RoVan: chápu, odkud ten výklad bereš, ale osobně nesouhlasim (a ty tweety mi přijdou jako bordel, kterej ve skutečnosti nic neříká). Ten Tweet pouze říká, že Rozptyl magii má Cíl 1 tvor/předmět, tedy pokud původní kouzlo povolalo víc bytostí nebo očarovalo víc předmětů, tak Rozptyl magii nepůsobí na všechny Cíle původního kouzla (nezruší celé původní kouzlo pro všechny), ale osvobodí od daného kouzla jen ten jeden cíl (tvora/předmět).
Rozptyl magii nemá schopnost zničit tvora ani ho banishnout pryč. Dokáže zrušit přivolávací kouzlo. Výklad toho že to znamená že daného tvora odešleš pryč stojí a padá s předpokladem, že kouzlo je jediné, co daného tvora drží/nutí být v okolí.
Problém je, že např. kouzlo Vyvolej elementála explicitně říká, že přerušením Soustředění (=koncem kouzla) elementál nezmizí, ale Sesilatel nad ním ztratí kontrolu. Tj. Rozptyl magii bych jako DM i jako hráč interpretoval právě takhle - pokud sešlu Rozptyl magii na elementála přivolaného kouzlem, tak tím nezruším onoho elementála, ale udělám přesně to, co Rozptyl magii říká - rozptýlím magii která na elementála působí, tj. samotné přivolávací kouzlo a elementál se tím vymkne z kontroly.
Podle té samé logiky pak pokud jsem přivolal bytosti, které jsou ke mě přátelské (např. Víly, když mám super vztahy s Letním dvorem), tak se tyto i po rozptýlení kouzla mohou prostě rozhodnout zůstat a dál mi pomáhat, bez ohledu na konec kouzla.
A pokud povolám bytosti, pro které je podobné kouzlo pouze záminka, aby se mohly zjevit a začít šířit zkázu do řad svých nepřátel (typicky Nebešťany, když zrovna bojuju se zástupem nemrtvých, nebo běsy, když zrovna bojuju - v podstatě s naprosto kýmkoliv), tak jediné co ztratím je přímý výběr jejich cílů, ale jinak si dost možná ani nemusej ničeho všimnout, protože operují na mentalitě Vidím Nepřítele - Ničím Nepřítele - Neptám Se Nikdy Na Nic, Smite, Smite, Smite.
Tj. zpátky na začátek - pokud použiju Vyvolej elementála a vyvolám jedním kouzlem 3 elementály, tak ten tweet říká jen že pomocí Rozptyl magii můžeš z mé kontroly vymanit jen jednoho elementála (tj. tím že to sešleš na jednoho mi nezrušíš kontrolu nad zbylýma dvěma).