[Bulvár!] Kdo vládne našim městům?

V této sérii naleznete různé pseudonovinové bulvární články, které můžete využít buď jako inspiraci, nebo přímo jako materiál do her typu World of Darkness, Esoterorists nebo jiných urbanfantasy.
Napsal sirien

Kdo vládne našim městům?


Již delší dobu vás informujeme o narůstajících přehmatech naší policie, justice, o nesmyslném, protekcionistickém a dalším jednání. Mnohdy se za ním zdá stát mafie, jindy jen osobní kontakty vlivných lidí nebo kamarádů správných lidí. V poslední době se ale několikrát objevily případy, které, podivné už samy o sobě, byly vyřešeny způsobem, který prakticky nedává smysl.

Jistě, justičná omyly se stávají, ale na to je podobných případů příliš mnoho. V důsledku se nakonec zdá, jakoby v pozadí těchto případů stálo něco jiného, než je zcela běžné.
Naše redakce nikdy nebyla přítelem nějakých konspiračních teorií, domněnek o tom, že v pozadí všeho jsou mimozemšťané, CIA nebo alespoň nějací ti ilumináti. Zdá se však, že tentokrát nelze v pozadí nějakou tu konspiraci nevidět.
Kdo za ní však stojí? Státní organizace lze obvinit jen těžko, protože ty mají k dispozici snazší způsoby, jak svých cílů dosáhnout. Jistě by šlo poukázat na mafie, ale to by nesměly být někteří postižení v těchto kauzách sami příslušníky různých mafií, navíc mafie samy jsou v tomto dění mnohdy cílem.
Přesto by právě mafie byly poměrně dobrým adeptem na obvinění - většina kauz se týká vražd, únosů, prostituce, vydírání, ilegální ekonomiky. Je zde snad nějaký nový hráč usilující o vliv v podsvětí, který si připravuje pozice na úkor ostatních? Tuto variantu musíme bohužel vyloučit, protože si lze jen těžko představit, že by někdo získal nutné kontakty a vliv, aniž by předtím vzbudil nějakou pozornost.
Ani vliv cizí rozvědky nelze brát zcela vážně, protože pokud by získala takovou moc, pak by prakticky vzato byl náš stát již kompletně pod její kontrolou.
Existuje jedno možné vysvětlení - zkusme si představit, že v pozadí, mimo podsvětí, politiku a běžnou nespravedlnost páchanou na nás občanech státními orgány, existuje skupina několika organizací se zájmem o něco neobvyklého, které bojují mezi sebou navzájem. Vše začne dávat větší smysl - nárůst problematických případů v poslední době odpovídá sporu, který se mezi těmito organizacemi mohl nedávno objevit, nesmyslnost jednotlivých kauz, respektivě jejich pospojování, je důsledkem toho že neznáme objekt zájmu těchto organizací a potřebný vliv mohly skrytě získat velice snadno, aniž by si jich někdo všiml, protože se svými zájmy nepletli na dvorek nikoho jiného.
Co jsou však tyto organizace zač? Jedná se snad o náboženské sekty, případně sektu, ve které došlo k rozkolu? Nebo o nadnárodní megakorporace, které bojují o nějaký zdroj, jehož si nejsme vědomi? To lze zatím jen velice těžko říci, i když existuje několik indicií, které by mohly v blízké době poskytnout alespoň malý vhled do této problematiky.
Marek Orta, autor článku, byl naposledy viděn živý dva dny poté, co článek vyšel, když večer odcházel z redakce na schůzku s jakýmsi kontaktem. Druhý den byl nalezen na skládce se třemi kulkami v těle.
Napsal sirien 10.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 10 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11903691291809 secREMOTE_IP: 3.230.128.106