LokiB píše:
jen jsem vám nechtěl zanášet nějaké tradice, které by se třeba nehodily
Když zůstaneš u mystiků a široce se vyhneš technomágům tak budeš v klidu v bezpečný zóně v tomhle směru.
Spíš zkus nahodit background co sedne do Británie nebo USA (zjevně, podle toho co Captain psal o zápletce tak si parta mágů z Británie udělá výlet a případně potká nějaké lokálnější kolegy ze zámoří... na druhou stranu jak do Londýna tak do New Yorku narveš kohokoliv odkudkoliv s naprostym minimem snahy)
LokiB píše:
z popisu resp. z pravidel jsem úplně nepochopil
Drž se toho co píšu v tom intro článku.
Technicky ano, existují rutiny nebo formule... na one-shoty je obvykle moc nehrajeme
- pro míň zkušený hráče to je opruz. Efektivně to trochu snižuje sílu těch postav, ale ST to může hravě kompenzovat tim že "oblíbeným" útočným kouzlům té které postavy přidělí damage factor rovný třeba nahoru zaokrouhlené půlce úrovně té sféry - tj. máš Arete 2 a Forces 3, Fireball házíš 5 kostkama, ale při zásahu dáš damage vyšší o +2. To kompenzuje fakt že ve full hře bys na to nejspíš měl rutinu která by Ti ten dicepool zvýšila. Aspoň takhle to dělám já a funguje mi to dobře.
Viz Rutiny a Formule na
první straně
Pokud by sis s tim chtěl vyhrát konkrétně, tak rutin může mít ta postava docela dost (řekněme že ke každé Sféře si klidně můžeš vymyslet počet rutin odpovídající součtu puntíků - tj. 1 pro sféru co máš na 1, 3 pro sféru na 2 atd. Distribuce by měla být trochu odpovídající, tj. měl bys mít spíš víc nižších rutin než vyšších...) Benefit rutiny je že odstraňuje postihy za fast-casting.
Formule sou pro začátečnický postavy snad 6 bodů, přičemž každá formule stojí tolik bodů kolik je úroveň sféry jejího efektu (tj. formule na kouzlo spadající do úrovně Sféry 2 stojí 2 body, 4 Ti zbydou) Formule musí bejt už specifikovaná konkrétně (co přesně dělá a jak přesně) a pro dané kouzlo Ti přidává do dicepoolu nějakou dovednost. Postavy na té úrovni co je nastřelená by mohly mít klidně 15 bodů v rutinách (protože každé zvýšení Sféry Ti technicky dá zároveň bodíky zdarma na nákup nějaké rutiny, takže tohle se hromadí) Tohle se těžko odhaduje, protože tam už se to komplikuje - mágové co investujou do Rutin pálej expy do Rutin, čímž zvyšují svou efektivitu pro konkrétní věci, ale zase jim nezbejvaj expy na Arete a Sféry, takže zaostávaj v improvizovaný magii a pomalejc rostou k vyšším efektům.
Ale jak píšu, rutiny a formule je naprosto ok neřešit. Na druhou stranu zkusit si nějaký vymyslet pomáhá v tom sžít se s tim paradigmatem co máš vymyšlený.