Juch, tak konečně po všech těch mailech a jiných věcech se mohu s čistým svědomím opět vrhnout na mojí wallu. Mwahaha. I když asi moc smyslu už mít nebude, ale což, aspoň bude s ní sranda. :D
pipux píše:
Rozhodnost chápaná navenek. Ne myšlenky, ne slova, ale činy.
Mluvím o "odvaze činit rozhodnutí". Odvaha nastupuje tam, kde děláme něco, co nám není příjemné a známé. Nastavujeme svůj krk; submisivní si zase si své tepny kryjí.
Rozhodnutí dominatního člověka není ohřát si palačinky v mikrovlnce.
Hotovo. Víc k tomu nemám co říct.
No, tak tohle mi to opět moc nepomohlo, ale naštěstí mi to to vysvětlil sirien o pár postů dole pod tebou, kdéž kdyby jsi to takhle ty předtím rozvedl. :D Takže už to chápu a tím pádem už mi to sedí a taky už nepotřebuji se v tom dále hrabat. :)
pipux píše:
To nejsou předsudky, to ses chytla na špek :)
Narozdíl si nech na jiný rozdíl; nevíš. Jestli si skutečně chceš něco dokazovat, já vybírám poleno.
(hohoho, natře mi to holka. to by teda pěkně uzavíralo obrázek grandiózního fiaska)
Já mám totiž špek moc ráda, takže se s oblibou na něj chytám, obzvláště je-li s krajícem chleba a solí. Poleno si klidně vybírej ty, ale není alegorické, ale pěkně materiální a ze dřeva. :D
(hohoho, přesně tak! takže s tebou na dálavě počítám) :)
pipux píše:
Mluvím tu o podstatě ženství a mužství, z biologického hlediska. Můži rádi produkují hodnoty a ženy si je berou / podporují své muže :) . A to platí pro nějakých 80% populace; feministky a hnutí mužů (ti, co se plácají po ramenech a pláčou) jsou menšiny.
Jestli se muž nedokáže v něčem uplatnit, být v nečem dobrý, je k ničemu. A žádná ho nechce. A v "západní kultuře" nám vyrůstá druhá/třetí generace měkkých mužů. Od druhé světové chlapi změkli, jsou z nich bábovičky.
A to je ten problém :P
Hele, ale záleží na tom, co bereš jako tu měkkost - třeba někteří berou měkkost v tom, že kluci jsou už otevřenější, citlivější a nejsou až tak plní předsudků a "drsnosti". Typu Texasané a jejich hostilita vůči gayům a podobně. A jak je ta první měkkost, to, že prý se nemají v čem uplatnit a vyniknout, tak to mnozí pořád mají, jen musejí najít svůj obor. Jinak k těm drsným hochům mě napadá úžasná scéna z včerejšího amerického filmu z 1997 (In and Out), kde hlavní hrdina se ujišťuje, jestli není náhodou gay. Pustí si kazetu a poslouchá:
Tak ty chceš být drsný? Jsi drsný chlap? Tak se tedy postav! (chlap se postaví, ruka v bok)
Ale tak ne! Dej tu ruku dolů z boku!
A vyndej si košili z kalhot! (chlap si začne vyndavat celou). Ale ne celou! Jenom pravý cíp! (chlap se znechuceně šklebí).
Vadí ti to, co? Chceš být upravený, ne? Tak se uprav! (chlap si pročísne vlasy).
Ale tam ne, límec! (chlap nadává jak naletěl). A teď, slyšíš tu hudbu? Cítíš ten rytmus? Cítíš, jak ti začíná tancovat celé tělo? (muž se začne svíjet do tance a kývá hlavou ano). Tak to si ŠPATNĚ! Opravdový muži totiž NIKDY netancují! (Sakra! Zase jsem naletěl!)
....lol.
sirien píše:
ono pozor - princeznička ve své podstatě nedokáže říct, co chce, protože ona to pořádně neví. Její jednání se odvíjí od momentálního rozmaru, chybí v něm onen racionální prvek dlouhodobé cílevědomosti.
Jop, díky moc, už to chápu.
sirien píše:
Felouen, #61, #62: Ty, Fel, teprve teď mi došlo... hezká práce ten sedmiobrazovkovej wall of text.
Mwahahaha. Podle jak velké obrazovky to vlastně počítáš, mě to vyšlo jen tak tak na pět se 19kou.?
Blaine píše:
Felouen, #61, #62: Wall of text critically strikes Blaine!
*mrmla a sviji se po zemi*
Gaaaah, too much, tooooooo much, no more!
*znovu pohledne na obrazovku*
CRIIIITIIIICAAAAAAL HIIIIIIIT!!!
*vybuch mozkovny, pripojte barvite popisy nove tapety mistnosti*
Wait! Rewind the time! Ješte to zvládneš, hoď death save roll! Ty na to máš, ty to dokážeš, ty to dokážeš Lassie!! (nebo to byla ta kosatka? :D)
Fakta ohledně sociální evoluce atd.: Mám pocit, že o tom, kam a jak spějí typy rodin a jaké budou či ne, se tu může diskutovat do nekonečna, protože každá rešerše/survey neobsahuje vše a nepočítá se vším, takže se nedá přesně říci jak to bude, a i když je o trochu lehčí určit jak to je nyní a bylo v minulosti, tak to pořád bude nepřesné - třeba tady po sobě hazíte různými fakty, a podle každých těch "fakt" to ale bylo naopak.
Nietzche: Já jsem kdysi uvažovala, že si něco od něj pročtu, ale nakonec mě právě jeho hlášky, které mi připadají tak trochu negativnější a depresivní odradily. To si radši přečtu díla Kierkegaarda, nebo jak se jmenoval ten severský filozof, který říkal něco o intuici a vnitřních pocitech a tak. :D Ale u Nietzcheho se mi strašně moc líbí jeho analogie, která je v úvodním videu Baldur's Gate, jenom kvůli tomuhle úryvku by to stálo si ho někdy přečíst ("If you gaze into the Abyss, the Abyss also gazes into you. He who hunts monsters should look to it, that he does not become a monster himself.").
sirien píše:
árijská rasa, nordický typ, cimmerijská krev, lantianské geny. Normálně se tim nechvástám, ale tak když už je o tom řeč, tak ať víme na čem jsme...
Pozor, připravte se!! Cimmeřan Conan - tedy, oops, Sirien - už se řítí, jen místo namakaných Swarzeneggerovských svalů a dvoubřitou sekyrou se ohání ostrým vtipem a váčkem desetistěnných kostek! :D Lol. Tak doteď jsem myslela, že cimmeřané byly jen v mýtu Howarda, jak to že o téhle zemičce jsme se neučili na historii? Wow, teď si uvědomuji, jak říkal ten indický profesor Tripakti na úterní přednášce, že opravdu jsou na světě jazyky (a tímpádem i země), o kterých jsme nikdy netušili že existují, a tím nemyslí jen nějaké ostrovní země jako jsou Hawai a tak.
... To jsi byl na rozboru DNA, že to víš až tak přesně? A jaký je rozdíl mezi lantiánskými a jinými předky? BTW Teď už se nedivím, proč tak rád prohlašuješ, že máš blond vlasy. (*podívá se znovu*...blond...okay....):D