[Bulvár!] Muži je přes 300 let, třikrát zemřel

V této sérii naleznete různé pseudonovinové bulvární články, které můžete využít buď jako inspiraci, nebo přímo jako materiál do her typu World of Darkness, Esoterorists nebo jiných urbanfantasy.
Napsal sirien

Muži je přes 300 let, třikrát zemřel


Muž, který byl aktérem dopravní nehody před třemi týdny a který byl hospitalizován v nemocnici st. Mary, je dle úředních dokladů trojnásobný umrlec. Poprvé měl zemřít v roce 1769.

Lékaři v nemocnici st. Mary měli problémy s identifikací muže zdánlivě středního věku, a tak požádali o pomoc místní policejní oddělení. Zástupce sheriffa mr. Dowkins (foto) nám sdělil, že si zpočátku vůbec nevěděl rady.
Muž u sebe neměl žádné doklady, mobilní telefon, ani nic jiného, podle čeho by jej bylo možno snadno identifikovat. Naštěstí si můj kolega všiml, že tetování které má muž na ruce, vypadá přesně jako tetování výsadkových jednotek z druhé světové války. Vzhledem k jeho věku nám přišlo nesmyslné, že by se mohlo jednat o autentické tetování, ale když už nám nezbývalo nic jiného, tak jsme to zkusili. Neumíte si představit, jak překvapeni jsme byli, když nám letectvo zaslalo zpět jeho identifikaci jakožto mr. Johna Smithe, bohužel i s nekrologem. Nejprve jsme mysleli, že jde o omyl, ale bylo to naše jediné vodítko, tak jsme po něm šli dále. Problémem bylo, že letectvo neznalo datum narození mr. Smithe, a tak jsme byli nuceni pátrat dále. Kontaktovali jsme proto policejní oddělení v Montaně, odkud měl muž pocházet. V tamnějším archivu naši kolegové nalezli další stopy.
Nakonec jsme se po dvou týdnech pátrání dostali k tomu, že mr. Smith, který v průběhu doby několikrát legální cestou změnil své jméno, se narodil v roce 1684 ve státě New York. Během té doby byl třikrát oficiálně prohlášen za mrtvého, vzhledem k neexistenci centralizované databáze mu to ale nebránilo dále fungovat v jiné části Států, do které se přestěhoval. Ze záznamů vyplývá, že místo svého bydliště mění pravidelně zhruba jednou za 25 let.
Bohužel, mr. Smith byl z nemocnice propuštěn dříve, než jsme jej stihli vyslechnout. Jeho současné místo pobytu je neznámé, ale vyhlásili jsme na něj pátrání.


Samozřejmě se zde nabízí možnost, že jde pouze o úřední omyl a záměnu, či lépe sloučení, čtyř nebo i více osob do jedné. Takovou úvahu však zpochybňují fotografie, které se k jednotlivým datům podařilo nalézt. Policisté momentálně hledají rukou psané listiny mr. Smitha, které by mohly umožnit grafologický rozbor.

Možnost, že by byl někdo naživu tak dlouho, se zdá velmi nepravděpodobná, přesto se najdou odborníci, kteří ji nepovažují za nereálnou. Doktor z genetického institutu, který si z profesních důvodů nepřeje být jmenován, nám k tomu řekl: Stárnutí je čistě biochemickým jevem, které je evolučně logické - v dávnověku se lidé stejně kvůli predátorům a nemocem nedožívali více než 40ti let, takže bylo poměrně účelné soustředit výkon organismu do prvních několika dekád života bez ohledu na jeho opotřebení.
Jsem nicméně nakloněn myšlence, že se správnou genetickou kombinací se může u člověka vyvinout metabolismus, který bude mít mnohem lepší regenerační a imunitní potenciál, než je běžné. Se správnou životosprávou a dostatečnou lékařskou péčí by se takový člověk poté mohl dožít i šesti nebo sedmi set let. Samozřejmě se jedná o neprobádaný prostor a je pravděpodobné, že by se časem vyskytly problémy, kterých si nejsem vědom, ale věřím, že by nebyly nepřekonatelné
.
Napsal sirien 30.12.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 29 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1324679851532 secREMOTE_IP: 54.221.159.188