Já si taky dovolím malý výlev.
Pro mě má vydání JaD zvláštní symboliku, protože jsem se skrz JaD Facebook (který byl tenkrát ještě v plenkách, ne-li v děloze) dozvěděl o existenci kostky jako takové. Odtud pak posledních pár let čerpám tak 60-80% vědomostí o RPG (mimo samotné příručky).
Pak v r.2019 pro mě přišla docela rána:
FB JaD píše:
...Děkujeme tímto všem přispěvatelům a fanouškům za podporu. Vydání Jeskyní a draků byl velký ambiciozní projekt, riziko, že si na něm vylámeme zuby, zde bylo od počátku, nikterak proto netruchlíme nad stovkami hodin, které jsme Jeskyním věnovali. Byla to skvělá práce a pokud Jeskyně definitivně pohřbíme, její fragmenty se jistojistě objeví v jiných našich projektech, dáme je také k dispozici komunitě...
Mávnul jsem nad zprávou rukou a řekl si, že se česká kotlina hold na nic než DrD nezmůže a byl rád, že mě neomezuje čeština. Přesto, tam bylo to zklamání.
Když pak záhy Skaven oznámil přesun projektu do rukou Siriena, potažmo komunity Kostky, byl jsem si jistý, že JaD vyjdou. Za mě, celému týmu, který se podílel na JaD - od původních překladů které to nakoply, až po finální korekce a zahlazení - gratulace a díky, že to dotáhli do konce.
Jsem zvědav jaká to dopadlo :)