[Osobnost] RPG Pundit: Kontroverzní kritik

RPG Pundit je podivná a podivuhodná osoba, která proslula zejména jako nesmiřitelný kritik The Forge a jejích přístupů. Jeho nechvalná proslulost dovedla investigativního reportéra norského roleplayingového on-line časopisu k tomu, že se za ním vydal do Uruguaye a udělal s ním rozhovor...
Napsal Alnag
Obsah článku:
Neúnavný reportér Imagonemu - Gilber Kraag - cestuje Jižní Amerikou. Možná hledá inspiraci pro jednu ze svých teorií transdencentálního hraní rolí, možná hledá proslulé zlaté město El Dorado. Kdo ví? Tento týden opustil Argentinu a vstoupil do Urugaye, aby se setkal s tajemným bloggerem RPGpunditem a zeptal se ho, proč tolik nenávidí the Forge.
Překračuji Rio Plata za bouřky a plískanice, jsem vyčerpaný a mám kocovinu. Ke své škodě jsem vstal příliš brzy, opouštěje vysokou koncentraci nádherných brunetek a hodování typu všechno-hovězí-co-sníte, které mne ještě čekají. To vše jen proto, abych se setkal se spolunadšencem na druhé straně řeky, ve zcela jiné zemi. Vydávám se do Montevidea v Uruguayii, abych se setkal s metlou všeho, co je dobré, ryzí a umělecké v herní teorii. S mužem, který si říká RPGpundit.
Když jsem se uklidnil do podřimování, zatímco člun skřípal a rachotil v hustém dešti, rekapituloval jsme si různé poznámky o přívozech potápějících se v zemích třetího světa. Naštěstí mne moji Argentinští přátelé ujistili, že Argentina není jednou z těchto zemích ("Ale že všechny ostatní země na kontinentně jsou. My jsme velmi Evropští," uklidňovali mne).
Když jsem dorazil do Montevidea, s úlevou, že město z hodin zeměpisu mého dětství skutečně existuje, déšť neustával lít. Vydal jsem se směrem k centru a naprosto promoknul dřív, než se mi podařilo konečně najít taxi. Město se zdá být poměrně příjemné a mnohem mírnějšího tempa než Buenos Aires. Nízké budovy v koloniálním stylu lemují úzké, klikaté ulice. O pár minut později už sedím v restauraci El Facal, na rohu 18 de Julio a Yi.
Rozhlížím se okolo ve snaze spatřit vousaté Uruguayské nenávist šířící monstrum. Představuji si nějakého zarostlého Guevaru držícího se házení dvacetistěnnek po celý svůj drahý život, civícího na mne svýma krví podlitýma očima, ale zdá se, že nikdo takový tu není. Oslovím číšníka s tím, že se tu mám s někým setkat a on mi gestem ukazuje na venkovní zahrádku. A skutečně, věren svému slovu, zde je. Třímaje dýmku, týpek který by prošel u jakéhokoliv nadšence na herním srazu v Oslu, s pletí takřka tak bledou jako je tvář, kterou jsem si pečlivě pěstoval v temných Norských sklepeních posledních 15 let hraní. Má upravený nazrzlý plnovous, relativně krátké vlasy, hranaté brýle a zelenkavou košili. RPGpundit. Autor světově nejproslulejšího RPG bloku z Uruguaye, a sám se prohlašující za nepřítele GNS modelu a všeho, oč se the Forge opírá.
Po výměně obvyklých zdvořilostí o komixech od Marvelu, svobodných zednářích a okultnu, což je běžné mezi civilizovanými lidmi, kteří se poprvé setkávají, mi stále odmítal říci své jméno. "Pěstuji si takový druh osobnosti", křičí. "Jsem RPGpundit." Moje mysl zavrávorá, ale rozhodnu se přijmout ten vtip. "RPGpundit" mi také odmítá říct svůj věk. "RPGpundit neodhaluje svůj věk," říká ve třetí osobě. Co jsem se dozvěděl, je toto: je původem Kanaďan, ale má dvojí občanství v Uruguayi, je členem Svobodných zednářů a historik náboženství pracující pro společnost ze Spojeného království, pro niž zpracovává zprávu o tom, jak náboženské skupiny propagují svoje poselství skrze moderní média jako je internet. Kdo za tohle platí je mi záhadou. Žije v Uruguayi od roku 2003, hraje tu RPGčka čtyřikrát týdně s pěti různými skupinami a hodně nadává. A podobně jako zbytek lidí na západní polokouli se zdá mít potřebu místo mluvení křičet.
< Úvod >
rozhovor, část I
Zdroj: Imagonem
Napsal Alnag 03.03.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 60 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10168194770813 secREMOTE_IP: 3.144.189.177