Kultura

16.2.2021 07:14 - wlkeR
Well, jestli poslední 3+ stránky této diskuse spawnuly něco pozitivního - včera jsme dali prvních 9 dílů Dračího prince, a nemůžeme vynachválit :D
16.2.2021 12:32 - Maxidag
Ahoj

po přečtení všech příspěvků v tomto vláknu, jsem se rozhodl, že bych předně za sebe dal velké poděkování Gergonovy, Jersonovy a dalším co udělali recenzi. Myslím, že jste na tom strávili dost času. Takže díky těm co se k tomu veřejně vyjádřili v nějakém koncepčním shrnutí.

Za mě mi to pomohlo hodně udělat si na to názor, k tomu recenze přece jsou. DrD jsem znal jak svoje boty, ale DH bych si asi zatím nekoupil. ZZ mi přišli daleko zajímavější a ty mám doma.

Udělali jste super věc, za dob DrD se o jeho chybách moc veřejně nemluvilo protože Internet ještě neexistoval a nebo teprve vznikal a tak se každý musel učit a hrát jak uměl.

Sám také mám svůj systém a tak sice vím, že na tom lidé od DH makali, ale prostě jim to nevyšlo asi jak chtěli. Mimochodem DrD a DrD II mělo dobrou korekturu protože ji asi dělal Bouchi a Jiřina a možná i další zkušení lidé ti v tom mají velké zkušenosti :) Nebo se pletu?

Věřím, že se z názorů druhých vezmou to podstatné a třeba upraví a opraví spoustu výtek, což bych asi udělal já, kdybych dostal tak super recenze ( ano je to dost špatné), ale mám šanci to změnit.

To jak postupovali v průběhu tvorby a co je vedlo k uzavření trochu chápu, asi těžko mohu ale hodnotit neboť nevím co je k tomu opravdu vedlo.
Ono, když se podívám na některé diskuze, tady i jinde je to tak demotivující pro někoho kdo chce něco dělat, že musí pak mít opravdu velkou sílu se z toho pokaždé otřepat, protože některé příspěvky a to na všech stranách jsou podávány a nebo nešikovně napsány mimo kontext věcnosti, a jak se to rozjede tak to pak není k zastavení.
Tak pro ně asi bylo lepší si to dělat na svém písečku... já se za to na ně nezlobím, ale mělo to ty dopady co vidíme, a je otázkou kdyby to dělal veřejně zda by to vůbec vyšlo i kdyby to bylo lepší (říká se: že motivace je jako smrad, rychle se vyvětrá když otevřeš okno).

Navíc jak již zaznělo, tak osobní setkání, kde by se to probralo by pomohlo mnoho tvrzení, názorů a nařknutí výrazně posunout k konstruktivnosti (ale určitě ne všechny ???? ), nejen zde, výrazně projasnit a byli by z toho už jen ty které nelze změnit a těch asi bude méně.

Posledním zajímavým argumentem muže být ( a to mám z vlastního života) že někteří přispívatelé tím, že jsou anonymní a třeba i věkově mladí mohou věci podávat přehnaně, kdyby je pak někdo viděl osobně a viděl že mají nižší věk a nebo jejich vystupování je řekněme méně kultivované, mohl by se na tím povznést a nemuseli by vnikat některé diskuze a peprné příspěvky.

A ještě jedna poznámka to, že se něco oslavuje a nebo na to nadává, pořád tomu dáváte reklamu (energii) a lidé o tom budou vědět víc, než o super hře která je v pohodě... o které se nemluví :)

Zdraví Jaroslav
16.2.2021 17:38 - sirien
Ve skutečnosti když chce někdo dostat klidnou a věcnou zpětnou vazbu (ne nutně pozitivní, ale přátelsky podanou), tak je historicky docela vyzkoušené, že bohatě stačí nechovat se vůči komunitě provokativně a povýšeně.

Fakt, nic moc víc v tom neni. Jasně, těch pár případů, kdy někdo komunitu (před)nasral a pak chytil sodu zpátky je křiklavejch, ale dost minoritních a ta příčina je vždycky tatáž. Normální tvůrci se fakt nemaj čeho bát - ani tady, ani jinde.


Jinak negativní reklama je holt důsledek toho, že mnozí neumí nechat věc bejt a buď se k nim s patologickou fascinací pořád vrací, nebo se neudrží a na něco zbytečně odpovědí (případně odepíší k Dračímu princi tady a ne v diskusi k seriálům).
16.2.2021 22:32 - Gurney
Maxidag píše:
Posledním zajímavým argumentem muže být ( a to mám z vlastního života) že někteří přispívatelé tím, že jsou anonymní a třeba i věkově mladí mohou věci podávat přehnaně, kdyby je pak někdo viděl osobně a viděl že mají nižší věk a nebo jejich vystupování je řekněme méně kultivované, mohl by se na tím povznést a nemuseli by vnikat některé diskuze a peprné příspěvky.

No nevím, dle mé zkušenosti jsou někteří velmi expresivní přispěvatelé naopak věku pozdně rodičovského a na osobní setkání velmi krotcí až plaší :)
16.2.2021 23:22 - Maxidag
@Gurney - jj neznám je, no také to tak může být :) Pokdu se mýlím tak promiňte.

Zdraví Jaroslav
27.5.2022 09:59 - Jerson
Chtěl jsem napsat recenzi na Knihu monster, ale byla by strašně dlouhá a plná spoilerů, protože tolik nesmyslů z ní nedokážu jen tak přejít.
Hlavně myšlenka těch unikátních okolností vzniku je často "prostě se stalo, že nezemřel, ale změnil se na..."
28.2.2024 14:36 - LokiB
A co Pravidla pro pokročilé, budeš Jersone také receznovat, když už vyšla? ;)
28.2.2024 17:49 - Crushir
Ano prosím! Chceme recenzi!

Koupil jsem si pokročilé z antikvariátu, abych mohl vést diskuze s obhájci těchto skvělých pravidel a pokročilí jsou fakt ještě větší bomba :-D
3.3.2024 11:36 - Jerson
Bohužel jsem pravidla nesehnal na půjčení, jedině že 500 Kč, což vyjde jen o málo levněji než si je koupit, případně bych do je mohl půjčit prezenčně, ale to je zase nestihnu přečíst.
Takže zatím recenze nebude.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.074256181716919 secREMOTE_IP: 44.221.43.208