Spící gen

Námět na dobrodružství od Robina D. Lawse Žánr: Divná konspirace/horor
Napsal Alnag

Odrazový můstek: Molekulární genetik z New Yorkské Rockefellerovy Univerzity nedávnou ohlásil svůj úspěch v aktivaci genů v myších pomocí dálkového ovládání – rádiových vln. V reálném světě to otevírá možnosti pro neinvazivní léčbu. Ve světě hororu a paranoidního podivna to umožňuje ďábelským konspiracím vzdáleně měnit identitu obětí.

 

Prostředí: Toto předpokládá jakékoliv moderní či futuristické prostředí. Pro tento náčrt předpokládejme současný svět se skrytou vrstvou šílné vědy a hororu.

 

Východisko: Tajná organizace mění lidi ve fanatické sabotéry pomocí dálkového ovládání. Můžete skupinu zde popsanou nahradit skupinou zlosynů, kteří si již ve vašem světě vybudovali reputaci.

 

Pozadí: Miliardářský šéf farmaceutické firmy, který se změnil v politického aktivistu – Paul Marsh vede Alianci za nový zítřek, politický akční výbor, který funguje jako zástěrka pro jeho globální osobní ambice. Získal obrovské bohatství tím, že úspory vsadil osud své malé výzkumné firmy na Elevru, lék na erektilní dysfunkci, který nemá nepříjemné vedlejší účinky ostatních preparátů. Marsh prodal svou společnost obrovskému konglomerátu, Freitag, Inc., a pak vystřelil jeho vzhůru korporáním kariérním žebříčkem, až se stal jeho CEO. Učinil tak díky vedlejšímu produktu výzkumu Elevery, zvanému Obseq.

 

Coby sociální tvorové občas shledáme výhodným občas podrobit naše okamžité touhy vůli alfa samce, vůdce smečky. V genetickém kódu každého člověka leží přepínač našich impulzů k odporu či poslušnosti. Obseq zapíná spínač poslušnosti na úkor expanze našich instinktů k dominanci a sebezáchově.

 

Marsh vděčí za svůj rychlý postup právě Obsequ. Tajně naočkoval svoje nadřízené ve Freitagu a nyní užívá svých bývalých šéfů z Freitagu jako otrockých patolízalů.

 

To byl ale jen začátek jeho ambicí. Nyní se chystá převzít moc nad vládou jakékoliv země, kde postavy právě působí. Pro účely obecná známosti řekněme, že jde o vládu Spojených států. Ale vhodný je jakýkoliv demokratický systém, prostě si upravte detaily, jak se vám hodí. (V parlamentním systému například, se zápletka stočí k závodu uvnitř vládnoucí strany k nahrazení současného ministerského předsedy.)

 

Marh se již setkal s hlavním kandidátem každé z vůdčích stran a naočkoval je. Ale někteří lidé jsou k Obsequ rezistentnější než jiní, takže musí eliminovat ostatní soutěžící z jejich nominací.

 

Spáči se probouzejí

Obseq zůstává spící, dokud není aktivován.Mění nejen genetické spouštěče uživatelů Elevry, ale i jejich sexuálních partnerů. (Mechanická bariéra brání přenosu.) Skrze svou zákaznickou síť Freitag sleduje uživatlee Elevry, tajně je monitoruje ohledně dalších medicínských charakteristik, které signalizují akutní zranitelnost vůči Obsequ. Marshovi operativci – také zdrogovaní lékem poslušnosti – jej spouštějí pomocí dálkových zařízení maskovaných jako chytré telefony. Pak kontaktují oběti s instrukcem provést sabotážní mise proti primárním kandidátům, které Marh určil k odstranění.

 

S užítím jakékoliv zápletky, která funguje pro vaší skupinu, se postavy zapletou do vyšetřování poté, co je elektrikář středního věku Fernando Garcia zatčen za vloupání se do bezpečnostní schránky patřící kampani kandidáta Matthew Chilese. Kompletně aplitický a neschopný vysvětlit své jednání se Garcia zdá jako nepravděpodobný člověk, který by se pokusil manipulovat volby. Krádež vede investigativní reportéry k průzkumu Chilesovy finanční minulosti, což je vede k odhalení nesrovnalostí a to potopí jeho šanci ve volbách. Zatímco se tím postavy zabývají, zjistí, že Garcia ve vazbě zahynul na nenadálé krvácení do mozku. Pokud provedou nebo se zúčastní pitvy, jejich lékařský expert zjistí, že to nebylo obyčejné krvácení – Garciův mozek byl zkapalněn!

 

(Proces s dálkovým ovládáním je daleko méně stabilní než přímé dávkování – ale na druhou stranu, Marsh vnímá svoje spící agenty jako postradatelné.)

 

Deník vyšetřování

Novinová databáze odhalí neobvyklou míru skandálů a zasahů v obou primárkách:

 

  • Prodavač občerstvení Louie Enoch hodil sodovky po kandidátce Lauren Thomasové během jejího vystoupení na sportovní události, tím spustil její pověstný výbuch a následný skandál se stal pastvou pro novináře.
  •  Placená společnice Terri Munguia se vloupala do hotelového pokoje kandidáta Jerryho Dennarda v nezdařeném pokusu nahrát na něj sexuální skandál.
  •  Nezaměstnaná IT konzultantka Brenda Giannone se vloupala do databáze kampaně Barretta Tolla a vypustila údaje o jeho největších dárcích.

 

Při výslechu všichni z nich popřeli jakýkoliv zájem v politice, ale nebyli schopni dodat jakékoliv jiné vysvětlení svých akcí. Postavy s psychologickým tréninkem mohou vycítit, že něco okolo nich nedefinovatelně nehraje.

 

Kdokoliv je posledním vyslýchaným utrpí ve stresu otázek záchvat. Pokusí se utéct, je-li to možné, nebo zaútočí, pokud ne. Na konci této hádky oběť zemře, krvácejíc z každého otvoru.

 

(Zvyšet kvocient hororovisti tím, že dáte oběti superlidskou sílu a ombii podobný kousací útok.)

 

Oběť

Jak se jejich vyšetřovací možnosti zužují, nastane další incident. Likvidátorka pojišťovny Alissa Swartsová vrazí do střediska kampaně Jerryho Dennarda, hodí na podlahu USB flash disk a již namočená v benzínu se zapálí. Uhoří zaživa, několik členů volebního štábu se vážně popálí. Disk obsahuje dokument, v něžm Swatsová tvrdí, že měla aférku s ženatým Dennardem. To je, taktéž, nepravda, ale stejně zachvátí média, která mají konečně záminku zveřejnit reálné, byť slabě prokazatelné příběhy o Dennardově nutkavém skuničkářství.

 

V mezičase postavy mohou prohlédnout záběry z kamer na ulici a najít další osobu, grafickou designérku Tanyu Sieversovou, kterak dá Swartsové flashku a benzín. Mohou sledovat pohyb Siversové na bezpečnostní kameře. V tomto případě uvidí muže v tmavém obleku, kterak se zdá míří na ni chytrým telefonem a pak ji odvede z dosahu. Pak je vidět jak nastupuje auta a odjíždí pryč, jeho poznávací značka je na kameře čitelná.

 

Freitag, Inc.

Auto se ukáže být půjčené kreditkou patřící jedné z dceřiných společností Freitagu. Postavy pak sledují elektronickou stopu k Marshovi a jeho zápletce s Elevrou/Obsequem. Jeho sponzorské dary dvěma favorizovaným kandidátům jsou součástí veřejných záznamů. Jakékoliv rozumné vyšetřovací metody odhalí zbytek.

 

Během této vyšetřovací fáze na ně Marsh může poslat oběti Obsequ, což věci dodá osvěžující záchvěv supernásilností.

 

Když se konečně podaří vyslechnout Marshe, zjistí, že jsou obklopeni oběťmi Obsequ. Marsh je aktivuje k útoku v bezhlavém a krvavě zomie podobném styly.

 

Co teď?

Hrdinové rozbili Marshovi plány, ale dva nejpravděpodobnější vítězové prezidentských voleb jsou zřejmě stále v jeho spárech. V nadějném konci rozumně navržená protioperace uspěje v jejich odstrčení ve prospěch nenakažených kandidátů. V hororovém konci jeden z nich zvítězí a začne zemi měnit v autoritářskou demokracii vedenou ve prospěch své zámožné super-elity. 

Napsal Alnag 15.07.2012
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.17452621459961 secREMOTE_IP: 54.172.169.199