[Překlad] Planescape

Tři ze čtyř příruček Planescape Campaign Setting pro AD&D 2e.
Napsal Markus
Obsah článku:

Planescape: Prostředí pro tažení


autor: David "Zeb" Cook

rok vydání: 1994

Planescape Camping Setting je sestava celkem čtyř příruček a map. Zde vám zatím nabízíme tři z nich. Jde o:

Hráčův průvodce sférami - Stručný úvod do světa Planescape a vysvětelní tvorby postav. Zkrátka přesně to, co říká název. Ideální a vlastně jediný potřebný materiál pro hráče, DějMistr však musí nastudovat víc (32 stran).


plane_player.pdf - 263 kB

Novější verze (DOC)

hracuvpruvodce.zip - 1,3 MB

Dějmistrův průvodce sférami - V první, kratší části této 128stránkové knihy se autoři zabývají pravidly a zákonitostmi svérázného světa sfér: co pohání svět, jak funguje magie, jak funguje víra, jak se cestuje, jak by mělo vypadat dobrodružství, atakdále... Vše potřebné je vysvětleno srozumitelně a bez přehršle čísel a pravidel (nějaká se přesto najdou) (128 stran).


plane_dm.pdf - 263 kB

Novější verze (DOC)

dejmistruvpruvodce.zip - 5,3 MB



Sigil a okolí - Třetí, nejméně důležitá a zároveň nejzajímavější kniha základní sady. Žádná pravidla ani čísla, jen informace a materiály. Na počátečních stranách se zabývá problematikou vedení hry na sférách, což sice vypadá trochu nelogicky (dal bych to spíš do Dějmistrova průvodce), ale smysl to má (aby obě knihy měly 128 stran ). Nu... budiž.

Ten zajímavější zbytek knihy nás nejprve provede Mimozeměmi, neutrální sférou mezi sférami, kde nesídlí žádná filosofie, a místo toho se zde všechny střetávají v dynamické rovnováze. Mimochodem, v žádné jiné příručce, které kdy vyšly, nejsou Mimozemě popsány obšírněji než zde.

A poslední část, na kterou se všichni nejvíce těšíme, se konečně dostane do Sigilu - města měst, Města dveří, Klece, středu mnohovesmíru. Bez Sigilu by Planescape nebyl Planescapem. Právě zde se střetávají všechna místa a filosofie celého mnohovesmíru. Popis jednotlivých čtvrtí, zajímavých budov, míst i význačných osobností.

sigil.zip - 170 kB

Bestiář - V originále tenký sešit bez tvrdé vazby, popisující tucet bytostí unikátních pro svět Planescape. Popravdě řečeno, nad jejich výběrem mi hlava stojí. Z 12 uvedených jsou jen 2 důležité, ostatní leda tak "zajímavé", ale jinak bezvýznamné. V Planescapu by se našly desítky důležitějších bytostí (z hlediska významu ve světě), o nichž se v celé základní sadě nedozvíte vůbec nic. No... Bestiář je takový, jaký je, a tady je jeho překlad (32 stran).


plane_mm.pdf - 263 kB


Novější verze (DOC)

bestiar.zip - 2,4 MB

Mapy - Základní sada obsahuje čtveřici celobarevných map a jednu zástěnu pro DějMistra. Zatím nejsou přeložené, ale počítám s tím, že jednoho krásného dne se ozbrojím Photoshopem a vrhnu se na ně ;-)

planescape_mapy.zip - 3,2 MB




Napsal Markus 27.07.2006
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 2 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14617109298706 secREMOTE_IP: 44.204.164.147