York: tam je malý potenciální zádrhel v tom, že diskuse na Kostce nemají žádnou definici "stránky" - úmyslně jsme je kdysi navrhli funkčně tak, aby definující bylo pouze ID diskuse a ID příspěvku, protože tím jsme dosáhli variability uživatelského nastavení (tj. to že si můžeš sám určit kolik postů chceš zobrazit na stránku a v jakém směru je chceš řadit).
PetrH: Vidíš nahoře na té horizontální liště tu záložku "diskuse"? Tak když na ní klikneš...
Sorry za malou jízlivost, ale tohle je obecnej problém - uživatelé chtějí pořád na všechno nějaké zkratky, jenže zkratky jsou z principu věci nesystémové. Čím víc zkratek poskytneme, tím víc upozadíme základní logiku třídění.
Už jen pravý panel aktualit vytváří dost problémy v "chování uživatelů", protože zatímco na PHP BB fóru nikdo nemá problém si otevřít sekce a podívat se na přehled všeho, tady si všichni tak zvykli na Aktuality že co z nich vypadne skoro jakoby přestalo existovat. Totéž v jen o málo menším pak platí pro články a novinkový stream na main page.
Problém pak je, že čím víc zkratek nabídneme, tím víc si lidi zvyknou jen na ty zkratky a tím nepřehledněji pak pro ně Kostka působí, bez ohledu na to, že bez těch zkratek má úplně stejnou strukturu jako 90% jiných webů, kde si na nepřehlednost nikdo nestěžuje.
V důsledku to pak je takové "na dobrotu pro žebrotu" a musím říct, že zrovna třeba panel Aktualit jsem nejednou dost nahlas proklínal, když mi "nepřehlednost Kostky" vyčítali lidi, kteří vedle na PHP BB engine RPG Fóru neměli žádný problém. Přitom layout a průchod je naprosto totožný: Home page (rpgf.cz VS d20.cz) - page diskusí (forum.cz/forum VS d20.cz/diskuse) - výběr sekce (/forum/sekce VS /diskuse/sekce) - výběr diskuse ze seznamu. Ale zatímco na RPG F které nemá aktuality to je standard který všichni příjimají, tady je standard panel Aktualit který je zkratkou k instant one-click přístupu a to co je jinde příjimaná norma je pak tady najednou "nepřehledné".
Tzn. Ty mi tu teď navrhuješ "udělejte mi k tomu one-click přehledu Aktualit ještě one-click přehled nesledovaných", já čtu "udělejte mi tu další zkratku která mi umožní ještě víc ignorovat standardní strukturu". A otázka je, jestli když Ti to dáme se tím náhodou nestřelíme do vlastní nohy, protože najednou budou mít uživatelé dvě zkratky pro one-click přístup (ve skutečnosti tři, protože Záložky), takže budou moct standardní strukturu ignorovat dvakrát tolik a my pak budeme dvakrát víc číst stížnosti na "nepřehlednost".
Uznávám, že to je tak trochu paradox věci, ale faktem je, že většina uživatelů je hrozně líná a jakmile má zkratku, odmítá používat standard, i když je ten standard stejnej jako všude jinde. Jenže podstata zkratek je, že to jsou zkratky a fakt na nich nejde postavit celou strukturu obsahu.