Argonantus píše:
Mám dojem, že hlavní problém Facebooku jsou jeho nové konvence a zvyklosti, nikoli technická stránka věci (ta se zase tak moc neliší od té, na které právě kecáme).
Někomu se tyhle konvence nelíbí, jinému ano.
Těmi konvencemi a zvyklostmi právě myslíš to odhalování věcí, jenž si lidé kdysi nechávali pro nejbližší přátelé, částečný exhibicionismus (až úplný) a podobně? No, od dob blogování a úchylných webů typu Líbímseti mám pocit, že to není až tak nové, jenom hodně jím zpopularizované.
sirien píše:
Ale ale. Není tohle jedna z věcí na kterou jsem upozorňoval a byl odbyt tím že jde jen o to si "rozumně přidávat přátale"? :)
Přesně. Kdyby si tam nedal ty lidi, u kterých by mu to nevadilo, tak by se ani nemusel odhlašovat. No a nenaštvat lidi nepřijetím se dělá tak, že buď se jim to pořádně odůvodní (např. "Hele, přidám si tě třeba na ICQ, ale na FB mám jen nebližší přátelé a ty jsi můj nadřízený/člověk, s kterým se moc neznáme), nebo takové lidi vůbec nemá za známé/prátele. :D
sirien píše:
(...tzn. že ten můj původní účet už neexistuje? Zmizel sem lidem z přátel, moje data se smazaly z databáze?)
Hell yeah! :D Všechno zmizelo do hlubin nul a jedniček.