Argonantus píše:
To, že v politice zůstávají jen ty agresivní typy, to je výsledek poptávky.
Obviňovat "poptávku" v systému, ve kterém je "trh" silně zdeformovaný, je poněkud alibistické...
noir píše:
Ono tvrzení o prvorepublikové společnosti, která se nestranila extrémních projevů
No, tak třeba rasová politika, antisemitské projevy... první republika je zbytečně a nesmyslně idealizovaná.
noir píše:
Já jsem o žádných novinách, které se chovají agresivně, nepsal, natož, aby je nějak definoval.
...
17.8.2009 08:45 - noir píše:
Můžu srovnávat jen s relativně úzkým spektrem novin v minulosti. ... německým salónním listům z 19. století a českému tisku 1. republiky. Oba byly MNOHEM horší než cokoliv, co vycházelo dnes. Ten edutainment v nich byl také, jen jinak. A především vůbec se nesnažily o objektivitu-byly angažovaná, stranicky zaměřené, manipulativní
Odpověděl jsem Ti něco o tom že objektivita je nesmysl české scény, normálně je na Z zvykem že se médium hlásí ke své politické preferenci (nikoliv politické straně, ale politickému zaměření). Tys na to odpověděl že dnes má protistrana právo na vyjádření, konkrétně:
18.8.2009 07:34 - noir píše:
u nás v současné době tenhle přístup je. Za první republiky nebyl, stranické noviny prostě nedávaly protivníkům právo vyjádřit se.
Čemuž jsem se kapku vysmál, protože "právo na vyjádření" je velice snadno obrátitelné v nesmysl kdy je vyjadřující se protistrana zbylými články postavena do směšného, pokryteckého nebo jinak degradujícího světla, což je ještě horší než kdyby prostě mlčela, takže tohle "dodržované právo" zase až tak k moc věcem není.
O agresi jsem mluvil teprve v předposledním postu já, když jsem právě ten přístup kdy házíš špínu na jednu ze stran bez toho abys ji nechal odpovědět označil za příliš agresivní a tedy dnes nepřípustný.
Nicméně pokud hodláš neustále dokázat že máš pravdu tím že se budeš snažit dokázat že žvaním o něčem co nevím a budeš to podporovat nečtením toho co píšu tak tahle diskuse asi nemá smysl, rozhodně mě nezajímá tolik abych to co napíšu musel obratem dvakrát převysvětlovat a ještě dohledávat Tvoje výroky z minula jak se chronologicky skládaly k nějakému poslednímu vyjádření.