Kultura

sirien
28.8.2022 14:27
AI generované obrázky
Autorská citace #1
28.8.2022 14:28 - sirien
Když už se tahle super trendy věc řeší všude, tak sem si řikal že jí zmínim i tady u nás... resp. že sem repastnu od Maga takové hezké srovnání stylu tří nejvíc trendy generátorů:






________________________________


MidJourney vs DaLL-E2 vs Stable Diffusion
Autorská citace #2
28.8.2022 16:18 - strucky
DALL-E a to StabilityAI mi přijde jen jako random real fotka z Google Image searche. Což může být pro někoho hledajícího fotorealismus samozřejmě dobrá věc, ale na mě to prostě nepůsobí jako něco vygenerovanýho. Můj go-to je MidJourney, ale u něj je zase docela vořech vygenerovat něco fotoreal... takže... každému to jeho/její. :-)

Tady, dejte si vesmírného křečka z MidJourney, třeba se to někomu bude hodit pro Spelljammer. :D
Autorská citace #3
29.8.2022 02:26 - Naoki
Mel bys zkusit ke porovnání "John Oliver marries a cabbage"
Autorská citace #4
3.9.2022 19:49 - Log 1=0
Hm, tak jsem zadal do Midjourney svoje jméno a věk (a photo). No tady je výsledek, kdo mě zná, může posoudit (kdo neměl tu čest, tak asi smůla).
Autorská citace #5
4.9.2022 00:04 - Nachtrose
strucky píše:
DALL-E a to StabilityAI mi přijde jen jako random real fotka z Google Image searche.


I když uznávám, že různé modely tak nejak defaultně tíhnou k různejm stylům, všechno je to jenom otázka správného zadání. Stable Diffusion ( StabilityAI ) umí i spoustu jiných věcí a jako bonus je open source a zdarma ( teda pokud ji člověk běží na vlastím HW nebo nějakém free GPU hostingu )











Autorská citace #6
4.9.2022 00:06 - Nachtrose
Btw. Koho by to zajímalo, tady je knihovna obrázků a zadání, které lidi vytvořili v průbehu Stable diffusion ( SD ) bety a někdo si s tím dal práci a sesbíral a roztřídil to.

https://lexica.art/
Autorská citace #7
5.9.2022 18:27 - Gediman
Nachtrose: Jako... pěkné. Ale pořád tam jdou najít "chyby v matrixu", díky čemuž jde odhalit, že to dělalo AI.

Ten první Cthulhu má chybně nakreslené tělo a sklenička má křivý okraj, ten třetí má oddělená chapadla. Humanoidní pes má moc dlouhý krk a divné oči. Třetí obrázek je hodně pěkný... takže akorát ten velký monitor je dole trochu křivý. Kybermyš má opět divné oči. Pokémon nemá levou zornici kulatou. A holka... opět divně nakreslené oko.
Autorská citace #8
5.9.2022 18:29 - LokiB
Gediman: jakože jakákoli odchylka od "strojové dokonalosti" je důkazem "strojového původu"? Zajímavý vývoj :)
Autorská citace #9
5.9.2022 18:38 - Gediman
Tohle jsou jen počátky, za takových 5 až 10 let už nikdo nepozná rozdíl vůbec.

To co jsem zmínil jsou divnosti, které by člověk neudělal, protože by k tomu neměl důvod. Zvlášť, když by zbytek obrázku nakreslil tak detailně a precizně (samozřejmě, pokud by kreslil nějakým napůl abstraktním stylem, tak by divnosti asi byly normální).

I tak jsou tyhle obrázky zatím nejlepší, jaké jsem od AI viděl.

Edit: Ok, když o tom tak uvažuji, pokémon je taky dost pěkný. Ta nekulatá zornice není tak výrazný nedostatek, to by klidně udělal i člověk. I když pořád si myslím, že kdyby kreslil na takové úrovni, tak by si dal záležet a udělal ji fakt kulatou.
Autorská citace #10
5.9.2022 18:52 - sirien
když víš předem že ten obrázek je od AI, tak je trapný machrovat nad tim jak je jasný že to je od AI. Zvlášť když poukazuješ na takový triviality jako jsou "divný myší oči", kterejch by sis jinak vůbec nevšim. Z toho co píšeš se mi zdá že bys na blind testu vyhořel jak vinej someliér.


Anyway - už ste někdo zkoušel, jak ty AI reagujou na nějaké RPG-specific požadavky? Sword&sorcery estetika, DnD specific věci jako tiefling, dragonborn, warlock, familiar..., ...atd.?
Autorská citace #11
5.9.2022 19:16 - Gediman
Já nemachruju, jen poukazuji na to, že to stále není dokonalé. Ale už je to velmi dobré a za pár let to bude perfektní. Vývoj chválím.
Autorská citace #12
5.9.2022 19:46 - sirien
jenže dokonalé nejsou ani ilustrace od lidí, protovnáváš s nesmyslným neexistujícím ideálem místo s realitou. (A ignoruješ artistic style a předpokládáš že to nějak vypadat - což u random obrázku prostě nemá, zkus si zalistovat náhodnou galerií a uvidíš co myslim.).

Ano, nějaké chyby můžou být pro AI typické - ale z toho co si vypíchával maximálně tak ty oddělený chapadla. (A i to je otázka jestli kdybys nevěděl že de o AI by sis to nevyložil jako něco jinýho - nějakou kytku v pozadí na poličce nebo co já vim...) Jako někdo kdo už s ilustrátorama/grafikama párkrát docela intenzivně pracoval Tě můžu ujistit že sem už u draftů reklamoval podivnější/triviálnější faily (opomenutí, přehmaty, nedodělky...) než to divný tělo, skleničky s divnou geometrií najdeš v každym druhym baru (a v každym jednom slušnym hipster baru), krk a oči humanoidního psa sou dokonale artistic style a myš s mrtvolně černejma očima je tak cyberpunková, že snad vypadla z Neuromancera a na tom obrázku to je naprosto geniální detail.
Autorská citace #13
5.9.2022 21:04 - Gediman
O možnosti artistic stylu samozřejmě vím, sám jsem ji zmiňoval výše.

Chci říct, že zatímco člověk může udělat nedokonalost omylem nebo záměrně (a třeba tak napodobit tenhle styl AI), tak AI zatím (očividně) nedokáže nakreslit něco, co je dokonalé. Ale jak říkám, zatím. U abstraktního umění to nevadí, ale u realistických kreseb zatím pořád vypadávají plus mínus creepy obrázky, byť třeba jen detailem.

Ale tak určitě záleží na vkusu. Tobě se to líbí, nic proti tomu. Nejsi sám. Tyhle obrázky jsou dost populární, i když jsem teda zatím nenarazil na žádnou praktickou aplikaci. Zatím vidím jen takové to "vygenerujte si obrázek for fun".

Ale i to je pro vývoj důležité.
Autorská citace #14
5.9.2022 22:54 - LokiB
Jsem si to zkoušel, ono bez subscripce je to dostupné jen pro pár vyzkoušení, a je to zábava.
Problémy v tom vidím dva:
1. prostě je to random, zadáš a někdy ti vypadne úžasnný obrázek, v jaký bys ani nedoufal, a jindy se prostě netrefí vůbec
2. nejde to pořádně zopakovat a udržet ... takže si těžko necháš vygenerovat třeba ilustrace ke knížce, aby byly jednotné.
Mluvím tedy o MidJourney, jiný jsem nezkoušel.

Ale obojí půjde do budoucna určitě poladit.
Autorská citace #15
5.9.2022 23:05 - LokiB
Když jsem si s tím hrál, tak jsem zkusil třeba zadat: mutated laws of gravity upside down
a vypadlo mi tohle ... mně se to líbí, protože mám rád impresionismus a abstrakci, každého to asi neosloví :)



Z Fantasy žánru jsem zkoušel třeba: evil cleric casting a spell



A třeba koncepty: Knight Fighting Beholder ... což pochopil jinak, než jsem myslel :)

Autorská citace #16
5.9.2022 23:07 - LokiB
A ty steampunkový beholdery bych tedy nebyl schopen odlišit od stylizovaných lidských
Autorská citace #17
5.9.2022 23:24 - strucky
Mě se třeba zrovna teď povedl docela zajímavej space wizard :-)

A tenhle výjev rozstřelenýho Mimoňe mi taky celkem štimuje (i když vypadá trochu jak nějakej disfigured mimoní robot)... :D
Autorská citace #18
6.9.2022 11:22 - Nachtrose
Gediman píše:
Tyhle obrázky jsou dost populární, i když jsem teda zatím nenarazil na žádnou praktickou aplikaci. Zatím vidím jen takové to "vygenerujte si obrázek for fun".


Vážně? Tohle napíšeš na webu o RPG hrách, u kterých se neustále někdo shání po ilustracích něčeho? Pozadí, postavy, scenérie...
Autorská citace #19
6.9.2022 11:26 - Nachtrose
sirien píše:
Anyway - už ste někdo zkoušel, jak ty AI reagujou na nějaké RPG-specific požadavky? Sword&sorcery estetika, DnD specific věci jako tiefling, dragonborn, warlock, familiar..., ...atd.?


Když se Ti chce, projdi si tu galerii, co jsem linkoval. Lidi zkouseli kde co a s trochou ladění byli výsledky dost dobré.

Jinak s čím má minimálne Stable Diffusion trvalý problém jsou ruce, oči a tváře při větším počtu menších postav ve skupině.
Autorská citace #20
6.9.2022 18:51 - kin
Já souhlasím s Gedimanem, zatím jsem pokaždé, když jsem viděl KS s obsahem generovaným AI (a že se jich poslední dobou vynořilo) na první pohled poznal, že to je od AI a trefil jsem se. Zatím to jde poznat, každé AI má totiž svůj nezaměnitelný styl. Já jsem třeba fanda MidJourneyeho a Nightcafe. Ty mě sedí nejvíc, zbytek mě moc neoslovil.

Ale naopak s ním nesouhlasím, stejně jako Nacht, o tom využití. Je to velice levná, rychlá metoda jak získat dobré ilustrace...odhaduji, že jedna taková ilustrace by stála 2-4 tisíce (kdyžtak mě opravte). Takže pokud jich chceš víc (jako například tento zine, Eternal Search), tak by jsi vypláznul pěknej balík. Tady to máš za 250kč.
Autorská citace #21
6.9.2022 18:54 - kin
A nebo pro koncept a neprofesionální tvorbu je to paráda. Chceš vybrat prachy na KS, aby jsi mohl zaplatit ilustrátora? Dáš tomu dočasnou/inspirativní grafiku, aby jsi to dokázal prodat.

Nebo děláš pamflet/pravidla/dung zdarma na net jako pdf? Dost často takové projekty vyhoří na tom, že nejsou pěkně vypadající, páč jednoduše nezaujmou. Tohle ti pomůže to opět prodat.
Autorská citace #22
6.9.2022 21:16 - LokiB
kin: a můžeš třeba říc, pdole čeho poznáš u těch beholderů, že to kreslila AI? nějak tam ty vodítka nevidím
Autorská citace #23
11.9.2022 15:40 - kin
Ten styl, hrál jsem si se spoustou ai malířů a každý má "to svoje". Neříkám že jsem 100% úspěšný, ale prakticky pokaždý když jsem si řekl "hele, tohle vypadá jak od ai", tak to tak i bylo.
Což ale neznamená, že možná mi spousta obrázků unikla, protože mě to ani nenapdlo. Ale stejnak si myslím, že aktuálně je to hodně poznat.
Autorská citace #24
24.1.2024 14:39 - LokiB
sirien: DALL-E 3 nad openai chatGPT 4 už se v mnohém Midjourney blíží ... není tak fotorealistický, ale pro ilustraci mi to přijde skoro srovnatlené, jak ho používám.



Autorská citace #25
24.1.2024 15:10 - sirien
Pro pořádek a budoucí referenci - Loki reaguje na post tady

Loki: když sem psal že "se s MidJourney nedá srovnat" tak sem měl namysli specificky implementaci Dall-e do Bing chatu, kde to je podle všeho jen basic záležitost osekaná o mnohé jinak běžné možnosti jako např. určit si stranovej poměr a orientaci obrázku (Bing generuje pouze 1024*1024 čtverce, když mu řekneš o jinej tak ti řekne že nope, odkáže tě na specializovanou službu a vygeneruje ti znovu čtverec)
Autorská citace #26
24.1.2024 15:44 - LokiB
sirien: jj, já to tak pochopil, že mluvíš přímo o DALL-E v Bingu (ten taky zkouším, ale není IME tak dobrý jako ten co je přímo v chatGPT 4).

Jinak tedy on ten chatGPT má taky omezení, co se rozlišení týče atd. Kvalitou a možnostma je nad tím bingovým. specializované služby jsou ovšem ještě konfigurovatlenější.
Autorská citace #27
25.1.2024 11:33 - Jerson
Potřebuju se zeptat tady:

Když nechci obrázky generovat, ale jen upravovat, primárně ze staré nekvalitní fotky udělat obrázek splňující "fotorealistické" standardy dnešní doby - jakou aplikaci nebo stránku můžu použít.

Zkoušel jsem Magnicic.ai a vanceai.com, ale obě jsou placené a dva pokusy zadarmo v nízké kvalitě mě nepřesvědčily, že bych za takový typ výsledků chtěl platit. Takže nevím, jestli placená verze poskytuje dostatečně dobré výsledky, aby to pro mě mělo smysl, a nebo mám hledat něco jiného.

Nepotřebuju nutně služby zadarmo, ale potřebuju, aby na výsledné fotce nebylo poznat, že byla původně ve velmi malém rozlišení.

Pokud by šlo dodatečně textově upravovat (přidat brýle, odebrat vousy, zkrátit vlasy), byl by to příjemný bonus.
Autorská citace #28
25.1.2024 12:20 - sirien
MidJourney umí použít existující obrázek jako součást promptu a zpracovat ho podle instrukcí, ale nikdy sem to nezkoušel. Nejspíš to dneska budou umět i další.
Autorská citace #29
25.1.2024 12:32 - LokiB
To je tricky ... chatGPT umí použít obrázek jako "zdroj" ... ale není to tak, že bys to upravoval. On ten obrázek prožene AI, aby si sám pro sebe popsal, co v něm je. a vzal to jako vstup textový pro další úpravy. Tedy výsledek není "původní obrázek upravenný", ale "nově vygenerovaný obrázek na základě popisu původního obrázku se zahrnutím případných doplnění".
Jestli to dělá Midjourney jinak, tak je to o dost lepší. Takhle prostě chatGPT nemůžeš říc "skvělý obrázek, ale místo samopalu mu dej do ruky palcát" ... tak, by zůstalo zachované všechno a jen nahradil samopal palcátem. Bohužel.
Autorská citace #30
25.1.2024 12:34 - exi
Super výsledky jsem měl se softem od Topaz, když si s tím člověk trochu pohraje. Je tam i trial verze.

Nicméně pořád platí pravidlo, že z hovna bič neupleteš. A pokud je fotka hodně nekvalitní, tak nepomůže ani svěcená voda.
Autorská citace #31
25.1.2024 12:54 - LokiB
K tomu co píše exi ... pro "vylepšení fotky" jsou dva přístupy
- domýšelní si
- použití dat v obrázku

Topaz a některé další programy "doostřují" či vylepšují fotky tím, že si dodatečný obsah "vymýšlejí" (pomocí AI modelu). Nevypadá to špatně, je to určitě použitelné, když ti nevadí, že je to vymyšlené.

v astrofotografii, které se třeba věnuju, je tohle nežádoucí ... vylepší to obrázek, ale doplňuje to "neexistující data" a nad tím fotografové ohrnují nos. Používá se tedy AI modely, které "odstraňují rozmazání" či "odstraňují šum",ale na základě dat, která skutečně v obrázku jsou. Technické detaily zde asi nejsou relevantní.

Pakliže ti jde tedy o vylepšení třeba ilustrace, tak Topaz může být zcela ok, tam ti "umělost" nevadí.
Autorská citace #32
25.1.2024 16:36 - Jerson
Nevadí mi, když si AI některé věci domyslí po svém, nepotřebuju úplně přesný obrázek jako byl ten původní. Stačilo by mi, když by člověk při pohledu na obě fotky řekl, že to je stejný člověk.
Autorská citace #33
26.1.2024 21:56 - LokiB
Jerson: zrovna dneska mi psali z https://playgroundai.com/
Ale nezkoušel jsem to :)
tady je nějaký tutorial
https://www.youtube.com/watch?v=JFt_YFWJu8o
...


If you want more control, try Canvas. It's a powerful image editor that lets you make many small edits using our AI tools. It can even let you extend an image beyond its borders with outpainting.

Canvas also lets you save project files, collaborate, and stay organized as a team.

You can get started today by going to playgroundai.com and click on Canvas in the top navigation.
Autorská citace #34
28.1.2024 19:37 - sirien
používá tu někdo teď aktivně AI generátory? Zajímalo by mě co byste řekli že je aktuálně nejlepší pro RPG potřeby (obrázky ke hrám, ilustrace do příruček, kresby hráčských postav a NPCček...) Čistě technicky, bez ohledu na cenovky.
Autorská citace #35
28.1.2024 19:48 - LokiB
sirien: jo, poslední měsíc hodně aktivně DALL-E pod chatGPT 4 si generuju obrázky (několik set). můžu ti nasdílet příklad toho, co jsem tam vygeneroval, kdyby sis chtěl udělat představu o základních možnostech.

asi je to ještě silnější, když to používáš přes API a ne z chatu, protože se to asi lépe promptuje.
asi to není tak fotorealistické jako Midjourney, ale malovat to celkem umí.
nezkoušel jsem přímo ilustrace.
Použil jsem to třeba na generování obrázků na alternativní sadu karet pro předělávku Curse of Strahd. Není to úplně "bez práce", někdy je to frustrující ... třeba když ti vytrvala otáčí obrázek jinak než chceš, nebo když není schopen odstranit něco, co na obrázku nechceš (to je hrozný nešvar, obecně úpravy jako "odeber zbroj" nedává).

EDIT: jo jeden velkej flaw ... často nechává "modře zbarvená místa" na obrázku ... a dělá to často
Autorská citace #36
28.1.2024 19:51 - York
Ano, dělám teď ilustrace pro Dračák v nástrojích od Adobe (Firefly, Photoshop). Je to spíš generátor mutantů než čeho jinýho, úplně všechno je třeba opravovat a dodělávat. Díky integraci AIčka do Photoshopu to je ale relativně schůdný. Srovnání s jinejma AIčkama zatím nemám.

Pokud někoho zajímá proces a výsledky, průběžně to dávám na discord Dračáku do vlákna #ai-ilustrace.
Autorská citace #37
28.1.2024 19:56 - LokiB
příklad pro obrázek berserka na kartu:
Autorská citace #38
28.1.2024 19:56 - sirien
Loki: jestli můžeš tak pošli, docela bych se podíval.

Já mám nějakou zkušenost s MidJourney, ale je už rok starou a ne extra rozsáhlou, zkoušel sem to v době kdy sem neměl úplně čas s tim vysloveně blbnout - plus rok je v AI dlouhá doba. Teď bych výhledově měl nějakou sadu více použití co by mi i stála za to sito cálnout, ale nemám manu se hrabat v tom zkoušet kterej systém je vlastně vhodnej.
Autorská citace #39
28.1.2024 20:36 - LokiB
poslal jsem do PM
Autorská citace #40
28.1.2024 20:37 - Jerson
TEn playground je pro mé účely na houby, nebo ho neumím použít správně. Umí obrázek dokreslit, ale neumí ho vylepšit a zvýšit rozlišení.
Autorská citace #41
28.1.2024 21:07 - sirien
Interesting, díky.

Jak moc je Dall-e cenzurovaný? Nahota, násilí, krev... ?
Autorská citace #42
28.1.2024 21:18 - LokiB
Hodně. jako fakt hodně.

Nahota ... nejde a to nejen explicitní, třeba odmítá ekvivalenty "dívka v otevřených dveřích vyzývavě láká postavy do své ložnice"
Násilí ... záleží na kontextu ... ale třeba ekvivalenty "postavy bojující s nemrtvými" projdou, ale třeba "vlci útočící na ovce v ohradě" už třeba neprojde
krev ... nezkoušel jsem
woke ... hodně, třeba prompt obsahující spojení jako "gypsy bandit" odmítá
sex ... nezkoušel jsem

Někdy ale pomáhá defenzivnější formulace a projde to. jde o to, jak si on sám vyhodnotí.
Autorská citace #43
28.1.2024 21:23 - LokiB
The API has a language model that has been commanded to intercept and change the language of image generation text.

The prompt must be in English.
Images of politicians or other public figures should not be created.
Images in the style of artists, creative professionals or studios whose latest work was created after 1912 should not be created.
Depictions with people should be diversified to include DESCENT and GENDER for EACH person using direct terms.
Names, hints or references to specific real people or celebrities should not be included. If required, only text references can be used without modifications.
Names or descriptions of copyrighted characters should not be included. Instead, describe in detail a specific different character with a different specific color, hair style, or other defining visual characteristic.
The prompt should be very detailed, and around 100 words long.
Autorská citace #44
28.1.2024 21:31 - Chyba
Dall-e mi nechtěl vygenerovat ani vojáky v zákopu.
Autorská citace #45
28.1.2024 21:58 - sirien
hmh :/
Jakože nečekal sem to free, ale tohle zní jako dost nepohodlně sešněrovaný.

Tušíte někdo jak to má MidJourney?
Autorská citace #46
29.1.2024 01:50 - LokiB
Zkusil jsem teď pár "válečných scén" a DALL-E neprotestoval ...












Zkuste třeba nahodit nějaká támata, která byste chtěli vyzkoušet, třeba se k tomu dostanu, abych to prubnul.
Autorská citace #47
29.1.2024 01:55 - LokiB
nechá si namluvit i "rudé známky boje na tělě" ...


Autorská citace #48
29.1.2024 02:12 - LokiB
I násilí nekromanta na družině byl ochotbý se dopustit ...



Ale když jsem po něm chtěl, aby hlava postavy byla oddělena od těla, tak odmítl:
Omlouvám se, ale nemohu vytvořit obrázky, které požadujete, protože vaše žádost nesplňuje naše pravidla pro obsah. Pokud máte jiný nápad nebo potřebujete něco jiného, budu rád, když vám pomohu.
Autorská citace #49
29.1.2024 02:25 - LokiB
Stejně tak nechce tvořit válečnou scénu, kde po sobě vojáci přímo střílejí.

Ale steampunkové bojové roboty vytvoří:







Autorská citace #50
29.1.2024 11:12 - sirien
Jakože tohle je fakt smutný :(
A koukám MJ nebude moc lepší.

Ok, má někdo zkušenost s RPG použitím necenzurovaných AIček?
Autorská citace #51
29.1.2024 12:26 - LokiB
Koukal jsem před vánoci a našel jsem tento článek.
https://mspoweruser.com/ai-art-generator-no-restrictions/

Ale neměl jsem čas ani jeden z toho zkoušet, protože jsem šel cestou chatGPT, která mi proteď dostačuje.

EDIT: co jsem koukal teď, tak těch verzí "bez cenzury" bude spousta, což je vopruz, protože to bude chtít najít znovu důvěryhodný zdroj, který to zrecenzoval a dokázal říc, co je ok, co je naprd a co je přímo scam. Ech ... Tak se připojuju k sirienovi dotazu, zda má někdo už zkušenost, co je aktuálně dobré na necenzurované generování AI obrázků
Autorská citace #52
29.1.2024 13:47 - Jerson
Zatím můžu jen říct pár těch, které jsou cenzurované.
Autorská citace #53
29.1.2024 13:51 - sirien
NKVD Stable Diffusion rozhodně neni cenzurovaná - a rozhodně neni použitelná :/
Autorská citace #54
29.1.2024 16:59 - Loddfafni
Jerson: Co se týče zvyšování kvality obrázku, tak se mi docela osvědčily nástroje v Canvě, nejvíc asi PixelPerfect. Když to máš v moc špatným rozlišení, tak to sice pak vypadá... jako od AI, ale tak co se dá čekat od AI, že...
Autorská citace #55
30.1.2024 18:54 - Loddfafni
Tak jsem zkoušel kam až je ten PixelPerfect schopný zajít, tak sem hodím výsledky.

Tohle:

to bylo schopný předělat na tohle:


Ano vypadá to hodně jako od AI, ale jak říkám tohle se pohybuje u té hranice kam to ještě dává rozumné výsledky (tím myslím lidi co vypadají jako lidi.)
Autorská citace #56
30.1.2024 20:37 - Jerson
Pomocí jaké funkce jsi to udělal? Zkoušel jsem to najít, ale nedaří se mi.
Autorská citace #57
31.1.2024 09:01 - Loddfafni
Když se v Canvě podíváš na to levé menu, tak úplně vlevo (na té tmavé liště) jsou různé ikonky. Ta nejspodnější by měla být Aplikace. Když ji rozklikneš, ukáže se ti fůra aplikací, ta kterou jsem tohle dělal se jmenuje PixelPerfect a má ikonku s diamantem.

Teda dělám to na počítači, na mobilu může být to umístění jiné...
Autorská citace #58
31.1.2024 14:10 - Jerson
Siriene, co takhle vypsat do záhlaví vyzkoušené aplikace i s doporučením ano / ne, případně je nějak rozdělit? Nebo na to založit nové téma?
Autorská citace #59
31.1.2024 14:41 - LokiB
Nedával bych doporučení ano/ne, to je příliš hrubé a co bych já doporučil, bys třeba ty zavrhl.

Spíše dát pár významných charakteristik, určujících, jak moc to jde na co použít. To může být maličko subjektivně objektivnější :)
Autorská citace #60
31.1.2024 15:17 - sirien
Jerson: to by bylo určitě užitečné, ale bohužel k tomu naprosto nemám znalosti. Jestli někdo jo, klidně záhlaví diskuse přehodim na něj a může tam dávat postřehy podle svého uvážení - problém je že jak jsem si vyzkoušel u diskuse s VTTčkama, hlasovací anketa je víc soutěž popularity a známosti než kvality a dělat tam nějakej manuální přehled by vyžadovalo dost energie a srovnání (plus průběžné aktualizace, protože v téhle oblasti co platí teď může být za půl roku úplně jinak)
Autorská citace #61
1.2.2024 00:35 - MarkyParky
Za mě je třeba dost zásadní faktor způsob práce, kterým se jednotlivé AI dost liší.

Midjourney a Dalle2 píšete prompty a postupně upravujete jejich znění směrem ke kýženému výsledku.

Dalle3/ChatGPT4 si s vámi povídá o tom, co chcete vidět, co kreslí, proč to tak dělá - a můžete mu dávat dílčí instrukce, na základě kterých si prompty sám upravuje.

No a s Firefly označujete oblasti existujícího obrázku a říkáte jí, co tam má doplnit/čím to má nahradit.
Autorská citace #62
1.2.2024 01:10 - York
MarkyParky píše:

No a s Firefly označujete oblasti existujícího obrázku a říkáte jí, co tam má doplnit/čím to má nahradit.


A pak mlátíte hlavou do stolu a křičíte "Já chtěl prsty, ne dětskou botičku ani plachetnici! Prstyyy! Ne, ani divně zkroucený paznehty, děkuju pěkně..."

Dobře to umí odmazávat části obrázku a přikreslovat nový kusy, když chcete třeba obrázek roztáhnout na širší. Ten zbytek je zatím spíš wishful thinking.
Autorská citace #63
1.2.2024 02:08 - sirien
Marky: někde jsem teď četl že MidJ už umí překreslovat části obrázků taky?
Autorská citace #64
3.2.2024 15:14 - MarkyParky
Nevím.

Umí to DALEE2, ale tak divně - vymažeš, co nechceš a pak dáš nový prompt co má být na celém obrázku. Jenže DALEE2 kreslí hnusně.
Autorská citace #66
3.4.2024 23:21 - strucky
A tu o tom, jak Celebrimbor vykoval jako první na (Středo)zemi skejtové trucky, Círdan the Skatewright slepil několik tenkých plátů Mallornu v jednu prohnutou desku (a nakonec se stal vycházející hvězdou v tomto nově vznikajícím sportu), a kolečka nechali outsourcovat z Angbandu, jelikož byly ze zlého materiálu, jste slyšeli?
image

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11882305145264 secREMOTE_IP: 18.222.120.133