D&D 4e: Dovednostní výzvy v příkladech

Obsah článku:

Proti přírodě


Střet s přírodou je střet s protivníkem, kterého nelze porazit. Lze s ním snad uzavřít dočasné příměří, snad na chvíli uniknout jeho soužení, ale je to vždy jen dočasné a chvilkové. Jde o situace, kdy nestojíte proti vůli jiné bytosti ani nějakému jejímu výtvoru ale zcela živelným silám, které nemají žádný záměr vám ublížit nebo pomáhat. Jen prostě jsou jaké jsou. Jakákoliv výprava, při níž musíte zdolávat přírodní překážky, od vysokých svahů přes rozbouřené řeky, kdykoliv čelíte krutému počasí nebo žízni v poušti případně když vám umrzají prsty někde uprostřed Akrtidy je bojem proti přírodně. Tento typ konfliktů je typický pro dobrodružné a obzvláště katastrofické filmy.

Ztraceni na ostrově


Vaše loď ztroskotala. Zachránili jste jen několik málo základních věcí a potraviny na pár dní. Je na vás si poradit a přežít, než přijde záchrana, což ale může trvat mnoho měsíců a možná i let. Ostrov kolem vás vypadá na první pohled pohostinně, ale jeho skutečná tajemství teprve čekají na to, až budou odhalena.

Co je v sázce: Podaří se postavám vytvořit fungující společenství, nebo podlehnou "volání divočiny" a pod dojmem zoufalství a hladu podlehnou svým vlastním primitivním instinktů, kdy se slabší stane kořistí silnějšího.

Primární dovednosti: Endurance (odolání tvrdým podmínkám, hladu a žízni po dobu, než se podaří nalézt potravu a vybudovat přístřeší), Nature (získávání potravy, ochočení nějakého místního druhu zvěře)

Sekundární dovednosti: Athletics (vyšplhání na palmu a získání jejích plodů), Dungeoneering (odhalení příhodných jeskyní v nichž lze bydlet včetně pramene pitné vody), Perception (odhalení, že nejsou na ostrově sami...)
Inspirováno blogem At-Will, hrou Spycraft a jinými věcmi...
Napsal Alnag 24.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 80 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1446099281311 secREMOTE_IP: 52.15.57.52