Retröxx píše:
Týká i letošního ročníku?
letos snad pokud vim ani žádný WoDčko vypsaný neni.
Letošek je
co koukám fakt hodně bohatej a rozmanitej a vidim tam hromadu klasickejch RPGček i dost různých vzácných nebo až obskurdních systémů, ale WoD (bez ohledu na edici) ani jedno.
HUH. A šéf RPG linie se mi teď podíval do archivů a zjistil že:
- poslední WoD byly moji Mage v roce 2013. 14, 15, 16 a 17 nebylo nic.
- od roku 2009 se na GC hrálo přesně 6 WoD her, z nichž 5 jsem vedl já (mortal, 2x Hunter, 2x Mage) a 1x byly kdysi Vampire
...já si teď hodim asi ukázkovku těch 5VtM, ale je to jako fakt dost málo.
ono na tom má slušnej podíl i fakt že WoD komunita se překrejvá s jinejma komunitama a třeba lidi které sem na GC pravidelně zkoušel dotáhnout já sou v tý době na táborech a kempech, takže GC ve skutečnosti bohužel nikdy žádné velké WoD zázemí neměl a třeba v rámci otevřenejch her co sem ještě kdysi organizoval v Maelströmu sem těch WoDček na takovym FFku měl násobně víc - ale lidi co je dělali už pak když se mdělal GC taky nebyli dostupný...
Retröxx píše:
Sem právě hrál hlavně s členy pražské larp komunity prakticky čistou V20 Maškarádu.
Ty hele já mám takový tušení že V20 už v některejch věcech fungovala jinak.
Pamatuju si že sem hrál ještě 3WoD VtM a tu inku sme házeli dicepoolem normálně na počet úspěchů.
Tyjo ale... teď když to hledám... tak se zdá že to bylo vždycky jak píšeš Ty. Což je dost weird protože si pamatuju že když přišel nWoD tak sem právě ten hod 1d10+k na iniciativu považoval za zjednodušující změnu (oproti dřívějšímu dicepoolu na úspěchy)
Hm. Už nevim no - a popravdě se mi to už ani nechce dohledávat :D
Retröxx píše:
Když jsme u druhy inkvizice nějaké teorie, co to bude zač?
Ani nemusíš, autoři to docela dobře popsali sami v jedné prezentaci.
V podstatě... to je něco jako Hunter the Vigil rozsáhlé 2nd level compacty nebo rovnou 3rd level konspirace na úrovni státních a národních institucí a organizací podobné velikosti.
Prostě - FBI ví (a NSA, CIA, DEA...). FSB ví. MI5 ví. V podstatě ve všech TLA je někdo, kdo ví. A Tasks Force Valkyrie jsou možná pořád "neoficiální", ale rozhodně už nejsou "mimo struktury", právě naopak mají plnou podporu. A v jiných státech budou mít své obdoby.
A aby to nestačilo, tak se tak trochu zdá, že Google a Facebook a další podobní vědí taky. A víš co... tyhle firmy a internet ve WoDčku... tam venku je možná něco dalšího co stojí za těmito co ví.
Samozřejmě, různé církve taky vědí - a mnohé mafie nejspíš stejně tak.
Tzn. doby kdys udělal něco hodně veřejnýho a výsledkem bylo pár hunterů za zády jsou pryč - random hunteři se změnily v každodenní riziko. Když uděláš něco hodně veřejnýho, tak máš jakože prostě průser a armádu zabijáků za zády. Enjoy.
(Tipuju že se ve Vampire, Werewolf a Mage dozvíme nějaké další drobnosti a skutečnej pohled do hloubky získáme až u novejch Hunterů. A bohové doufám že nový Hunteři budou mnohem víc Vigil než Reckoning - tzn. mnohem víc skutečně "jen" lidi místo toho aby to byli spirit-chosem superheroes.)
Retröxx píše:
Vypadá tak běžný toreador (asi aby usnadnil job druhý inkvizici) ? Je to romantická vize jak vidí sami sebe, je to jejich ghoul ? Tolik otázek tak málo odpovědí.
V Elisiu tak klidně vypadat může a inkvizici tim na nic neupozorní.
Stranou faktu že TAKHLE dneska může na určitých akcích vypadat kdekdo a např. na nějakých hollywoodských star attention-whoring & whoring eventech (a popravdě i na našich českých pseudo-celebritních eventech) se objevujou ještě explicitnější vohozy co pak kolujou bulvárem i večernim zpravodajstvym... jako neřikám, že pokud druhá inkvizice vyvraždí půlku Hollywoodu (a české celebritní scény) tak že způsobí nějakou škodu na kulturní hodnotě, ale chápeš... sice možná udělá i záslužný skutek, ale moc
upírů tím nejspíš nevychytá.
Ale halvně ty obrázky mi přijodu spíš abstraktní - tj. asi je jedno jestli to je upír, ghoul, něco co má Toreador vystavený jako živou zdominovanou sochu-věšák nebo whatever, prostě to ukazuje nějakou estetiku s tím klanem se pojící.
Jinak teď koukám na dnes vyšlé preview a mě se popravdě ta zvolená estetika (vč. tohodle Toreadořího obrázku) fakt líbí a tematicky mi přijde že se k Vampire hodí.