Bestiář - vlci

Tradiční průvodci služebníků Nepřítele, někdy také jeho mazlíčci a poslové, byli odjakživa vlci.
Napsal Rytíř
Obsah článku:
Vlci žijí ve Středozemi odedávna, jejich smečky hodovaly na tělech padlých po nejedné bitvě a nebylo málo hrdinů, které v divočině či na útěku vlci vyslídili a uštvali k smrti nebo zahnali do léčky. Morgoth měl pro vlky slabost a daroval mnoha z nich velkou moc; stejně jako jeho největší čaroděj a služebník Sauron.
Od té doby, kdy se po zemi procházeli vlci temnější a silnější než řada jiných netvorů již uplynulo hodně vody. Stejně jako mnoho jiných věcí a tvorů, i vlci se zmenšili a zeslábly. Naštěstí. Přesto jsou jejich smečky postrachem poutníků v divočině, zejména v zimě, v horských průsmycích; přesto se v doupatech skřetů rodí inteligentní a zlí vlci schopní mluvit lidskou řečí a v dalekém Haradu, ve stínu ponurých hor Ephel Dúath, hranice Mordoru, se po písku pouští prohání neslyšní, strašliví démoni noci, temné stíny nesoucí bolest a křik.

Vlci

Většina vlků, na které hrdinové při poutích po Středozemi narazí, jsou obyčejná zvířata popsaná v pravidlech. Sauron nebo jeho čarodějní služebníci je mohou ovládnout a poštvat na své protivníky nebo je využít jako posly; přesto to však pořád budou obyčejná zvířata.
Střední zvíře

Vitalita: 2k8+4 (13 žt)
Iniciativa: +2
Rychlost: 50 stop (10 čtverců)
Třída zbroje: 14 (+2 Obr, +2 přirozená), dotyk 12, zaskočený 12
Základní útok/Zápas: +1/+2
Útok: Kousnutí +3 nablízko (1k6+1)
Úplný útok: Kousnutí +3 nablízko (1k6+1)
Rozměr/Dosah: 5 stop/5 stop
Speciální útoky: Stržení
Speciální atributy: Čich, vidění v šeru
Záchranné hody: Výdrž +5, Reflexy +5, Vůle +1
Vlastnosti: Sil 13, Obr 15, Odl 15, Int 2, Mdr 12, Cha 6
Dovednosti: Naslouchání +3, Přežití +1*, Skrývání +2, Tichý pohyb +3, Všímání +3
Odbornosti: Stopování, Zaměření na zbraň (kousnutí)
Prostředí: Mírné lesy
Organizace: Samotář, pár nebo smečka (7-16)
Nebezpečnost: 1
Zlepšení: 3 VT (Střední); 4-6 VT (Velký)
Oprava úrovně: -

Oblíbenou taktikou je poslat několik jedinců dopředu, zatímco zbytek smečky krouží kolem. Vlk útočí na kořist z boku nebo zezadu, nikdy čelně. Smečka vždy útočí na nejslabší kořist pronásledované skupiny, kterou se snaží oddělit od ostatních. Útočí všichni najednou. Když se útok nezdaří a oběť se začne moc bránit, navíc jí přichází pomoc, tak toho nechají a stáhnou se.
Stržení (zvl): Vlk, který zasáhne kousnutím, se může pokusit protivníka porazit (+1 k ověření) volnou akcí, která neprovokuje k příležitostnému útoku. Pokud se pokus nezdaří, protivník nemůže reagovat poražením vlka.
Dovednosti: Vlci mají rasový bonus +4 na ověřování Přežití, když stopují pomocí čichu.

Bílý vlk

Na dalekém severu žijí sněžní vlci, krvelačné bílé plemeno, odolné vůči mrazu severních plání. Nenávidí teplo, což je štěstí pro všechny svobodné národy žijící na jihu. Za tuhé zimy se však odvažují daleko, až k lidským obydlím a sídlištím.
Mají stejné statistiky, jako obyčejní vlci, pouze VT mají o 1 větší a mají bonus +2 na veškeré ověřování vůči efektům chladu.
< Úvod >
Vrrci
Napsal Rytíř 22.04.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 2 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15528392791748 secREMOTE_IP: 18.119.160.154