V návaznosti na Dukolmem výše popsaný technologický upgrade:
Grimoár je převedený na "snippety".
- Každé kouzlo existuje v odděleném .md souboru ("snippet")
- Stránka kterou vidíte v SRD je generovaná ze zdrojového .md který pouze odkazuje snippety jednotlivých kouzel ("snippet:jmeno-kouzla")
11. kapitola Příručky hráče zůstala tak jak je - přišlo mi to lepší, protože to je fakticky čistý přenos původního přeloženého textu, de facto "originál" resp. "předloha". Že se případné opravy budou dělat na 2 místech mi nepřijde jako takový problém a naopak zachování nedotčeného původního textu mi přijde že má nějaké potenciální benefity kvůli kterým to stojí za zachování.
Snippety jsou vygenerované z původního Grimoáru, takže všechna kouzla zároveň obsahují pod svým názvem rovnou poznámku "příručka hráče" která určuje jejich zdroj.
kdyby si někdo našel sem tam chvilku a připsal k snippetám kouzel rovnou i jejich originální název (prostou kurzívou, mezi název a zdroj kouzla - viz níže) tak by to bylo super - zaprvé by to mělo nějaká funkční využití (i když asi ne ve vyhledávání, protože to prochází jen nadpisy, ale třeba u vyhledávání googlem už jo...) a zadruhé to je dobrá investice do budoucna (mít originální název na definovaném místě umožní nějaké fancy možnosti strojového zpracování pro různé momentálně zamýšlené či zvažované budoucí technologie)
Když se na to sejde víc lidí a každý sem tam upraví třeba 10 kouzel, tak to máme za týden dva na pohodičku hotový :) (
snippety kouzel jsou momentálně tady)
Ideálně by to mělo být:
Zaklínání 3. úrovně
Vyvolání: 1 akce
...
Soupisu povolání. Zatím jsem tam připravil Čaroděje (PHP+Xanathar+kouzla) a momentálně si s tim s Dukolmem ještě hrajeme protože sme narazili na další technické háčky k vyřešení pocestě, ale až to bude tak to bude :)
Popravdě asi neplánuju přenášet všechna povolání a nechám to na vás co je hrajete :) - i když technicky to je poměrně jednoduchý:
- založíte si .md soubor s výsledným povoláním
- copypastnete do něj text povolání z PHP a popř. doplníte věcmi odjinud (resp. z Xanathara)
- uděláte si .md snippety oborů (archetypů... prostě subclass)
- pod text s popisem povolání vložíte "snippet:obor" pro všechny obory
- vyrobíte seznam kouzel:
- Do Excelu si překopírujete tabulku kouzel ze SRD z úvodu 11. kapitoly. Vyrobíte dodatečný sloupec kde v každé buňce je "snippet:". Použijete další sloupec do kterého rozkopírujete =TEXTJOIN(, TRUE, X, Y) kde "X" je sloupec se "snippet:" a "Y" je sloupec s kouzly povolání, které tvoříte
- výsledný sloupec (resp. jeho hodnoty) překopírujete do PSPad (notepad nebo Word nebo cokoliv co používáte)
- Smažete všechny prázdné snippety.
- Vložíte "### X. úroveň" na patřičná místa
- Nahradíte všechny mezery pomlčkami (" " za "-") a nahradíte všechny "snippet" za "\nsnippet" (nebo vložíte mezeru mezi jednotlivé řádky nějak jinak - teoreticky se to dá předpřipravit už v excelu před překopírováním
- výsledek překopírujete do .md souboru s povoláním
Až zprovozníme čaroděje, tak ten bude sloužit jako vzor toho, jak to je myšlené :)
Až se to zprovozní tak s tím každopádně já aspoň na nějakou dobu z DnD SRDčka zmiznu a až se k SRD vrátím tak asi abych přenesl Fate SW do Fate SRDčka... v DnD máte připravené všechno co sem tam chtěl a realizace a finalizace je už spíš na primárních fanoušcích DnD než na mě :)
(Hint:
pokud všichni půjdete a přenesete tam takhle classu postavy, kterou sami hrajete, tak to opět může být za týden komplet hotové a vás to bude stát tak 10-15 minut času. Když budete chtít.)