Kultura

Gurney
31.12.2015 19:32

Hotové překlady

- Základní triáda (PHB, DMG, MM) - ShadoWWW
- Basic rules + Starter Set - ShadoWWW
- Curse of Strahd - Demonica & exi
- Dobrodruhův průvodce Mečovým pobřežím - Chrochta, Merlin, ShadoWWW, Sirien
- Xanatharův průvodce vším - Log 1=0, Maelik, ShadoWWW, Pan Bača
- Volův průvodce netvory - by Merlin, ShadoWWW, Sirien
- Poklad dračí královny - MartinCZ, Pan Bača, Pilchowski
- Hlubina: Dračí loupež - exi, pan Bača
- Drak z Ledového štítu - exi, ShadoWWW, wlkeR, Pan Bača
- Red hand of Doom - by exi
- Ztracený důl Fendelveru - exi, wlkeR, Pan Bača

- Různé doplňky a samostatné dílčí věci vč. nějakých těch dobrodružství: Materiály a odkazy pro pátou edici D&D

Dílčí překlady

Různé
- Witchhunter (Matova classa pro D&Diesel) (by Sirien&ShadoWWW)


Běžící překlady

- Tomb of Annihilation - Pan Bača, pichlowski. Hotovo 100%. InD: Sirien, fronta #1
- Xanathar - ShadoWWW (& Maelik a Log)
- Misty fortunes - wlker
- The Chapel on the Cliffs 5e DriveThru, 40 stránkový adventure o nemrtvých. - Ugy; ...momentálně v procesu sazby do pdf (sází Aegnor)
- Tales of Yawning Portal - některá dobrodružství (Sunless Citadel, Forge of Fury, Hidden Shrine of Tamoachan, Against the Giants) - chrochta
20.3.2017 23:57 - Babaj
Píše:
kdykoliv ve svém tahu provedeš akci Útok. Takže se to pro nachystanou akci nevztahuje, protože ta se neodehraje ve tvém tahu.


no neni to zcela ulne pravda ikdyz v 95% ano... jde jen o upresneni ze reakci muzes provest i ve svem tahu.. nejen na cizim .-) .. ale najit tu spravnou chvili ve svem tahu je asi dost kostrbatejsi.. ale verim ze takove chvile mohou nastat :-)
21.3.2017 00:33 - ShadoWWW
Babaj: Jo, máš pravdu, reakce na reakci někoho jiného může nastat ve tvém tahu. Ale jak píšeš, 95% případů je mimo tvůj tah. Jde spíš o to, že jsem si neuvědomoval, že v Útoku navíc je zmínka o tvém tahu.
21.3.2017 08:24 - Babaj
jop je mi jasne co bylo gro.. toho prispevku.. jen jsem chtel poupravit ten vyrok o reakci....
kuprikladu mne napada jedno pouziti....:
Po krutem souboji valecnika s magem se raneny valecnik snazi uprchnout , ale vi ze magovi neutece. Proto voli fintu uteku a za nejblizsim rohem v uzke chodbe se prikrci a nachysta si zbran na blizko se spoustecem jakmile se k nemu onen mag pribliz tak na nej zautoci.... Oba vi ,ze maji uz tak malo zivotu ze jediny uder muze vse dokonat...MAg to nevzdava a hodla riskovat ... vyciti ze za rohem na nej ceka smrtici ostri.. presto si nachysta kouzlo na dosah valecnika jako spoustec a vstoupi za roh........

nyni nastava spoustec u obou a cekal bych aspon vlastnostni konquest.... v tomto pripade treba inteligence (mag), sila u valecnika, kdo prvni provede onen uder popripade sesle to kouzlo...
A ano i v tomto pripade by ve valecnikove pripade to byl jen jeden uder i kdyby mel vicenasobne utoky...
21.3.2017 09:37 - ShadoWWW
Pojede první ten, kdo je dřív v pořadí iniciativy.
21.3.2017 13:38 - Babaj
uf tohle pravidlo minejak unika:-)) , nebo si to jen myslis... mne to jinak podle iniciativy vubec nedava logiku ani smysl :-)) ta v tom uz nehraj zadnou roli ten trigr nastal soucasne :-))
21.3.2017 20:18 -
http://dnd.wizards.com/articles/news/localization
23.3.2017 14:54 - ShadoWWW
Dnes od 23:00 našeho času začne na twitchovém kanále čtyřhodinová představovací šou o Tales from the Yawning Portal.
9.4.2017 12:49 - efram
ASi to úplně nepatří k tématu, nevím, ale chtěl jsem se zeptat zda má někdo zkušenost s příručkami pro 5E

- Tribality Steampunk
- Pirate Adventures

Předem děkuji za odpověď.
9.4.2017 13:57 - Gurney
Myslíš tohle a tohle? (nikdy jsem o tom neslyšel, takže neporadím)
9.4.2017 17:55 - efram
Ano to jsem myslel. Mě by zajímal názor, klidně i teotretický, nad staty těch zbraní a zbrojí v provnání se základními pravidly a obecně steampanku jako takového.

Soubor zde = Steampunk


P.S.: příručka mi nepřijde dlouhá, ale celkem zajímavá.
21.4.2017 16:41 - A15
Str 31 gnomové - Mluv s malými zvířaty
Píše:
Lesní gnómové milují zvířata a často chovají
veverky, jezevce, králíky, krtky, datle a jiná zvířata jako
své mazlíčky.


Datle se nechovají, ale pěstují. Nebo se jedná o datly?
22.4.2017 14:07 - AnachronyX
Možná se pletu, ale podle mě je v Starter_CZ.pdf pár nesrovnalostí. Jestli se to tu už řešilo nebo jsem něco špatně v pravidlech pochopil, tak se omlouvám. Diskuzi jsem letmo prošel, ale zmínku o tom jsem nezaregistroval.

Jedná se o Úvod: Gerikovo dobrodružství.

Bod 9, souboj s goblinem. V tabulce je uvedeno "Zranění dlouhým mečem 1k8 + 3" v textu pod ní ale "zasáhl jsi a způsobíš goblinovi zranění 1k8 + 2".

Bod 15, souboj s kostlivcem. V tabulce je uvedeno "Tvůj útočný bonus +5", v textu níž "a k výsledku přičteš svůj útočný bonus (+6)".

Bod 20, souboj s kostlivcem. V tabulce je uvedeno "Zranění magickým palcátem", podle všeho ale má být "Zranění dlouhým mečem".
22.4.2017 20:26 - Maelik
A15: datle našeho světa se pěstují. V jiných světech se třeba datlovníky chovají v ohradách aby neutekli..
22.4.2017 21:30 - LokiB
asdfasdf píše:
V jiných světech se třeba datlovníky chovají v ohradách aby neutekli.


To by museli být datlovníci, ne datlovníky ;) ... datlovníky by neutekly
22.4.2017 22:58 - sirien
Přečti si Den trifidů a pak řeš utíkající datlovníky
22.4.2017 23:08 - Šaman
LokiB píše:
datlovníky by neutekly

Datlovníky by neutekli. Ale datlovníky by utekly.
22.4.2017 23:34 - LokiB
sirien: jsem četl Den trifidů, když tys ještě tahal kačera :P psalo se tam snad "a trifidy utekli"? ... tak zkuste pochopit, že chodíci datlovníci by se se skloňovali a gramaticky používali stejně jako chodící trifidi .... datlovník, bez datlovníka, jako trifid bez trifida :)

ShadoWWW píše:
Co máš z toho. Já jsem zas tak nějak automaticky žil celou dobu v domnění, že když si pomocí akce Příprava nachystáš akci Útok a dojde k jejímu spuštění, tak máš prostě klasickou akci útok, tedy např. barbar a bojovník mají normálně několik útoků za kolo.

A až dnes jsem to znovu pročítal a vidím, že se u schopnosti Útok navíc vždycky píše (...) kdykoliv ve svém tahu provedeš akci Útok. Takže se to pro připravenou akci nevztahuje, protože ta se neodehraje ve tvém tahu.


že se vracím k tomuto ... mi to připomnělo jednu stránku, co jsem onehdá četl: 10 castych chyb GM a hracu v DnD 5E

ono ani v 3.5 jsi nemohl ready full round action, to je v 5E podobne ... ale mohl jsi delayovat, coz v 5E myslim neni
23.4.2017 01:45 - sirien
Fantasy. Elfí nábožensky podmíněný gramatický animismus.
9.5.2017 23:39 - Pastýř
Ahoj,
zatím jsem nikdy DnD nehrál, tak mám úplně hloupý dotaz na příležitostný útok.
1) Pokud postava zaůtočí příležitostným útokem, na někoho kdo okolo ní ve svém tahu prochází. Tak ve svém vlastním tahu se může normálně pohybovat a útočit. Tedy má vlastně dva útoky za kolo. Jeden z reakce a jeden jako vlastní akci. - Je to tak?
2) Kolik příležitostných útoků, může postava zahrát za kolo? Například když kolem ní prochází větší počet tvorů?
10.5.2017 00:17 - ShadoWWW
1) Ano (pokud jich tedy ve svém kole nemá víc díky zvláštní schopnosti). Nutno také dodat, že příležitostný útok vzniká ve chvíli, kdy nepřítel opouští dosah útoku zbraní na blízko, co má postava v ruce. Pokud má postava zbraň s dosahem 2 sáhy a nepřítel od ní odejde jen na vzdálenost 2 sáhy, nebo pokud nepřítel obchází postavu, aniž by se ve svém tahu od postavy vzdálil, tak příležitostný útok nevznikne.

2) Jen jeden. Má totiž jen jednu reakci za kolo. Některé útoky lze zahrát jako bonusovou akci, ale tu má postava jen ve svém tahu (zatímco reakce je v tahu někoho jiného). Ve schopnosti Vícenásobný útok se zase píše, že ho lze uplatnit jen ve vlastním tahu.
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.25031423568726 secREMOTE_IP: 3.227.254.12