Dopis z Marseille píše:
Pokud te vzrusuji samice dikobrazu ...
Chodící jehelníčku, tebe (a spoustu dalších) naštěstí dikobrazí samičky nevzrušují, obzvlášť když v sobě máš těch x ostnů z první salvy.
Dopis z Marseille píše:
(A pipux ma pravdu, neumi varit.)
To, že Pipux řekne, že neumí vařit, neznamená, že je to a priori pravda. Navíc, mě nešlo o fakt vaření, ale o fakt praktičnosti, protože vaření je mi naprosto ukradené - navařit si věci typu čína, krupicová kaše a podobně umím, a co neumím, tak na to vytáhnu kuchařku. O zbytek se postará fastfood typu pizzy, bábovky z prášku a podobně. Basta fidli, není to žádná věda, ne v naší době.
sirien píše:
Zdá se mi to, nebo se naše flegmatická Fel začíná nervově hroutit a vztekat? :)
No, já totiž vůbec nejsem flegamtik, já jsem sangvinik, to za prvé, a za druhé, tohle není u mě nervové hroucení a/nebo vztekání, takhle já normálně vypadám, když se o něčem bavím a diskutuji - jdu do toho s plnou vervou, a pokud někdo přiostří, tak já také. Jsem totiž hrdý zastánce "když mě po mě něčím hodíš, tak já také, a postarám se o to, aby to trefilo svůj cíl, ať už jsi ty trefil nebo ne".
Řeknu to stručně - důvod, proč se ještě pořád občas chovám apaticky je ten, že kdysi do mě spousta lidí vtloukalo, že když se chovám normálně (což je takhle, jak vidíte v těch postech a říkáte o tom, že to je naštvané), tak jsem prý hnusná, zlá, drzá + spoustu ohavných přídavků. A poté, co jsem tady na českých školách (při mých dvou pobytech tady) vždy se setkávala při debatách s lidmi s naprosto nelogickými odpověďmi, nejčastěji v podobách otáčení mých slov proti mne (dokud jsem se nenaučila správně formulovat věty taky, aby nemohly být překrouceny) a nebo genderistických/jiných keců, tak jsem na chvíli se přestala o ostatní lidi kolem zajímat, a pak bylo trochu těžší se po praktikování toho pár let, při setkání s lidmi po škole se vnitřně opět "zapínat" a akčně zapojovat do dění beze ...strachu, že ti udělají to samé a budou hnusní jen tak, bez důvodu. (když se tak nad tím zamyslím, tak jediné, co mě mírně naštvalo, byla Pipuxova narážka na mojí praktičnost spojenou s genderem, to přiznávám)
sirien píše:
Orlopa si nevšímej, Orlop je hnusnej elitář :) .
Ha! Konečně další někdo, kdo nesouhlasí s některými jeho názory! :)
Sirien - Archetyp Rozmazlené princezničky: Aha. Tak to mě zmátlo to, že jsem myslela, že submisivní jedinec nemůže být částečně proaktivní a její snahu manipulovat ostatními skrze emoční vydírání a podobně jsem brala jako jasnou aktivitu. Pipux totiž říkal, že bere průbojnost a rozhodnost v jednom (tudíž submisivní osoba se nejen těžko rozhodne, co chce, ale zároveň si o to skoro ani neřekne), tak jak je to tedy s tou škálou? Jede se podle té tabulky submisivnost/dominatnost, nebo ty jedou podle svých definic na další straně a škála je k něčemu jinému?
Dopis z Marseille píše:
Toe milostna fikce ve ktery on hraje hlavni roli, a jeste s nejvic cool postavou z harryho potra. Komu by se to nelibilo?
(dobre, heterosexualum. ale ty ted neuvazujme.)
..uhh...nevěděla jsem, že jsi fanoušek yaoi. Budiž. Jako, zní to zajímavě, to jo, ale od dob, co jsem si omylem na Lipském veletrhu koupila yaoi místo akční zabijárny/fantasy mangy radši hlouběji o vztazích mezi muži než je shonen-ai neuvažuji. :D
Dopis z Marseille píše:
A nebylo to ve sklepe?
Haha, ne. :D Bylo to v temném lese, do kterého skoro nešel sluneční svit, a proto se přezdívalo tomu elfovi "Dark Elf", nebo tak nějak.
Dopis z Marseille píše:
He? To jsem nedelal, ale tak hodne stesti.
Ale naprosto to tak vyznělo.
Dopis z Marseille píše:
Coze? :)
Rychlost v poctu rozhodnuti na den, jo, to muzes merit. Doporucuju delat vazeny prumer podle toho jak moc jsou to dulezita rozhodnuti, rozhodovat o barve ponozek umi kdekdo.
Ono nešlo o počet rozhodnutí, ale o to, jestli se daná osoba vůbec rozhodne - já jsem to brala tak, že čím méně jsi rozhodný, tím déle ti trvá, než si vyjasníš co chceš, na čem stojíš a rozhodneš se, pokud vůbec, versus osoba, jenž hned vyhrkne co chce a ví to na punťík přesně. V tom spočívá ta rychlost.
Dopis z Marseille píše:
Rozhodne. <manazersky hlas>Pracovali jsme na tom dlouho a nebylo to jednoduche, ale konecne se podarilo. Dobra prace lidi.</manazersky hlas>
EDIT: Felouenko v klidu, nikdo se z tebe nesnazi delat blbce ani te urazet. Jenom si tak hrajeme.
Zatím se vám povedlo to, že společně s mojí vlastní iniciativou a snahou začínám být já opět jako já, což znamená, že když já jsem já, tak normálně jsem ostrá a neberu si moc servítky, a dokážu se naštvat, ale opravdu mě naštvat dokáže jen málokdo (a tentokráte jste mě ještě moc nenaštvali, jen mírně, as is explained in the brackets somewhere above). :)
A ne, neboj, pokud jsi to pochopil, tak vidíš, že já se u toho naopak strašně bavím, protože už dlouho jsem si do nikoho nerýpla, když on rýpnul do mě a/nebo přitom logicky zadebatovala. :)
Dopis z Marseille píše:
sirien píše:
Každopádně se nemusej hned rvát, třeba některý tenistky u nás v klubu...
Nemusi, ale je to pak zabavnejsi. (a horolezkyne ... hmm)
Yup, je vždycky zábavné na někoho vytáhnout zbraň nebo aspoň židli. Horolezkyně u tebe plně chápu, přeci jen, kdo by nechtěl zdolávat jehelníček s bodlinkami? Aspoň je o co se chytit a nesmýká se to. :)
Dopis z Marseille píše:
Myslis lidi co te slyseli nadsenym hlasem rict "loooool"? Pro ty uz svet nikdy nebude stejny.
No, to jsem nebyla úplně já, ale ta přeprogramovaná část, a kdykoliv, když říkám lol nebo podobné věci, tak úplně cítím, jak je to nepřirozené, a proto teď se přeprogramovávám postupem času zpátky, abych byla opět sama sebou. Ale občas do toho stereotypu na chvíli sklouzneš...:D LOL. (a tady to ve virtuálním space to přirozené už je).
Sirien - Orlop: Jop, měla jsem u něj takový pocit, že to vyvolá nějakou zajímavou reakci, tak jsem dala na svoji vnitřní intuici. A vyplatilo se to. :D
Dopis z Marseille píše:
Je to dobra vec kterou se da provokovat Fel?
Ne není, protože je mi to šumák (viz předchozí odpovědi). Vím své, a ti, kdo si myslí naopak, jsou naomylu.
Colombo píše:
Felouen: Nevšímej si jich. Někdy si spolu zahrajem;)
(Colombo slintá po pěkné nerdce)
O.O Ruce pryč, ohavný staříku! Komu se to opovažuješ říkat nerd? Když už, tak gamer nebo rpgčkář! Já tě poženu bičem, marš pryč! :D
pipux píše:
Časy se mění, buď flexibilní :)
Přesně tak a proto jsem také dokázala jsou flexibilitu tím, že jsem opět poukázala na původní diskuzi a pokud jsi také dostatečně flexibilní, tak dokážeš se k ní opět vrátit a dokončit jí i přes. :)
pipux píše:
Teď to ale už vůbec nemůžeš myslet vážně :) . Opatrně s manikůrou, vtipálečko.
Já ti dám manikůru, pak budeš litovat svých genderistických předsudků až tě překonám v dřevorubectví. Narozdíl od tebe mám pravidelnou praxi. :D
Jo a to chrrrrr si nech pro sebe, ten text nebyl přece určen tobě. :D
pipux píše:
sirien píše:
proč to má být zrovna ona? Proč na ní nemáš doma čekat Ty, až se vrátí z práce, a vařit jí?
Protože nehledě na to, co do nás století feminismu vtlouklo, obě pohlaví jsou jiná.
Protože bys třeba skončil jako máslo, jouda, ňouma, podpantoflák ...
To co praví Sirien jsou svatá slova. Dnešní doba se změnila a v moderních zemích a normálních manželstvích se lidé o tuto práci dělí, už žádné ty navaříš, protože já chodím do práce a vydělávám. Teď už obě pohlaví vydělávají a práci v domácnosti si dělí podle možností. Jasně, v pár backwards českých households ženy ještě pořád dřou, ale pokud se podíváš na vyspělejší rodiny a lidi, tak tam to záleží na tom, kdo má kolik času - když si třeba vezmeme příklad, kde žena je v rodině je ta, která vydělává více (třeba je manažerka nebo právnička, cokoliv), tak častěji muž navaří, protože proč by měl doma nic nedělat a hladovět, zatímco ona pracuje? Stejně tak, pokud jsou oba stejně dlouho zaměstáni, tak se budou střídat nebo navaří něco ten, kdo příjde domů dříve. Hezké fér dělení. S takovou, že ženy musí umět vařit tě leckterá požene, pokud to nebude nějaká puťka.
Takže ano, dnes by už jsi podpantoflák a haldu těch dalších nesmyslů co jsi napsal nebyl, protože časy se změnily - buď flexibilní ;) - a rozdíly mezi pohlavími se už velice rychle a razantně stírají ve všech ohledech a mnohdá už ani nejsou. Víš například, že v některých zemích jsou společné záchody? A to nejsou nějaké země rozvojového světa. Takže všichni, kdož máte staré, stereotypní názory na domácnost si je hezky koukejte vymazat z hlavy, už jsou OUT a pomůže vám to - protože vyjma Noira, pokud se nepletu, kolik z vás, jenž má tyto názory může říci, že již přes rok má družku? Pěkně hands up please, pánové.
Colombo píše:
Siriene...
Pokud jsi opravdu z rozpadlé rodiny, tak to je něco, s čím tradiční dogma o ženě nepočítá. V tomto připadě se jedná o společensky neustálené téma, které je možná i trochu zatlačováno do pozadí, protože vzorem a zejména základní jednotkou naší společnosti je rodina.
Toto je velice hnusný a necitelný argument, protože pokud jsi si přečetl můj předchozí odstavec, tak by jsi měl být poučen o tom, že žiješ ve své subjektivní realitě, protože už toto skoro vůbec neplatí - "tradiční" role ženy a muže v domácnosti v 21.století už jsou jiné. Navíc například existují i rodiny s jen jedním rodičem, které jsou naopak mnohem více "tradiční", než rodiny s oboumi rodiči. Takže to, v čem kdo vyrůstá nezáleží až tak, narozdíl od toho, jak je vychováván. A když už jsem u "tradičních" rodin, tak já ti můžu s radostí potvrdit, že u nás v domácnosti vaření naopak miluje mužská část rodiny, takže na Vánoce táta s bráškami vaří a pečou ostošest. Ono vlastně ani nemusí být Vánoce nebo jiný svátek, protože můj bráška tak rád peče, že každý týden se mi na stůl sama postaví bábovka nebo dort, ještě s polevou a nádherně se na mě směje. Tolik na tvoje tradiční postavení rolí v rodině.