Tipy a triky

pipux
27.6.2009 11:38
Už vás omrzelo hrát si na hrdiny? Chcete to změnit a nejste si uplně jistí, jak na to? Pak čtěte dál ... ]:->
14.1.2010 23:29 - sirien
Jerson: Mňo, osobně vnímám "zlou" postavu s očividným potenciálem "já za to nemůžu, já si to nevybral, vlastně to jsou okolnosti a můžu a uvnitř i chci se napravit" jako tak trochu podvod.

Kdyby jsi někde v půlce přešel do stylu "a on po nn měsících zjistil, že se mu v té bandě vlastně líbí, protože nemusí makat, může se bavit, brát si bezbranný holky ve vesnicích a tak", pak bych to bral...
14.1.2010 23:29 - Sosáček
Jersone to neni hra pro zly postavy, to je fantasy wod :)

(tim myslim hlavne tu sikanu hracu)

Hra pro postavy zcela zly mi pripada stejne nudna jako hra pro postavy zcela dobry. Spis premyslim co te k tomu vede? Mam radsi kontrastni postavy, a hrat brutalni orky, obchodniky s olivovym olejem (kdo videl Kmotra?), nebo inkvizitory kteri muzou nebo nemusi verit tomu co delaji, ale nekdo to delat musi mi pripada zajimavejsi nez nekdo kdo zere deti pac mi to prislo jako cool koncept.
14.1.2010 23:35 - Sosáček
sirien píše:
Kdyby jsi někde v půlce přešel do stylu "a on po nn měsících zjistil, že se mu v té bandě vlastně líbí, protože nemusí makat, může se bavit, brát si bezbranný holky ve vesnicích a tak", pak bych to bral...

Po par mesicich? To je porad jeste slaboch, ne zla postava.

Krouhnul par typku co na nej neco zkouseli, otravil sefova pobocnika a ted ma moc dobrou pozici, a kdekdo v bande se ho boji.

(pripomina poison'd)
14.1.2010 23:57 - sirien
Glitterhash píše:
Krouhnul par typku co na nej neco zkouseli, otravil sefova pobocnika a ted ma moc dobrou pozici, a kdekdo v bande se ho boji.

nerealistický a příliš prvoplánovité. "zjistil, že se mu tam líbí a měsíc na to ve rvačce hrozně brutálně zabil týpka, co ho chtěl šikanovat kvůli holce, čímž si získal respekt" - ok.
15.1.2010 00:12 - Sosáček
sirien píše:
nerealistický

Ty ses novej Jerson, co?

Koho to zajima? Orkove to tak delaji uz staleti, Conan by to tak udelal, carodej (jak se jmenoval ten z dragonlance, tvuj velky vzor?) by se jim vysmal, a dovolil jim aby mu slouzili, a o tom, co by udelali vyvoleny neporazeneho slunce nebo sith lord se ani bavit nebudeme, ok?

Proto jsem z legrace rikal ze to je "fantasy wod", protoze uz v zakladu stavite na tom, ze postavy jsou loseri. Nemusi byt.
15.1.2010 01:27 - sirien
Raistlin. A ne, zrovna Raistlin by to tak FAKT neudělal, protože nebyl egomaniak toužící šikanovat a buzerovat. Osobně hodnotím Raistlinovo zařazení mezi "evil" jako velmi nespravedlivé. Jeho cílem bylo vytvořit lepší svět, svět bez bolesti, násilí, utrpení. Měl sen o dokonalém světě a měl prostředky na to aby za tím snem šel... a když zjistil, že svého cíle nemůže dosáhnout a jediným výsledkem je totální devastace, tak se zcela dobrovolně svého cíle zřekl s vědomím, že se tím odsuzuje k věčnému utrpení.

Nerealistické jsem nemyslel v tom smyslu, že by nedokázal ty týpky zmlátit, zkopat do kuličky, otrávit a získat si Respekt. Nerealistické mi přišlo to, že by si to od něj jako od *** nováčka nechali líbit, místo toho aby ho třeba zabili ve spánku nebo tak. Za další rok? Kdo ví, klidně.
Jistě, umím si i představit typa, co by mezi ně přišel, rozkoukal se, krouhnul hrozně brutálnim stylem šéfa a v brutálním proslovu řek: Teď sem boss já. A oni by řekli: Wow, cool, ok. Ale to už není postava, která se při pobytu u nich zlou stává, to už je postava, která byla zlá už když k nim přišla.


Co se Conana týče, tak opět. Jestli jsi četl Howardovy povídky, tak víš, že Conan NIKDY nepřišel do nové skupiny, nezmlil šéfa a neřek "teď sem boss já". Vždycky se k nim nejprve přidal, postupně se asimiloval, zpřátelil s některými z nich, udělal dojem a až poté a podle sociálních pravidel dané skupiny převzal kontrolu.
Hezky je to vidět v té povídce s těmi piráty, ve které se stane jedním z nich a následně čeká celé měsíce, než vyzve kapitána, protože podle morálního kódu pirátů je nepřijatelné, aby kapitána vyzval někdo, kdo se ještě nezúčastnil žádného nájezdu nebo námořního boje.
15.1.2010 01:29 - pipux
Glitterhash píše:
Proto jsem z legrace rikal ze to je "fantasy wod", protoze uz v zakladu stavite na tom, ze postavy jsou loseri. Nemusi byt.


Další možná "zlá" postava, z druhé strany mince: tak strašný paličák, dominantní ranař, že nedá prostor nikomu jinému. Takový drsňák, že každou chvíli kdekoho urazí na pocitech. Má své způsoby, dělá věci po svém ... a nedejbože, aby mu někdo říkal, jak se co dělá. Pak chytrák jednu schytá!

Pod drsnou slupkou může být taková postava v podstatě i dobrák, jenže pod drsnou slupku většinou neproniknete. A získat si ranařovo uznání nebude snadné.
15.1.2010 02:30 - sirien
again, not "evil". Just moron.
15.1.2010 06:59 - Blaine
Colombo: btw. colombo, když s tím co jsem psal souhlasíš, ale kritizuješ to, co jsem nenapsal, nepřipadá ti, že vidíš stíny tam kde nejsou?
15.1.2010 08:11 - Jerson
Glitterhash píše:
Jersone to neni hra pro zly postavy, to je fantasy wod :)
Proč "fantasy"? Psal jsem to tak, aby to sedělo i na současnost, pokud by někdo potřeboval :-)
Kromě toho nemám rád, když je někdo zlý a mocný už na začátku - i zloun musel nějak vyrůst.
Úplně ideální případ je D-FENSE, navíc shrnutý do dvouhodin - na začátku bys ho klině mohl označit za loosera, protože je to jen nějaká úřednická nula, které rupne v bedně. Na konci je to maník, který už pár lidí oddělal, byť neúmyslně. A celou dobu s ním člověk sympatizuje.

Za takovouhle "zlou" postavu bych si klidně zahrál, i když teď tedy nevidím potenciál k dlouhodobějšímu hraní, ale to by se taky dalo.
15.1.2010 11:22 - Spize
No... Co třeba postava s takovymhle přístupem?
15.1.2010 12:12 - Lokken
Spize: Conan byl v kontextu svého světa většinou neutrální, nakonec ale vždycky udělal správnou věc.
15.1.2010 20:21 - Sosáček
tukan: takze uz to neni tvuj velky vzor? (on a side note, prinutit nekoho aby mi slouzil protoze si dovolil me prepadnout mi nepripada jako tak spatnej napad. moralne lepsi je ty bandity pochopitelne do jednoho pozabijet.)

Ano, ale to s Conanem je porad diametralne odlisne od jersonova "chcete hrat zly postavy? muzete byt ubohy trosky, a tebe jeste vojeli, lol".

sirien píše:
Ale to už není postava, která se při pobytu u nich zlou stává, to už je postava, která byla zlá už když k nim přišla.

Nemusela byt zla. Jen drsna ;) Zaroven, mluvilo se o hre za zly postavy, ne o tom jak se z nekoho stavaji zly postavy.

Treba ty postavy co popsal Jerson jsou spis smutny nez zly.

Fajn zla postava je treba Richard III, takovej kvalitni zloun, jeste v kombinaci se sarkastickejma kecama (vdova: "fnuk, urcite je na lepsim svete." typek: "muze mi dekovat, ja ho tam poslal.").
16.1.2010 04:11 - sirien
Glitterhash píše:
Nemusela byt zla. Jen drsna ;) Zaroven, mluvilo se o hre za zly postavy, ne o tom jak se z nekoho stavaji zly postavy.

sem myslel že reaguješ na ten můj post, ve kterym sem psal, že by u každé zlé postavy měl být promyšlen původ toho, proč je zlá. Nějaký logický background její zlosti, aby nebyla zlá pronic zanic. Jestli ne, tak sme se minuli.
Jinak pokud ta postava už zlá předtim byla z jiných důvodů, tak pokud by byla dost drsná, aby to zvládla, tak by ten Tvůj scénář šel (samozřejmě, v závislosti na herní stylizaci, ale to už je pak jiná otázka)

Glitterhash píše:
tukan: takze uz to neni tvuj velky vzor?

Raistlin? Vzor ani moc ne. Ale sympaťák to je rozhodně :)
16.1.2010 08:21 - Aeris
Keďže moja životná filozofia vyzerá približne takto a z porovnávania s normami spoločnosti/kresťanskej morálky a taktiež z názorov iných na mňa vyplýva, že je to v podstate Neutral Evil, tak to odjakživa reflektujem aj do svojich Evil (niekedy Chaotic Neutral, heh) postáv.
4.2.2010 10:56 - Inque
Díky. Banditi se mi docela dost líbí. Tahle varianta má svůj potenciál. Sice mezi nereálné řadím, už tu nabídku se buď přidat nebo zemřít (banditi se neptají) Spíš bych to viděl, že z něj udělaj poskoka proti jeho vůli a postupně se vypracuje.
Rozhodně je to dobrá metoda, jak dát nesourodou skupinku dohromady. Hráči by sice museli trochu pomoct, protože dojít k tomu hrou to by musel řídit génius. Ale hráči mají možnost si vybrat, zda se jejich postava opravdu stane zlou.

A taková skupina uprostřed skupiny má také něco do sebe.
30.12.2020 17:38 - Dalcor
Jdeme hrát fantasy verzi gestapa. To snad projde jako "zlé" (Sorry že oživuji tuhle starou diskuzi), ale teď jsem to dočetl.
30.12.2020 18:58 - sirien
Tak pak dej určitě vědět jak to probíhá, jakákoliv verze Gestapa (historická, pulpová, fantasy, star wars...) je zpravidla docela cool :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.079958915710449 secREMOTE_IP: 54.205.179.155