The Esoterrorists: Operační manuál

Zasvěcení do operačních postupů a zásad agentů Ordo Veritatis. Přečtěte si je dříve, než se vydáte zastavit plány esoteroristů!
Napsal Geralt
Obsah článku:

Úvod - nástin herního prostředí


Tento článek má posloužit jako operační manuál a vůbec hlubší pohled do Ordo Veritatis pro hráče agentů řečené organizace  ve vyšetřovací hře  The Esoterrorists od Robina D. Lawse.
Pokud jste již Esoteroristy hráli a víte, oč běží, můžete tuto pasáž s klidným svědomím přeskočit a začít číst až od další stránky. Pro ty, kteří se však se světem esoteroru setkávají poprvé, je tu následující stručné uvedení do situace a vysvětlení, co je to Ordo Veritatis vůbec zač.

Herní prostředí, do něhož jsou Esoteroristé zasazeni, se na první pohled neliší od našeho moderního světa. Je tu však jeden podstatný rozdíl. Vedle našeho světa složeného z racionálna, logiky a přírodních zákonů existuje také paralelní říše, kterou zasvěcení nazývají Vnější temnotou. Vnější Temnota představuje pravý protiklad běžného světa: je naplněna nadpřirozenem, magií a čirou vůlí a fantazií každé bytosti. Neexistují žádná pevná pravidla a "realitou" se stane to, v co obyvatelé Vnější temnoty uvěří.

 

Nespoutanost Vnější temnoty dala vzniknout nejstrašlivějším hrůzám z nočních můr, neboť strach a děs jsou nejmocnějšími emocemi. Subjektivní říše se tak naplnila děsivými nadpřirozenými bytostmi: démony, nestvůrami a záhadnými silami, pro které by náš svět nenašel ani pojmenování ani vysvětlení. Tato stvoření usilují o proniknutí i do našeho světa, aby do něj přenesly svoji subjektivní realitu a skrze ni ovládly i pozemskou sféru

Naštěstí obě říše odděluje tzv. Membrána, neviditelná bariéra, která brání stvořením Vnější temnoty, aby vstoupila do našeho světa. Membrána je však velmi citlivá. Čím více přestávají obyvatelé Země věřit v realitu a místo ní přijímají víru v nadpřirozeno, magii a okultno, tím víc se Membrána stává propustnější. Zrovna tak ji poškozuje vysoké emoční napětí, které vyvolávají různé katastrofy, hromadná neštěstí, ale i teroristické činy a brutální vraždy. Hranice mezi reálnem a subjektivnem se stírá a svět se otevírá strašlivým bytostem Vnější temnoty.

O existenci Membrány ví jen hrstka lidí. Jedněmi z nich jsou esoteroristé, většinou různí šílenci, fanatici, maniaci nebo obzvlášť zkažení zločinci, kteří se snaží Membránu cíleně sabotovat, záměrně zasévají neklid a skrze magické rituály se pokouší do tohoto světa přivolat stvoření Vnější temnoty. Činnost esoteroristů se datuje přinejmenším do časů Viktoriánské Anglie, avšak teprve v nedávné minulosti se jim dostala do rukou mocná zbraň, jak šířit své dílo: využívají mohutné "digitální informační dálnice", aby jediným videem otřásli vírou v realitu u miliónů obyvatel této planety.

V protikladu vůči esoteroristům stojí tajná nadnárodní organizace Ordo Veritatis. Nedočtete se o něm nikde v novinách a dokonce ani vyspělé zpravodajské služby nemají o jeho existenci ponětí. Ordo obestírá nejpřísnější závoj tajemství, neboť samo tají tajemství ještě větší: existenci Membrány a Vnější temnoty.

Cíl Ordo Veritatis je prostý: ochránit lidstvo před prolomením Membrány a hrůzami, které za ní číhají. Ordo monitoruje veškeré podezřelé případy, které by mohly nějak souviset s činností esoteroristů. Kdykoliv se v médiích objeví zprávy o podivných událostech, které nesou stopy okultna, rituálů nebo jiného nadpřirozena, Ordo v tichosti vyšle na místo své vyšetřovatele, aby celou záležitost nenápadně prošetřili. Je-li objevena esoteroristická stopa, je bezpodmínečně nutné odhalit záměry esoteroristů, jejich dílo zastavit dřív, než bude pozdě a především zahladit všechny stopy tak, aby se veřejnost nikdy nedověděla pravdu.

< Úvod >
Práce v utajení
Sepsáno na základě výběru z rozšiřující příručky The Esoterrorist Factbook.
Napsal Geralt 17.08.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 14 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10906791687012 secREMOTE_IP: 54.198.37.250