drawing. Dark scenery drowning in shadows, with light only from a few columns of light falling from above and from fireflies flying about. Pond in the middle of a forest swamp full of plants and some flowers with dark water surface reflecting its surroundings. Very, unhealthily slim male figure with pale white skin, covered in dark cape and hoodie stands waist deep in the water. From under the hood fall long wet dark hair. Hoodie throws shade onto the face and barely visible facial features resemble skull. Bottom half of the cape floats on the water and its rim blends with the dark water surface.
To sem protočil na několika stylech (Fooocus zaklikávátka co předpokládám dál rozšiřujou prompt (ještě to nemám 100% nastudovaný); dá se to combit, bez toho "fantasy drawing" v úvodu promptu šly ty vybraný styly víc do fotografie, timhle sem to stáhnul víc do "obrázkovosti") což mi vyplivalo nějakou sadu poměrně různě stylizovanejch obrázků.
Jeden sem pak vzal a použil pro obecnou kompozici (postoj postavy atp.) a nakombil se dvěma dalšíma co se mi víc líbily stylově a barevně, přidání trochu vyjasňujícího text promptu k tomu (jeden a půl řádku, ale neuložil sem si ho, sorry) chvilka hraní s nějakejma štelovátkama (a studování toho co to vůbec vlastně šteluje a ošmatávání jak se to při různejch hodnotách vlastně chová).
Části promptu to odignorovalo, myslim že z části vinou těch předvoleb stylů, části vinou modelu - nedalo mi to tam vlasy ani sloupce světla, světlušky tam byly v původních obrázcích ale prakticky nikdy nepřežily obrázkovej merge. Vlasy sem pak dotvořil inpaintem kdy sem vybral jeden obrázek, označil část obrázku a nechal ho to do/přetvořit promptem "long dark wet hair" (ty bílý čáry co tam zůstaly jsou fun chyba - je to výběr prostoru kterej ten prompt nevyplnil). Podobně by šlo dotvořit asi i to světlo popř. světlušky and shits.
Podobně o něco sem se ani nesnažil - původně sem si tu scenerii představoval ve dne ale jakože ve stínu (stromů a polomagickym), ale to sem do toho promptu ani nezkoušel narvat. Kdybych se s tim chtěl hodně patlat, tak by to asi bylo snazší udělat jako den a pak to ztmavit přes nějakej simple filtr v photoshopu.
Obecně mi přijde že trochu elementárního photoshop skillu (kterej... ne úplně mám) dokáže užitečnost tohodle asi doslova znásobit.
Jen mám teď dost plnej todo list a tohle je jen relikt aktuálně velmi nevhodné prokrastinace, takže nějak víc si s tim hrát si asi najdu čas až ve střednědobém výhledu.
Obecně sem ale dost spokojenej, kvalitativně to pro RPG účely naprosto vyhovuje (možná až na ofiko vydávaný příručky - ale s vyšim skillem na prompting a štelovátka a s lepšim výběrem modelu atp. by možná šlo i to, zejm. pokud by se to zasadilo do správné grafiky nebo tam bylo vhodné téma, třeba cyberpunk...), je to vcelku easy-to-use (asi ne tak easy jako objednávka a upřesňování postupnym dialogem v ChatGPT, ale rozhodně easy enough) a nemá-to-žádnou-zjebanou-cenzuru, takže tam můžu mít tolik nezdravě vypadajících nemrtvejch, krve, mrtvol nebo NSFW obsahu pro scény v Doskvolskym bordelu nebo sword&sorcery harému, kolik se mi zlíbí. Že to je narozdíl od těch cenzurovanejch krámů zadara je příjemnej bonus (ok, stojí to pár desítek giga na disku, ale kdo dneska nemá pár desítek giga navíc)