[Překlad] Forgotten Realms v AD&D 2e

Svébytný průvodce Údolími i po divech magie, Velká pouť Říšemi a průvodce odlehlým Severem
Napsal Markus
Obsah článku:

Forgotten Realms: Volo's Guide to the Dalelands

Autor: Ed Greenwood
Rok vydání: 1996

Volo's Guide to the Dalelands je 240 stránková příručka v níž vás Volo svým poněkud zvláštným způsobem provede po bukolické krajině Údolí. Je to jeden z řady mnoha podobných průvodců po jednotlivých částech Zapomenutých Říší.

Autentická PDF verze z dílny RPGfóra.

voluv_pruvodce.pdf - 19 MB





Forgotten Realms: The Grand Tour of the Realms

Autoři: Ed Greenwood a Jeff Grubb

Rok vydání: 1993

The Grand Tour of the Realms je 128 stránková příručka, která vás provede světem zapomenutých říší od Údolních zemí, přes známou Hlubinu a Ledovou kotlinu, až po dálné a neznámé končiny Rašemenu a Thaye. Kniha je pojata jako průvodce a popisuje různé oblasti, místa, města i postavy tohoto populárního světa.

Kompletní překlad s mapami, PDF.

tour.zip - 7,2 MB


Forgotten Realms: Volo´s Guide to all things magical

Autoři: Ed Greenwood, Eric L. Boyd

Rok vydání: 1996

Slavný objevitele a nedostižný vypravěč Volothamp Geddarma, připravil pro poutníky po Faerunu svůj průvodce po divech magických. Doplněno a revidováno s pomocí veleváženého Elminstera z Shadowdale. 128 stran.

Překlad jednoho z Moonblade, legendárních mečů z Myth Drannoru, PDF.


Starym-moonblade.pdf - 150 kb


The North: Guide to the Savage Frontier

Autoři: Ed Greenwood, Jeff Grubb, Julia Martin, Steven Schend, Paul Jaquays, Steve Perrin

Rok vydání: 1996

The North: Guide to the Savage Frontier boxed set se na 200 stranách rozdělených mezi tři příručky věnuje regionu Zapomenutých říší severně od Hlubiny, známých coby Sever (The North). The Wilderness nabízí obecný náhled na oblast, zatímco Daggerford a Cities & Civilization se nepřekvapivě věnují Daggerfortu, respektive dalším městům, a to včetně množství významných nehráčských postav.

Překlad úvodu příručky (včetně průvodního příběhu), NPC Amelinora Amanitase, Brodu Dýky (Daggerford) a časové osy k Stříbroluní (Silverymoon) z Cities & Civilization, vše od Chrochty.

Pohranici_uvod (.zip) - 34 KB

Amelinor (.zip) - 32 KB

Brod Dýky (.zip) - 79 KB

Historie Stříbroluní (.zip) - 17 KB


The Jungles of Chult

Autoři: James Lowder, Jean Rabe

Rok vydání: 1993

The Jungles of Chult (FRM1) je 64 stránková příručka, která popisuje oblast Chultu, původně vytvořenou Jamesem Lowderem jako prostředí pro román The Ring of Winter. Příručka popisuje faunu i flóru poloostrova, život jednotlivých kultur, které jej obývají, a obsahuje pravidla pro přežití v džungli i specifika chultské magie a jejích uživatelů. 33 stran knihy pak zabírá dobrodružství Srdce džungle, určené postavám na 5.-8. úrovni.

Kompletní překlad příručky v PDF, opatřený navíc Chrochtou dodatečnými poznámkami, s dodatečnými materiály z jiných zdrojů, stručnou historií vzniku příručky, rejstříkem a odkazy na novější materiály k Chultu.

dzungle_chultu.pdf - 142 MB


Gold & Glory

Autoři: Tim Beach

Rok vydání: 1992

Gold & Glory na 96 stranách detailně popisuje žoldnéře a jejich řemeslo ve světě Frogotten Realms. Nechybí samozřejmě popis nejdůležitejších námezdních organizací, současných i minulých, a v dodatku na konci knihy majdete i statistiky pro BATTLESYSTEM, pravidla pro hromadný boj celých jednotek vydaný pro AD&D.

Chrochtův překlad žoldnéřských kumpanií ze Severu (vyjma Hlubiny), Západního vnitrozemí (včetně pouště Anauroch), Zemí hordy nebo majících něco společného s kontinentem Maztika.

zlato_slava.zip - 39 kb


Maztica - bestiář

Překlad nestvůr, které se objevily v původních příručkách (Maztica Campaign Set, Fires of Zatal, Endless Armies a City of Gold) pro kontinent Maztika.

bestiar_maztika.zip - 560 kB









Ruins of Zhentil Keep

Autoři: Kevin Melka, John Terra, David "Zeb" Cook, Ed Greenwood

Rok vydání: 1995

Ruins of Zhentil Keep přibližuje na celkem 208 stránkách hlavní základnu nechvalně proslulého Zhentarimu v Zapomenutých říších - Zhentilskou tvrz. Zachycena je zde ve své původní podobě i po jeho téměř úplném zničení božstvínabyvším Cyrikem, Knížetem lží. Příbližuje také fungování celého Zhentarimu a nejvýznamnější osobnosti z jeho řad. Celkem tři dobrodružství pak zavedou postavy do okolí i podzemí Zhentilské tvrze a pro potřeby GMů je připraveno i 16 nových nestvůr. Přiloženo je také celokme osm stran map.

Chrochtův překlad několika lokací s mapami a popisky.

trosky_zhentilu.rar - 4,8 MB


Heroes Lorebook

Autoři: Dale Donovan, Paul Culotta

Rok vydání: 1996

Kniha Soupisu hrdinů je updatem příručky Hall of Heroes z roku 1989, a detailně popisuje 61 nejznámějších postav světa Forgotten Realms, které se objevily v herních příručkách i románech od počátku tohoto světa coby settingu pro Dungeons&Dragons (1987) do roku 1995. Nechybí ani herní statistiky hrdinů, jako je Alias, Arilyn Moonblade, Bruenor Battlehammer, Danilo Thann, Drizzt Do'Urden, Dragonbait, Elminster, Khelben "Blackstaff" Arunsun, Olive Ruskettle, Shandril Shessair či Wulfgar, a několik unikátních magických předmětů a kouzel, kterými vládnou.

soupis_hrdinu.rar - překlad Chrochta; 7,97 MB


Villains Lorebook

Autoři: Dale Donovan

Rok vydání: 1998

Soupis zlosynů je doplňkem i protějškem výše uvedené příručky Soupis hrdinů, a na celkem 160 stránkách přináší popis 29 nejnznámější záporných charakterů ze světa Forgotten Realms, jako jsou Artemis Entreri, Elaith Craulnober, Fzoul Chembryl, Halaster Blackcloak, Jarlaxle, Kymil Nimesin, Manshoon či Szass Tam a několika známých monster jako Errtu, Kazgaroth, and Tyranthraxus. Prostor je věnován také několika organizacím, jako jsou Rudí mágové, Zhentarim či Dračí kult, a nechybí an několik kouzel a magických předmětů. Kromě popisů a herních statistik obsahuje příručka také celobarevné ilustrace.

soupis_zloduchu.rar - překlad Chrochta; 8,2 MB


Měsíčniny

Autoři: Douglas Niles

Rok vydání: 1987

Uprostřed bouřemi zmítané rozlehlosti Bezestopého moře západně od kontinentu leží skupina skalnatých ostrovů, vystavených plnému náporu zimních vichřic. Tyto ostrovy - Měsíčniny - jsou domovem jedněch z nejhouževnatějších národů Zapomenutých Říší.

Nyní jsou Měsíčniny - prostředí prvního románu Zapomenutých Říší, Bestie na Měsíčninách - podrobně popsány pro vaše RP tažení. Kultury, božstva a lokace ostrovů jsou popsány v herní terminologii AD&D. Tato příručka obsahuje všechny informace, které potřebujete k vytvoření tažení v těchto mlžných končinách s keltskými kořeny.

mesicniny.pdf - překlad Sarifal; 7,0 MB


< Forgotten Realms >
Jak na stažení překladů
Napsal Markus 06.03.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 26 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15030980110168 secREMOTE_IP: 107.23.85.179