Upoutávka na GenCon!

Článek ze série Legendy a znalost
Napsal ShadoWWW

Tento týden členové týmu R&D míří do Indianapolis v Indianě, aby se zúčastnili GenConu, největšího veletrhu s deskovými hrami v Severní Americe. Máme pro vás připravených několik velmi vzrušujících věcí:

  • Na několik hodin o čtvrteční noci se Indiana Roof Ballroom přemění na město Baldur's Gate. Setkejte se v něm s autory románů Sundering, podívejte se na ukázky některých nových digitálních her a pokecejte se členy R&D týmu. Můžete také pomoci vyřešit záhadnou vraždu, vytvořenou lidmi z Lone Shark Games, která se odehrává v ulicích jednoho z nejslavnějších měst Forgotten Realms (nebo není tak slavné?).
  • Candlekeep potřebuje hrdiny! Síly zla oblehly tuto knihovní pevnost. Je potřeba, aby vyjeli stateční hrdinové a postavili se této hrozbě. Obléhání Candlekeepu je dvouhodinové otevřené hraní. Jakmile nějaká skupina s dobrodružstvím skončí, na její místo nastoupí nová.
  • Napsal bych více o Murder in Baldur's Gate, ale všechny lístky se vyprodaly! Možná budeme mít ještě na místě nějaké volné lístky na toto úvodní dobrodružství v epickém příběhu Sundering. Nemějte obavy, pokud se na GenCon nedostanete. Herní obchody po celém světě se budou podílet na otevíracím víkendu Murder in Baldur's Gate 17. a 18. srpna. (V ČR třeba v Mephitu v Praze, pozn. překl.) Otevírací víkend i GenCon budou používat stejné materiály.
  • Během víkendu budeme mít také panely. Panely jsou vaše šance zeptat se autorů Sunderingu, členů R&D týmu a našich digitálních partnerů na otázky o našich hrách. Získejte podepsanou knihu!
  • Během víkendu budeme mít v naší D&D herní oblasti akce s autogramiádou R.A. Salvatore, Ed Greenwood, Troy Denning, Erin M. Evans a Richard Lee Byers. Zastavte se je pozdravit!


Naše herní oblast na GenConu se tento rok nachází v Hale D. Na tomto místě najdete všechny věci a show D&D. Vyzvedněte si vaši předobjednávku Ghosts of Dragonspear Castle, kupte si D&D tričko, zajděte na herní sezení, potkejte nové hráče, vyzvedněte si hru Lords of Waterdeep  – cokoliv chcete! Pokud jde o něco okolo D&D, najdete to zde.
 

A co kostky?!?!

Samozřejmě, žádná zmínka o GenConu by nebyla úplná, aniž bychom nepromluvili o fajnové sadě kostek, kterou vám nabízíme tento rok. Loni šla tato veletržní akce velmi dobře – možná až příliš dobře soudě podle velmi dlouhých front. Letos jsme udělali proces získání sady kostek velmi snadný.

Pokud si zahrajete Siege of Candlekeep nebo Murder in Baldur's Gate, získáte kompletní sadu kostek. Takže, zahrajte si D&D a získejte skvělou památku na připomenutí si začátků Sunderingu.
 

Něco o D&D Next

Po posledním testovacím balíčku jsme téměř hotovi s povoláními, rasami a jinými hlavními částmi hry. Ještě jsme neukázali multipovolání, ale to bude v příštím balíčku.

Pro multipovolání přebíráme systém podobný tomu v 3E. Pro dlouhodobé čtenáře to budou staré zprávy, ale zrekapituluji, co jsme zmínili dříve a pak přidám pár nových zpráv:

  • Při tvorbě multipovolání si prostě vezmete úroveň nového povolání, když postoupíte o úroveň.
  • Matematika pro útočné bonusy, záchranné hody a tak dále je založena na celkové úrovni postavy, takže se nemusíte bát, že byste omylem rozbili svou postavu.
  • Multipovolání do sesilatelských povolání je vesměs podobné. Vaše celková úroveň v povoláních, které sesílají kouzla, určuje, kolik kouzel můžete seslat. Vaše úrovně v jednotlivých povoláních určuje, jaká kouzla si můžete připravit. Například, mág 3. úrovně/kněz 3. úrovně sesílá tolik kouzel za den, co postava na 6. úrovni, ale může si připravovat jen kouzla, co jsou dostupná pro mága na 3. úrovni nebo kněze na 3. úrovni. Zvyšování (scaling) kouzel naštěstí zaručuje, že ze svých kouzel vytřískáte maximum.
  • Co když zkombinujete bojovníka a mága, nebo sesilatelské povolání s nesesilatelským? Pokud se chcete ponořit hluboko do takové kombinace, vyvíjíme sadu oborů (subclassů), které se zaměřují přímo na sesílání kouzel. Rytíř magie je obor bojovníka, který v sobě zahrnuje kombinaci bojovníka/mága. Strážce je obor povolání, který má půvab hraničáře/druida.
  • Náš přístup k postavám na nízké úrovni odstraňuje zneužívání, kterých byste se mohli dopustit při výběru různých povolání. Je to tím, že jsme rozmělnili znaky povolání přes několik prvních úrovní.
  • Pro takové věci jako zacházení se zbraněmi a zbrojemi máme speciální pravidla multipovolání, která zaručují, že získáte nějaká nová zacházení, ale ne všechna. Nemůžete si vzít bojovníka, abyste získali všechny zbraně a zbroje.


Takže, to je základní přehled o multipovolání. Plně ho uvidíte v následujícím testovacím balíčku.
 

Autor: Mike Mearls Původní článek ZDE.
Napsal ShadoWWW 12.08.2013
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 17 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12064599990845 secREMOTE_IP: 54.226.222.183