Faire píše:
Opravdu není možné využívat FB jako normální komunikační nástroj?
Jistěže jde. Ale kdyby to byl jen normální komunikační nástroj bez toho ostatního uvedeného, tak by kolem něj nebyl zdaleka takovej bordel - ne o tolik větší než je kolem IM platforem, diskusáků (které mají také mnohdy tuny dalších funkcí) a dalších.
Tohle byly prostě důvody, proč se FB rozeběhl do takové neskutečné šířky.
Alek píše:
To není o šmírování, člověk rád slyší, že jeho přátelé (které třeba leta neviděl) se mají dobře, co dělají. Má možnost s nimi prohodit pár vět, aniž by byl v užším kontaktu třeba přes IM.
Zajímavé. Nabízí se otázka, zda FB opravdu zprostředkovává informace o tom jak se mají a co dělají, nebo jen iluzi kontaktu. Ono to bude hodně odlišné člověk od člověka, nicméně ta otázka prostě visí ve vzduchu.
Alek píše:
měl jsem na mysli třeba Miloše Čermáka, který tuhle diskuzi o blog vs. FB otevřel.
ROFL. Miloš Čermák. Mám takové nehezké tušení že patří mezi lidi, kteří mi byli vzhledem ke své online tvorb za poslední půlrok hodně krajně podezřelí z toho, že od FB dostali nemalý cash za to že o něm budou moc pěkně psát a dělat mu nenápadnou reklamu... (nevěřící si mohou na Reflex online projít jeho tvorbu)
Mimo jiné je velmi zajímavé že by se profesionální novinář chtěl vzdát publikací na otevřených platformách ve jménu publikování na platformě uzavřené.
mimochodem, zrovna od něj, kterého uvádíš, mě zaujal spíš
tenhle článek. Očividně patří i k těm co si uvědomují, že FB tak úchvatnou platformou není a že má i své mínusy.
I když, samozřejmě, je to další článek o Facebooku (na RXonline musí být očividně aspoň jeden za dva týdny, kdysi býval jeden týdně), tzn. další reklama. A i když je to polemika, tak místy je mezi řádky opět pro-FB.
Blaine píše:
"Tak lidi v sobotu kolem druhý budu v Jihlavě a docela ráda bych si zašla s někým na kafčo do Sallota."
Aha, takže chápu-li to správně, bez FB by to vypadalo asi takhle:
>>Jedu do Jihlavy, koho sem tam znala? -píše sms: Budu pozítří v Jihlavě,co Ty?- -listuje seznamem jmen v mobilu a přihazuje do příjemců- <<
Kdeže je, prosím, ta přidaná hodnota FB?
Argonantus: Klid, to se netýká jen starší generace.
Dopis z Prahy píše:
(v tomhle mi verte. ochrana a naopak kradez identity se v hackerske skole bere dost brzo ;) )
Prosimtě neblbni, si jen hysterik co plaší všechny okolo.
(...nic osobního, ale znáš to, blahořečeni budiž nevědomí a nikdo nevidí méně než ten kdo vidět nechce...)
Alek píše:
Do škol chtějí zavádět mediální výchovu apod.
a) ten problém tu byl i předtím, ale FB ho učinil tak nějak mnohem...
přístupnějším
b) zavádět novou výchovu je doslova nahovno, když si vezmu že IT studium na střední škole za dva roky nenaučilo nikoho absolutně nic, kromě debilního baltíka. Dvě třetiny lidí netušili, o čem to ten učitel mluví, a třetině byl celej ten předmět i s učitelem k smíchu. Spoužák na to dlabal a z nudy si tam programoval osobní webovky, já sem na to dlabal a vyřizoval sem si maily, když zbyl čas mrknul sem na Fórum... a ostatní hráli bulánky.
----
Ale? Wiki porušuje pravidla 1 a 2? Někdo by jí měl hacknout a shodit...