Kultura

ShadoWWW
4.7.2014 06:20
Dungeons & Dragons 5e (II)
Diskuse o páté edici pravidel Dungeons & Dragons po jejich vydání.

Překlady pravidel najdete ZDE (do diskuse k nim vstoupíte napřímo tudy)

Errata

Základní pravidla v angličtině ke stažení zdarma - Basic D&D

SRD

"Vy víte kde" pro ty z vás, co nevědí kde.

D&D Adventurers League - dobrodružství pro hraní v hernách. Dobrodružství si můžete zahrát i doma, ale pokud jste z Prahy, můžete si přijít zahrát každou středu do Mephitu. Pokud jste z Brna, můžete si přijít zahrát každou středu do Risahdy. Pro domácí hry si je můžete zakoupit online přes DMs Guild.

CAVALIER
Povídání o oboru na Youtube (zatím nejaktuálnější zdroj)
Říkají tam, že výsledný Cavalier bude něco mezi původním Cavalierem v UA a Knightem v UA.
Jak přeložit Cavaliera? Hlasujte v anketě.
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
30.10.2014 10:49 - ShadoWWW
Hmm, škoda. Už třetí fail na poli e-D&D. Prve fail s VTT v DDI, pak fail s přerušením prodávání PDFek a teď toto. To je fakt prokleté.

Osobně bych si tipl, že se nedohodli na licenčních podmínkách (kdo komu bude kolik platit). Aplikace byla pěkná a funkční. Ironií je, že od listopadu to mělo jít už z bety do produkce.

Jedním z důvodů, proč se neprodávají PDFka 5e příruček, je, že jimi nechtěli konkurovat spuštění DungeonScapu. Teď, když DS padl, by mohli ty PDFka vypustit.
30.10.2014 11:04 - ShadoWWW
Proslýchá se, že před pár dny tvůrci Fantasy Grounds navštívili sídlo WotC. Možná z toho vzešla nějaká dohoda.
30.10.2014 11:11 - noir
Shadowww: jo, to mi taky přijde jako logický. Ale lidi taky tvrdí v diskuzích, že builder prostě pořádně nefungoval, nic moc se s ním nedělo a wizardům došla trpělivost...
30.10.2014 11:29 - ShadoWWW
noir: Mně ten builder fungoval dobře. Ale po pravdě, v 5e si raději tvořím postavu sám z knížky než v builderu. Já bych spíš uvítal PDFka než CB. Mimo tvorby postavy by lidi chtěli vidět i VT, ale proč investovat do vývoje nového, když lidi jsou už zvyklí na Roll20 nebo FG a jen stěží budo přecházet jinam. Už proto, že na těchto platformách hrají i další hry, nejen D&D.
30.10.2014 11:30 - Nachtrose
No u mne mel ten builder dost much jeste.
30.10.2014 11:31 - ShadoWWW
Jedna mucha, na kterou jsem na razil, bylo, že u kouzel nezobrazoval složky kouzel (components). Což bylo dost blbý.
30.10.2014 11:46 - Vojtěch
Uvidím, jestli bude Herolab...
30.10.2014 12:05 - noir
Každopádně je to v podstatě první neúspěch Wizardů s pětkou. A ukazuje to tu odvrácenou stránku jinak extrémně úspěšného outsourcování. Nojo, vývoj softwaru není jako napsat dobrodružství...
30.10.2014 18:55 - ShadoWWW
Grazel píše:
Yep, I think WotC wasn't happy with the progress of DungeonScape. Sure they didn't have all the rules available but based on the status of the web beta (I didn't even bother checking out the Android beta when I got my invite because of how the web beta was) showed that for all their development time they didn't do much. They were approaching the development proccess all wrong (trying to build everything on top of the rules rather than building a framework that can adapt to changes and additions to the rules). They couldn't even come up with a decent UI layout that was independent of any delay in getting the rules. It was also clear that at least their web development people (or person it felt like) was inexperienced. It was clear from their blogs that they were iOS focused and skilled with little to no android or web development experience. They also were focusing on Dungeonscape being an "enchanced ebook" rather than a real suite of digital tools that makes the gaming table easier and more fluid. They had long enough to have put in party and table functionality (messaging, map drawing, etc.) without needing the rules but what we got was a barely functional (and not useful) 'home panel' and a character sheet that was innaccurate and uneditable so you couldn't even correct the mistakes their system made.



Maybe I will go back into my C# character builder at least for my table. In 2 days and just the PHB I had what seemed to be a better framework in progress than what Dungeonscape had and I was using the project to learn C# with (of course I've done a bit of web development and db interfaces in the past with perl and php, and dabbled in other languages from scripting to full on programming). I also realized homebrew rules entry in a character builder should be immediately ready when the tool is if instead of making a raw db by hand of all the official rules you instead build in an interface in the tool to enter/populate the db with the official rules which then can also be used to enter homebrew rules (so the framework goes up first, then populate with a test subset of data, then build up the front-end tools, tweak, then load the rest of the core data).



I also prefered the downloadable 4e builder (which a friend helped code) over the revamped online only one (done by the third or fourth team they had working on the 4e tools, my friend was in the second or so team). It seems just like the 4e toolset the first contracted company for the 5e tools never saw a full release (though they got futher than the 4e team did), maybe WotC will find someone else to take it over that has more experience with digital gaming tools (and now all the rules other than what's in the DMG so they have at least a more solid idea of what types of things they need to support).
30.10.2014 19:05 - ShadoWWW
Když jsme u těch aplikací, na iOS existují dvě pěkné aplikace pro 5e:
d20 Dungeon Master a
d20 Fight Club
31.10.2014 09:32 - ShadoWWW
Opravdu pěkně zpracovaná domácí pravidla pro sandboxový hex-crawling.
31.10.2014 10:48 - ROBOcop
Jak jsme se bavili o Spell kartach...
Kdo nechce kupovat Spell Cards zkuste tohle a pro Monster Cards tohle ;-)
Navic staci udelat ceske CSV a muzeme mit ceske Spell Cards a Monster Cards jako original. To je vyzva...
31.10.2014 19:06 - ShadoWWW
Deník postavy jako aplikace pro Android.
1.11.2014 07:16 - ShadoWWW

1.11.2014 08:16 - ShadoWWW
Líbí se mi, že v rámci preview zveřejnili klerikovu Doménu smrti. Paladinův Křivopřísežník je taky pěkný.
1.11.2014 08:48 - wlkeR
"with the your approval." Don't they have proofreaders? :(

Překlepy stranou, ten Death klerik vypadá docela drsně. Villain's secret weakness celkem taky, zejména na vyšších úrovních by se tam něco zápletkotvorného našlo. Na druhou stranu d8 je celkem málo možností. :D
1.11.2014 08:54 - ShadoWWW
wlke píše:
Na druhou stranu d8 je celkem málo možností. :D

To je jen udička pro DMy jako inspirace na vlastní tabulky.

Quentine? Uděláš něco? :-D
1.11.2014 09:40 - Nachtrose
ShadoWWW píše:
Quentine? Uděláš něco?


Quentin a random tabulky? To si ho s nekym pletes :-P

Ale jinak bod 1 z te tabulky je default pro Kosteje prece :-)
1.11.2014 09:51 - Vojtěch
A bod 3 pro Supermana :P
2.11.2014 09:08 - ShadoWWW
Dungeon Master's Guide je hotový. Ve WPN obchodech se objeví 28.11., ve zbytku obchodů 9.12.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.080656051635742 secREMOTE_IP: 3.149.243.32