Kultura

sirien
14.8.2014 18:57
Kontroverze a nekorektnost v RPG
strany 1 - 16 (20 postů/strana): Numenera a později nějaké obecné gender tlachy

#313 a dál rasismus v RPG
17.12.2021 17:54 - sirien
Loki: když máš drowy definované jako zlé*, tak hráč co chce hrát drowa co není zlý (a nemá silnou story za tím proč není zlý)... tak nějak spíš vlastně nechce hrát drowa? Přijde mi to trochu jakoby si někdo stěžoval že když chce hrát trpaslíka, tak je jeho postava malá. (Upcoming Wizard's errata: trpaslíci mají taky Rychlost 6 a klidně mohou mít i 6 stop pět palců!)


* což byli - je fakt lol teď část Wizardí "vysvětlení" těch errat** kde tvrdí že "drowové přeci nemůžou být všichni zlí kvůli Lolth, když o Lolth někteří ani nikdy neslyšeli" potom, co do Mordekaina napsali "jo a Lolth stvořila drowy" - stvořila je, ale nikdy o ní neslyšeli, sure...

**to jejich vyjádření je vůbec jedno LOL za druhym - třeba "postavy jsou individuální a mohou být výjimečné - nevidíme tedy hodnotu v tom psát že většina členů rasy tíhne k nějakému přesvědčení, když postava může mít jiné" - ne? Vážně ne? Jakože fakt nechápou sílu kontextu a to že mezi postavou co zapadá nebo se odlišuje od stereotypu je výrazný stylizační rozdíl? Bitch please...
17.12.2021 17:58 - LokiB
sirien: tak původně drow nebyli hráčskou rasou, asi i právě proto, že byli v pravidlech jen zlí.

srovnávat povahové vlastnosti a fyzické atributy postavy z hlediska schopnosti/ochoty ji hrát hráči ... myslíš jako vážně? je možné, že myslíš, ale do této pasti se chytat nebudu.
17.12.2021 18:10 - sirien
Já v tom past nevidim, prostě když je rasa něčím definovaná, tak je jedno jestli to je fyizcký nebo duševní - prostě tím je definovaná.

Samozřejmě, pokud pro Tebe všechny rasy sou jen lidi s jinejma ušima, tak ok, ale mě tohle přijde dost nenápaditá nuda - jestli drowa dělá drowem barva kůže, vlasů a špičatý uši a nic víc... tak naprosto nejsme na stejné vlně.
17.12.2021 18:12 - Šaman
LokiB: Hele, taky z toho cítím potřebu Wizardů, aby neměly nějakou černou a plošně zlou rasu, protože to dnes není korektní.

Že mně osobně to žíly netrhá, protože FR mě jen lízlo v Baldur's Gate a jinak mám jiné oblíbené světy, to je jiná věc. Ale představ si, že by vydali nějaké Příběhy Středozemě, kde by totéž udělali se skřety (jsou zlí jen pokud jsou pod vůlí Morgotha / Saurona).

(Že takový svět mám, pod vlivem larpových Unuraki a Snagy, to je zase věc jiná. :D Ale nejsou to Příběhy Středozemě.)
23.12.2021 20:21 - ShadoWWW
Autorka Harryho Pottera J. K. Rowlingová čelí pokusům o vymazání z vlastního díla. Chystá se televizní speciál při příležitosti 20 let od prvního filmu na základě jejích knih. Sejdou se tam snad všichni žijící herci a tvůrci, kteří se na filmu podíleli. Výjimkou je právě J. K. Rowlingová, která významně chybí. Studio Warner Brothers se chystá uvést třetí díl ze série Fantastická zvířata, odehrávající se ve stejném světě jako Harry Potter. Trailery na předchozí díly výslovně zmiňovaly Rowlingovou jako autorku předlohy. V nejnovějším traileru její jméno chybí. Dvě americké asociace famrpálu, sportu, který Rowlingová vymyslela ve svých knihách, ohlásily, že se přejmenují, jelikož s ní nechtějí být spojovány. Řada progresivně myslících fanoušků se zase tváří, že skutečným tvůrcem Harry Pottera není Rowlingová, ale Daniel Radcliffe, jeho filmový představitel.

Milovaná spisovatelka nejúspěšnější knižní série na světě se stala v progresivních kruzích monstrem kvůli názorům na transgender problematiku. Její případ ukazuje na zapouzdření liberální bubliny, na radikální posun dnešní moderní levice a jak pár hlasitých křiklounů dokáže vytvářet mediální obraz.
23.12.2021 20:33 - Corny
A kdo to "zapouzdření", "radikální posun" a že je těch hlasitých "křiklounů" "pár" vyhodnotil? :) Já jen ať vím, když si o ní taky myslím, že je blbá, kde se můžu přihlásit :D

Jinak já měl teda za to, že tohle téma souvisí s TTRPG... O_o
EDIT: Vlákno, ne téma.
23.12.2021 20:50 - sirien
Jakože jo no, tohle je téma na RPG Fórum, ne sem.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.084789037704468 secREMOTE_IP: 54.157.61.194